Çankırı Belediye Başkanlığı "Kırkevler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi İle İlgili Cevabını Verdi"

Merkez Kırkevler (Karataş) Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 18,78 hektarlık alan, 6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında 31.05.2015 tarihli ve 29372 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2015/7565 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca “Riskli Alan” olarak ilan edilmiştir.

Çankırı Belediye Başkanlığı "Kırkevler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi İle İlgili Cevabını Verdi"
12 Temmuz 2018 - 07:16

Özel Haberimizden Sonra Açıklama Geldi

 

“Merkez Kırkevler (Karataş) Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 18,78 hektarlık alanın plan ve proje çalışmaları Belediyemiz ve Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa devam etmektedir.”

 

Çankırı’nın bağımsız, tarafsız, menfaat beklemeyen usta kalemi Mustafa Çelik “Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır” Çankırı’nın Sorunları Ve Sorularımız Cevap Bekliyor!” sözünü yine tekrarladı.

 

www.haberci18.com İnternet Medyası olarak Kırkevler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde Hangi Aşamadasınız? Başlıklı Özel Haberimize Çankırı Belediye Başkanlığından Beklenen Cevap Geldi.

 

05 Temmuz 2018 Perşembe günü “Kırkevler Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde hangi aşamadasınız? Buralar yıkılacak mı, yıkılmayacak mı? Mülk sahipleri evlerine bir çivi bile vurmuyor, tamirat, tadilat yapamıyorlar. Kırık, dökük evlerinde zor şartlarda oturuyorlar, aynı zamanda da kamuoyunu aydınlatıcı, bilgilendirici cevaplarınızı bekliyoruz” diye özel haberimizi sayfamıza taşımıştık.

 

T.C Çankırı Belediye Başkanlığından, Sayın Mustafa Çelik ve sahibi olduğu www.haberci18.com İnternet Medyasına

 

“Kırkevler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde Hangi Aşamadasınız? Başlıklı haberinize yönelik Kentsel Tasarım Müdürlüğümüzün bilgilendirmesidir.

 

İşte Yazdığımız Habere İlişkin Çankırı Belediye Başkanlığından Gelen Bilgi

 

T.C Çankırı Belediye Başkanlığı Kentsel Tasarım Müdürlüğü

 

İlimiz, Merkez Kırkevler (Karataş) Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 18,78 hektarlık alan, 6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında 31.05.2015 tarihli ve 29372 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2015/7565 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca “Riskli Alan” olarak ilan edilmiştir.

 

Söz konusu alan ile ilgili palan ve proje çalışmaları devam etmekte olup, alan üzerindeki yapılaşmanın çok yoğun olması ve yeniden oluşturulacak planlamanın hak sahiplerinin taleplerini ve diğer yapım maliyetlerini karşılayamayacağı, Ülke genelinde yatay mimariye geçiş nedeni ile Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğinde bölgeye yakın rezerv alanı belirlenmesi kararlaştırılmıştır.

 

Bu kapsamda Merkez Kırkevler (Karataş) Mahallesi sınırları içerisinde 590 ada 117, 119 ve 120 sayılı mülkiyeti hazineye ait parseller rezerv alanı olarak belirlenmiştir. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünce alanın rezerv alanı olarak belirlenmesinde bir sakınca olmadığı bildirilmiştir. Bu kapsamda yeni oluşan duruma göre gerek rezerv alan imar planları, gerekse riskli alan plan ve proje çalışmaları Çankırı Belediyemiz ve Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa devam etmektedir.

 

Bilgilerinizi rica ederiz denilmiş açıklamada.

 

-İlkeli Ve Sorumlu Gazetecilik Anlayışıyla Görev Yapmanın Bedeli Olarak Hayır Dua Almaya Devam Ediyoruz-

 

İşte Farkımız

 

www.haberci18.com admini Mustafa Çelik “Doğup büyüdüğü Şehrini gece- gündüz, 24 saatin 20 saatini karış karış gezerek hem vatandaşların istek ve taleplerini dinliyor, hem de sorunları yerinde gözlemleyerek önem arz eden konuları sayfasına taşıyor. Sorunlarla ilgilenerek yetkilileri göreve davet edip Allah rızası için hakemlik vazifesi üstleniyor. Bu vesilelerle de halkın takdir ve sevgisini kazanıp yaptığı özel haberleri ile bol cana dua almayı başarıyor olmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

İlkeli sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevimize şımarmadan, yağcılık, yalakalık, yalamalık yapmadan devam edeceğimizin bir kez daha sözünü tekrarlıyoruz. Sonuç nere varırsa varsın Çankırı için, Çankırı insanı için mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz.. Şahsımız Yaranlar, şehitler diyarı Çankırı'mız için zamanında bedelini peşin ödedik... Bilenler bilir, bilmyenlerede duyurulur.

 

Ayrıca; www.haberci18.com admini Mustafa Çelik olarak sorun ve sorularımıza kulak veren kurum, amir ve idarecilerine sonsuz teşekkürü borç biliriz. Ama ve lakin sorun ve sorularımıza kulak vermeyen kurum, amir, idareci (her kim olursa olsun) seçilmişleri, siyasetçileri arkasında güç olarak görenlerin, şow yapanların da enselerindeyiz, iki elimizde yakalarındadır. Bu böyle biline.

Bu haber 6994 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • furkan uyar
    3 yıl önce
    Milleti oyalıyorlar anca neymiş projeler devam ediyormuş.
  • Çankırılı
    5 yıl önce
    Çankırı Belediyesinin yayımlamış olduğu duyuru da "Ülke genelinde yatay mimariye geçiş nedeni ile" ifadesi ilgimi çekti. 18-20 katlı binalara ruhsat veren aynı belediye değil mi acaba? O zaman kendi bildirisiyle çelişen de aynı belediye değil mi???