Haksızlığı Şahsiyet Edinmek Sendikacılık Değildir (Özel Haber)

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararıyla şahsımıza yönelen karalama kampanyası sonuçsuz kalmıştır. Tüm yasal başvuru haklarımızı saklı tutarak...devamını okuyunuz.

Haksızlığı Şahsiyet Edinmek Sendikacılık Değildir (Özel Haber)
16 Ekim 2019 - 10:29 - Güncelleme: 16 Ekim 2019 - 10:50

Vesayet Sen’e Bir Tokatta Yargıdan

 

Sağlık çalışanlarının hakları uğruna sözde sendikacılık yapan Sağlık-Sen bir kez daha kendi açtığı çukura düştü. Yalanla, dolanla yaptıkları basın açıklamaları ve şahsımıza yönettikleri iftiralar başlarına iş açacak! 

 

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı şahsımız ve sahibi olduğumuz www.haberci18.com İnternet Medyamıza yapılan ithamlarla ilgili olarak takipsizlik kararı verdi.

 

www.haberci18.com İnternet Haber Merkezimizin Çankırı sağlığında yaşananları dile getirdiği haberlerimize, Çankırı Sağlık Sen tüzel kişiliği ve sendikanın 3 yöneticisi tarafından Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığına bulunulan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

 

www.haberci18.com İnternet Medyası Haber Merkezimizin Çankırı sağlığında yaşandığı iddia edilen yolsuzluk ve usulsüzlük olaylarını dile getirdiği haberlerinden rahatsızlık duyan Çankırı Sağlık Sen tüzel kişiliği ve sendikanın 3 yöneticisi, sendika vekili Avukat  Melike Uzgör aracılığı ile Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığına; hakkımızda sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret, husumet besleme, iftira, yargı kararlarına uymama, sendikalarına ‘vesayetçi” ifadesini kullanma gibi suçlamalarla 7 ayrı suç duyurusunda bulundu.

 

Cumhuriyet Savcısı Okan Yıldırım tarafından yapılan kovuşturma neticesinde, 10 sayfadan oluşan karar metninde; ifade özgürlüğünün çoğulcu ve anayasal demokrasilerin temel taşları olduğuna vurgu yapılarak evrensel hukuk ve Türk Anayasası’ndan örnekler verildi.

 

Karar metninde ders niteliğinde bölümler bulunurken suçun yasal unsurunun oluşmadığı neticesine varılarak CMK’nın 172/1 maddesi uyarınca kovuşturmaya yer olmadığına hüküm olundu. Haber Merkezimizi noter ihtarnameleri ve yargı yolunu kullanarak susturmaya çalışanlara Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik’den cevap geldi.

 

Admin Çelik, “Tek gayemiz yıllardır Çankırı sağlığının tepesine çöreklenen ve devletin verdiği idarecilik görevlerini kendi çıkarları doğrultusunda kullandığı kanaati oluşan bir yapının varlığını açık ve seçik bir şekilde göstermektir. Bu yapı yıllardır işine gelmeyen yöneticileri, çalışamaz hale getirmekte, kendi yerleşik düzenlerini bozmak isteyen ve sağlıkta bir sistem getirmek isteyen idarecileri, AKP’li bazı siyasileri de arkasına alarak pasifize etmektedir. Bu yapı güç zehirlenmesine uğrayarak sağlığı bir şekilde çalışmaz hale getirerek vesayetçi bir düzen kurmuştur. Ancak, haberlerden anlaşılacağı üzere arşiv odasından binlerce hastanın mahrem bilgisinin olduğu belgeleri kurum dışına çıkartma ve belgeleri tahrip etme cüretini bile gösterecek bir hale gelmiştir. Sağlıkta önemli yerlerde işinin ehli olmayan personelin hepsinin ortak özelliği ise aynı sendikaya bağlı olmasıdır.

 

Hastaneye insanlar ölüsünü dahi emanet ederken korkar hale gelmişlerdir. Biz bu feryadı yıllardır her platformda konuşan, yazan bir yayın organı olarak, kamuoyu adına bu tür ciddi iddiaların haber takibini yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

-Adnan Oktar Taktiği Bize Tutmaz, Yanlış Atı Oynuyorsunuz–

 

Hakkında yapılan suç duyurularını, Adnan Oktar'ın örgütün gerçek yüzünü yazanlara karşı yüzlerce dava açtırarak yıldırma taktiğine benzeten Çankırı sevdalısı Çelik, “Haber Merkezimiz noter ihtarnameleri ve yargı yoluna başvurularak baskı altına alınmaya çalışmaktadır. Hakkımızda sayısız davalar açılsa dahi kimse bizi Adanan Oktar taktiği ile susturamayacaktır. Bizi kimse hastanede mobing uyguladığı ya da ilçeye sürülürüm tehdidi ile yaşanılanlara ses çıkartamayan ekmeğinin derdinde  personel ile karıştırmasın.” dedi.

 

Açıklamasını sürdüren www.haberci18.com İnternet Medyası sahibi Mustafa Çelik, “Sağlık Sen Yönetimi, son basın toplantısı ve yalan rüzgârı ile iyice çamura saplanmıştır, battıkça batmıştır. Haber Merkezimizi isim vermeden delilsiz ve belgesiz iftira haber yapmakla suçlamıştır. Haberlerimize delil isteyenlere daha sonra cevap niteliğinde yayınladığımız haberimizde sunduğumuz belge herhalde cevap olmuştur. Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş imzalı soruşturma izni verilen belgede ise ciddi iddialar yer almaktadır.  Baş Müfettiş Mustafa Var'ın raporundan yansıyan bilgiye göre; kamera kayıtları, belgelerde tespit edilen tahrifat, şahit ifadelerinden yola çıkarak ciddi suçlamaların tespit edildiği anlaşılmaktadır. Böylesi bir durumda dahi ‘Vesayet Sen’ kendilerine şer odakları tarafından operasyon yapıldığını söyleyerek eyyam yapmaktadır.

 

Operasyonu yapan soruşturmayı baştan sona yeniden yaparak ortada suç olduğuna karar veren devletin başmüfettişi midir, yoksa o belgeye imza atan devletin valisi midir? Bu ne hadsiz bir açıklamadır böyle. Vesayet Sen, soruşturmanın selameti açısından yöneticilerini hem idari hem de sendika yönetiminden istifa ettirmek yerine üyelerinden aldığı aidatlarla korumaya çalışmaktadır. Görünen o ki; siyasetçi ile poz verme çabaları onları kurtaramayacaktır.” dedi.

 

K.B., M.T,, T.D.,’in kendi başlattıkları soruşturma dosyasını bile takip etmeden, takipsizlik kararından haberdar bile olmadan basın aracılığıyla soruşturmaya atıf yapılarak karalama yapmış olmaları, kamuoyunu ve soruşturma makamlarını etkilemeye çalışmaları tuhaf ve gülünç olmaktan başka bir şey değildir.

 

Sendikacılık menfaat için değil; “Halka Hizmet Hakka Hizmettir” şiarıyla yapılmalıdır. Ancak sözde sendika ve onun temsilcilerinin, yaptığı bu hukuksuzluktan utanç duyup özür dilemesi gerekirken fütursuzca bizlere saldırmayı tercih etmesi ayrı garabettir. Sözde sendika, Üstad Necip Fazıl’ın “adamlık bir cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meseledir” sözüyle bizlere saldıracak yerde şahsiyet sergileyip özür dilese daha erdemli davranmış olurdu. Kendi web sayfalarında keşke işin aslını yazabilecek cesareti gösterselerdi. O cesareti gösteremezler çünkü cesaret haklı ve erdemli olan insanların vasfıdır. www.haberci18.com ve admini Mustafa Çelik olarak her platformda haksızlıklara dur demeyi kendimize ilke edindiğimiz gibi malum sendikanın şube başkanı ve yönetim kurulunun hak etmedikleri kazançları zimmetine geçirmelerine de dur dedik.

 

Üstelik böylesine bir hukuksuzluğu kabul etmek yerine Necip Fazıl Kısakürek gibi bir üstadın sözünü kendilerine referans alarak onun şahsiyetini de böyle bir adaletsizliğe ortak etmeye çalışan ş… tavsiyemiz, Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerini ve hayatını okuyarak onun adamlığını ve şahsiyetini anlamaya çalışmalarıdır. Yargının verdiği bu ibretlik kararı Sağlık-Sen yetkililerin tekrar tekrar okumalarını ve anlamalarını umut ediyoruz.

 

Sonuçta, Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararıyla şahsımıza yönelen karalama kampanyası sonuçsuz kalmıştır. Tüm yasal başvuru haklarımızı saklı tutarak, boş işlerle uğraşan davacıları bu tür yollara başvurmaması için uyarıyor, kendilerini adil olma ortamına ve dürüstlüğe davet ediyoruz.”

 

Son sözümüz, “Çankırı ve Çankırı insanının haklarını yiyenlere, haklarımızı ihlal edenlere Sessiz Kalmadık, Kalmayacağız!"

 

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği takipsizlik kararı 

 

Sağlık Sen adına M.T.'nin şahsımız ve sahibi olduğumuz haber sitesine nöter aracılığı ile  çektiği ihtarname evrağı.


 

Bu haber 3925 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Misafir
    4 yıl önce
    Bunlar 1000 defa da okusalar anlamazlar admin bey, boşuna kendini yorma.