Değerli Hemşehrilerimiz ve Dostlarımız
Çankırı Esnafları Yaran Kültürünü Yaşatma Gençlik Ve Eğitim Derneği Başağalarının Yaran meclislerinde bir araya geldik. Siz değerli konuklarını çok sıcak karşılamış ve iyi dileklerini iletmişlerdir.
Maksadımız, Çankırı’da hemşehrilerimizi bir araya getirip kaynaşmalarını sağlamak ve farkındalık yaratmaktı, amacımıza ulaştık. Başağalar, Reis, Çavuş, yaran, sazende, aşçı, çayzade kardeşlerim olmak üzere tüm emeği geçen, ocak sahiplerinin nazik davetlerine icap ederek yaran meclislerine katılan siz hemşehrilerimize, ayrıca Çankırı’ya gelerek yaran meclislerimize katılımlarıyla bizleri onurlandıran Kanal 7 Kürşat İle Gündüz Gece Programı yapım ve sucularına teşekkür eder hürmetlerimizi sunarız.
Basın temsilcisi Mustafa Çelik “Her kişi yaran olamaz, er kişi yaran olur. Son sözümüzde şudur. Yaranımız Yarınımızdır. Kız anadan öğrenir sofra düzmeyi, Oğlan babadan öğrenir sohbet gezmeyi” dedi.
Türk töresi ile inanışımızın bir sentezi, dostluk ve birlikteliğin teminatı, bütün iyilikleri uhdesinde barındırarak sosyal yaşama nizam veren yaran bizim geleceğe aktarmak zorunda olduğumuz öz kültür değerlerimizdendir. Bu meclisler öyle bir eğitim, ahlak, irfan ve yardımlaşma ocağı ki Allah’a duamız tüm yaren meclislerimizin; “Muhabbetleri Şen, Ocakları Daim Olsun.” diyor, ömrümüz sağ olursa gelecek sezonda buluşmak üzere herkese sağlık, esenlikler, hayırlı işler diliyoruz.