Avukat Erkan Köroğlu Ezeli Rakiplerini Geride Bırakarak 5'inci Kez Zafere Uzandı

Av. Erkan Köroğlu ve Av. Savaş Yağcının aday olduğu 16. olağan kongrede mevcut 90 üyeden 77 üye oy kullandı. Kullanılan oyların 47’sini alan Av. Köroğlu 5. kez Çankırı Barosu başkanlığına seçildi. Diğer aday Savaş Yağcı ise 30 oy aldı.

Avukat Erkan Köroğlu Ezeli Rakiplerini Geride Bırakarak 5'inci Kez Zafere Uzandı
08 Ekim 2018 - 12:43 - Güncelleme: 08 Ekim 2018 - 16:36

İki Yılda Bir Yapılan Baro Seçimlerinde, 4 dönemdir Tecrübesi Bulunan Çankırı Barosu Avukatlarından Avukat Erkan Köroğlu Baroyu 5 Yıldızla Süsledi

 

Çankırı Baro Başkanlığının her seçiminde aday olan Köroğlu’nun karşısına aday çıksa da Çankırılı Avukatlar nedense Erkan Köroğlu diyor başka bir şey demiyor.

 

Çankırı Barosu’nun 16. olağan kongresi Çankırı Adliyesi konferans salonunda gerçekleştirildi. 2 listenin yer aldığı seçim sonrasında 47 oy alan Av. Erkan Köroğlu 5. kez Çankırı Baro Başkanlığına seçildi.

 

Genç Avukat Cübbesini Giydi

 

Çankırı Barosu 16. Genel Kurul Toplantısında avukatlar çiçeği burnunda avukat Şaban Eren Ayhan’ın yemin törenine şahitlik etti.

 

Toplantı öncesi düzenlenen törende avukatlık ruhsatını Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu’nun elinden alan Av. Ayhan’ın cübbesini annesi İlknur Ayhan giydirirken, rozetini baba Resul Ayhan taktı.

 

Alkışlar arasında düzenlenen törende genç avukat Ayhan’ı yanlarında staj yaptığı Av. Gamze Yaşar ile Aykut Yaşar ilk kutlayan oldu.

 

Çankırı Barosu’nun 16. olağan kongresi 6 Ekim 2018 Cumartesi günü Çankırı Adliyesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen olağan kongre öncesi avukatlık mesleğine adım atan Şaban Eren’e avukatlık sertifikası verildi ve avukatlık yemini yaptırıldı. Eren’e sertifikasını veren Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, Çankırı barosunun günden güne büyüdüğünü ve güçlendiğini aktararak, “Mesleğimizde mutlaka donanımlı olalım ve toplumun önünde gidelim” dedi.

 

Eren’e avukatlık sertifikasının verilmesinden sonra 16. olağan kongre için divan başkanlığı seçimi gerçekleştirildi ve divan başkanlığına Hüseyin Doğan Berçin seçildi.

 

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında gündem maddelerine geçildi. Yönetim ve denetim faaliyet raporlarının okunarak ibraz edilmesi sonrasında ise aday adayları birer konuşma gerçekleştirdi.

 

İlk konuşmayı yapan Çankırı Barosu Başkanı Av. Erkan Köroğlu, “Bu gün toplumun sesi ve vekili olan, güce tapmayan, zulme ve baskıya boyun eğmeyen, gerekirse kırılan ama eğilip bükülmeyen. Hiç kimseden emir almayan, kimsenin kölesi ve emir eri de olmayan, gücünü kuvvetten, iktidardan değil, hukuktan, haktan ve halktan alan avukatların, demokratik haklarını kullanacağı seçim günüdür” dedi.

 

Hukukun üstünlüğü için her zaman mücadele verdiklerini de aktaran Köroğlu, “Bizler Çankırı Barosu olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar hukukun, hukukun üstünlüğünün, insan haklarının, adil yargılamanın, demokrasinin, barışın, hoşgörünün ve sağduyunun egemen olduğu, özgür ve çağdaş bireylerden oluşan, üstünün hukuku değil, hukukun üstün olduğu bir ülkede yaşamak için bu güne mücadele verdik ve vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Hukukun yaralı bir süreçten geçtiğini de aktaran Köroğlu, “Ülkemizde maalesef; dün hukuka ve yargıya alkış tutanların bu gün canımız yandı diye bağırdıkları, dün canları yandığı için bağıranların bu gün hukukun üstünlüğünden, yargının bağımsızlığından söz ettikleri, özetle hukukun ağır yaralı olduğu bir süreçten geçiyoruz. Bu ağır yaralıyı ayağa kaldırmakta en önemli görev bizlere düşüyor. Çünkü, hukukun olmadığı yerde en çok suçsuzlar korkar” dedi.

 

Yeni dönemde yapmayı planladığı çalışmalara da değinen Köroğlu, restorasyon ihalesi Türkiye Barolar Birliği tarafından gerçekleştirilen Baro bahçesi ismi verilen tesisin önümüzdeki günlerde teslim alınacağını kaydetti. Yeni dönemde kültür ve sanat etkinliklerine ağırlık vereceklerini de aktaran Köroğlu, mesleki çalışmalar için baro dergisini çıkartacaklarını söyledi.

 

“Her şeyden önce, güçlü Baro güçlü avukatlardan oluşur” diyen Köroğlu, “Güçlü avukat parası, malı mülkü çok olan değil, öncelikle kendisine karşı dahi bağımsız, Donanımlı, etik değerleri içselleştirmiş, bilgili ve bilginin peşinden koşan, en önemlisi akıl ve vicdan sahibi avukattır. Bilgi güçtür. Bu nedenle yeni dönemde eğitim seminerlerimize son derece önem vereceğiz. Çünkü yasalar insanlar gibi doğar, büyür ve ölür” dedi.

 

Baro başkanlığına atanarak gelmediğini de belirten Köroğlu, “Ben 4 dönemdir yürüttüğüm Çankırı Barosu Başkanlığına atanarak gelmedim, siz değerli meslektaşlarımın oyları ile seçilerek geldim. Mesleğime, Meslektaşlarıma, Meslek örgütüme hizmet ettim, Fırsat verilirse yine edeceğim. Hizmetlerimi tamamlayacak ve bir gün gelecek gideceğim.
Seçildiğim günden bugüne laf üretmedik, Hizmet ürettik. Şov yapmadık iş yaptık. Elimizi masaya vurarak kırıp dökmedik, Kırık dökük olanları topladık, onardık ve hatta yeniden yaptık.

 

Yaptıklarımla yapamadıklarımla, yazdıklarımla, yazamadıklarımla, konuştuklarımla, suskunluklarımla ilgili en iyi değerlendirmeyi sizler ve zaman gösterecektir. Zira, gelecek uzun sürer” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde yaşanan hain terör saldırısı sonrasında şehit olan askerlerimize başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Av. Savaş Yağıcı, “Öncelikle terör belası yüzünden nice ocaklara ateş düştü. Genç yaşta yiğitlerimiz şehit oldu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar temenni ediyorum” dedi.

 

Ülkede bir ekonomik krizin olduğunu dile getiren Yağcı, “Hepinizin de bildiği üzere ülkemizde ekonomik bir dar boğaz var. Bu ekonomik dar boğazı hep beraberce yeneceğimize inanıyorum. Burada en önemli rehberimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları dır. Çağdaş bilimsel Türkiye ye olan inancını her daim yaşatmak zorundayız. Bu konuda da siz meslektaşlarıma ve hukukçulara önemli görevler düşmektedir. Bu görev ve sorumlulukların bilincinde olarak çalışmak zorunda olduğumuzu hissediyorum. Bu noktada hep beraber görev yapacağımıza inanıyorum” dedi

 

“Çankırı barosunun 1989’dan bu yana seyreden yaşam serüveninde uzun mesafeler kaydettik” diyen Yağcı, ” Göreve başladığımda ilk olarak Çankırı Adliye olarak kullanılan hali hazırda müze olarak tefriş edilen binadaki dar ve küçük odalardan bugünkü binamıza kavuştuk” dedi.

 

Projelerine de değinen Yağcı, “Çankırı Barosu’na yeni katılan gençlerimizden dolayı bir takım sorunlar ileride yaşanacaktır. Bu sorunlar en önemlisi de ekonomik olarak Çankırı’nın var olduğu dönem olarak sıkışmış olması ve bu ekonominin önünü açmak için bir kısım plan ve projelerimiz var. Öncelikle en önemli program bilirkişi sertifika eğitimidir.

 

Baromuzun bu güne kadar böyle bir tasarrufu olmadı. Genç katılan meslektaşlarımızın tamamı başka illerde bilirkişilik sertifikası almak zorunda kaldı. Önümüzdeki dönemde Çankırı Barosu yönetimine gelirsek bu konuda çeşitli konularda uzmanlık eğitimleri verdirmeyi amaçlıyorum. Bunu sertifika programı yaparak bütün meslektaşlarımızın uzman bilirkişi olmasını istiyorum. Dolayısıyla Çankırı’dan her dönem başka illere bilir kişilik tasarrufunun bulunmasını istemiyorum. Bu yapılan işlemlerin Çankırı’da olmasını temenni ediyorum bu konuda da sizlerle de bir mesai yapmak istiyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Av. Erkan Köroğlu ve Av. Savaş Yağcının aday olduğu 16. olağan kongrede mevcut 90 üyeden 77 üye oy kullandı. Kullanılan oyların 47’sini alan Av. Köroğlu 5. kez Çankırı Barosu başkanlığına seçildi. Diğer aday Savaş Yağcı ise 30 oy aldı.

 

Başkan: Av. Erkan Köroğlu

 

Yönetim Kurulu Üyeleri: Av. Ali Eraslan, Av. Hüseyin Sipahi, Av. Melike Uzgör, Av. Yasemin Öğüt, Av. Mustafa Tarhanacı, Av. Derya Aslan

 

Disiplin Kurulu: Av. Ahmet Bayramoğlu, Av. Rüstem Karadeniz, Av. İsmail Su

 

Denetleme Kurulu: Av. Ramazan Oğuz, Av. Emine Deniz, Av. Tuba Atılkan

 

T.B.B Üst Kurul Delegeleri: Av. Mustafa Karagülle, Av. Dilaver Erdoğan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 6462 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum