Ahmet Yesevi Camii Ve Çevresi Rahat Nefes Almaya Başladı (Özel Haber)

“Çankırı’da yaşanan değişim ve gelişim, “Biz basının yaptığı haberler ve Çankırı Belediyesi’nin el birliğiyle yaptığı çalışmalar sayesinde sağlanıyor.

Ahmet Yesevi Camii Ve Çevresi Rahat Nefes Almaya Başladı (Özel Haber)
26 Ağustos 2018 - 18:48 - Güncelleme: 26 Ağustos 2018 - 19:19

Hesapsız, Kitapsız Yapılan Çirkin Görüntüyü de Ortadan Kaldırdık

 

Buğday Pazarı Mahallesi, Çevik Sokak üzerinde bulunan Ahmet Yesevi Camii ve camii karşısında bulunan çay kenarındaki kaldırımlarda yapılan tadilatlar bölgeye rahat bir nefes aldırttı.

 

Çankırı Belediyesi tarafından, gerçekleştirilen proje ile Ahmet Yesevi Camisi ve çevresi yeni bir görünüme kavuştu.

 

Yapılan özel haberlerimize göre, belediyenin kent estetiğini artıracak projelerinden birisi olan Buğday Pazarı Mahallesi, Çevik Sokak üzerinde Ahmet Yesevi Cami yanındaki kaldırımlar ‘Çevre Düzenleme Projesi’ ile hayat buldu.

 

Buğday Pazarı Mahallesi, Çevik Sokak üzerinde Ahmet Yesevi Cami karşısı çay kenarında, genişliği 6 metre ve uzunluğu 4 metre olmak üzere toplam 24 m²'den 26 adet olarak 2014 yılında yapılan ve birkaç dükkan haricinde kullanılmayarak yıpranan, binlerce liranın çöpe gittiği çadır dükkanlar geçtiğimiz aylarda belediye ekiplerince kaldırıldı. 

 

Şehrimizin ortasında bulunan caminin çevresini kötü görünümden kurtarmak için harekete geçen Çankırı Belediyesi, 2-3 ayda tamamlanacak tadilat ponjesini 3-5 günde bitirerek bu özel projeyle camiyi, çevresini sade, düzenli ve modern bir görünüme kavuşturmasını başardı.

 

Değerli dostlarımız şahsımız ve sahibi olduğumuz www.haberci18.com İnternet Medyası tarafından Çankırı için, Çankırılı için yapılması, yazılması gerekli haberlerimizi yaparak hizmetlerimizden asla geri adım atmayacağız, atmadık da. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

 

Çankırı’da Ahmet Yesevi Cami yanında, 2014 yılı Eylül ayında yapımı tamamlanarak hizmete giren Sebze ve Balık Ürünleri Satış Reyonları 4 yıl boyunca beklenen ilgiyi görmedi ve yaptığımız özel haberlerimizin değerlendirilmesiyle birlikte Sebze ve Balık Ürünleri Satış Reyonları (Çadırlar) belediye ekiplerince geçtiğimiz aylarda kaldırılmıştı.

 

Sonuç olarak Çankırı'nın, Çankırılının menfaatine ne uygunsa biz yazacağız, yetkililer görevini yapacak. Yazdıklarımıza gönül koymayacaklar, Gönül koyanlar bizden değildir. Kimse kusura bakmasın doğrular neyse biz her zaman yanındayız. Yanlışa yanlış demesini, doğruya da doğru demesini iyi biliriz. Hiç çekinmeden de eleştirimizi sonuna kadar yaparız.

 

-Gelelim Söz Konusu Bölgenin Kurtarılması Durumuna-

 

Ekipler, 4 metre genişliğindeki kaldırımı yaklaşık 2 metrenin altına düşecek şekilde daralttılar. Bölge eski halinde, araçların dubalara rağmen hatalı park yapması sonucunda çok ciddi park ve trafik sorunu yaşıyordu. Cami çevresinde, özellikle cenaze ve Cuma günlerinde oluşan yoğun trafik ve park sorunu, kaldırım çalışması sonrası bir nebze azaltıldı. Kaldırımın küçültülerek araçların park edebilecek şekilde yeniden düzenlenmesi bölgedeki soruna küçük de olsa bir çözüm oldu.

 

Estetik anlamında kentte yapılacak çok iş bulunduğuna işaret eden Çankırı’nın, Çankırılının, mazlumların güçlü sesi Mustafa Çelik, "Çarpıklığı, düzensizlikleri ve göze hitap etmeyen unsurları ortadan kaldıracağız, yapacağımız özel haberlerimizle de çirkin görüntüleri ortadan kaldırmaya devam edeceğiz” Dedi.

 

Çankırı’yı modern ve görselliği yüksek bir şehir haline getirmek istediklerini anlatan www.haberci18.com İnternet Medya admini usta kalem Mustafa Çelik, şöyle devam etti:

 

"Uzun süredir bu konuda ciddi bir performans sergileyerek, mücadele veriyorduk. Estetik ve görselliği çok önemsiyoruz. Nasıl ki evimizin içini süslüyor, düzenliyor ve yeniliyorsak, şehrimizi de misafir salonu gibi düşünerek yenilemeye devam edelim istedik.

 

İşte Gelinen Nokta:

 

Söz konusu yol tek taraflı olarak, aynı zamanda cenaze araçlarına ait park alanları oluşturularak araç sürücüleri ve vatandaşların hizmetine sunuldu. Çankırı Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla Ahmet Yesevi Camii’nin çevresi güzelleştirilerek bölgeye ferah bir alan kazandırıldı. Lütfen trafik kural ve levhalarına uyalım, uymayanları uyaralım. Ters yönden giriş çıkş yapmayalım.

 

Şu mübarek günlerde kimsenin ağzının tadını ve rahatını kaçırmak istemeyiz. Ama; Çankırı’da sorumsuzca davrananlar, görevlerini kötüye kullananlar kusura bakmasınlar kaşınıyorlar… Evet, saygıdeğer okurlarımız, kıymetli kamuoyu. “Nerede bir aksilik ararsan, nerede bir işgüzar ararsan” Çankırı da en ön sıralarda saf tutuyorlar. Çankırı’yı kimler idare ediyor anlaşılmış değiliz. Neyse buna da şükür.

 

limizin değerli varlığı olan Ahmet Yesevi Camii’nin adının, çevresinin skandallarla gündeme gelmesini istemediklerini vurgulayan vatandaşlar önem arz eden bu olaya gösterdiğimiz yakın ilgiye, habercilik anlayışımıza teşekkür ve dualar ederek şahsımızı bağırlarına bastılar.

 

www.haberci18.com İnternet Medyası Türkiye’deki gelişimin azda olsa Çankırı’ya da yansıdığını vurgulayarak, “Çankırı’da yaşanan değişim ve gelişim, “Biz basının yaptığı haberler ve Çankırı Belediyesi’nin el birliğiyle yaptığı çalışmalar sayesinde sağlanıyor. Ahmet Yesevi Camii çevresini düzenleyerek bölgeye kazandıran Başkan Hüseyin Boz ve ekibine teşekkür ediyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 6213 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Erolkaya
    5 yıl önce
    Kaldırımlar ve köşe başları boşalmalı otopark ve alt yapı sorunu çözülmelidir.
  • suat
    5 yıl önce
    Şu kaldırım köşelerine yapılan ucube çıkıntıları da kaldırırsanız çok güzel olacak, köşeye park yapılmasın fikri ile yapılmıştı ancak işe yaramadığı gün gibi ortada. bu sefer millet o boynuzların önüne park ederek trafiği dahada sıkışık hale getiriyor. Lütfen şu geniş kaldırımları daraltıp biraz yol ve kaldırıma dikey park yerleri açın. Biraz olsun trafik rahatlanacaktır emin olun.
  • suat
    5 yıl önce
    Koca yolu daraltıp tek yön yapmak mı sizin çözümünüz? Neyin kafası bu anlamadım. sizinkilere bol bol transit park yeri yapmışsınız, sabah geçtim 20 transit den başka 2 tane pikap vardı. Valla süper iş çıkardınız helal size.
  • Çankırı trafik
    5 yıl önce
    Tek sıkıntı camii ile poşaların oturduğu ara yine tek şerit çift taraflı olmasına rağmen sevgili poşa arkadaşlarımız Şeritin bi tarafını park yeri gibi kullanıyor.