DSİ'den Çankırı'ya Bir Müjde Daha

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Çankırı’ya bundan sonrada yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti.

DSİ'den Çankırı'ya Bir Müjde Daha
22 Ocak 2019 - 10:08

‘Çankırı Kızılırmak Hamzalı Sulamasında Çalışmalar Tamamlandı’

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel MüdürlüğüÇankırı iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

 

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “Gölsu” projesi kapsamında Çankırı ilimizde nasibini aldı.

 

Bu kapsamda Çankırılı çiftçilerinin yüzünü güldürecek ve Çankırı’nın ekonomisine büyük katkı sağlayacakÇankırı Kızılırmak Hamzalı Sulamasında çalışmalarıntamamlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Çalışmaları tamamlanan Çankırı Kızılırmak Hamzalı Sulaması kapsamında 2019 yılı sulama sezonunda 95 bin 510 dekar zirai arazinin tamamının sulanması sağlanacaktır. ’dedi.

 

Bölge İnsanına Tarımsal Kalkınmada Çağ Atlatacak

 

Modern sulama sistemi ile inşa edilen projenin hayata geçmesi ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır.

 

Bölgenin ekonomik potansiyelini hayvancılık ve tarım ürünlerine dayalı etkinlikler oluşturuyor. Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte tarımsal üretimin arttırılması halinde, tarıma dayalı sanayinin de gelişerek bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını belirten Genel Müdür Aydın, Projenin tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 71 632 500 TL katkı sağlanmasını hedeflediklerini belirtti.

 

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Çankırı’ya bundan sonrada yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti.

 

 

 

 

 

Bu haber 7554 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • karacaözü köyü
    5 yıl önce
    Biten gölün sulama kanalları yap patlasın, yap patlasın şeklinden kurtarıp kalıcı çözüm beklemekteyiz. Beş yıldır acil çözüm devlet eliyle yapılan yatırımın heba olmaması ile hayırlısı diyelim.