İlimizde Toplantı Ve Gösteri Yürüyüş Alanları Belirlendi

Çankırı'da toplanma alanı, yürüyüş güzergahı, miting alanı, dağılma yeri ile afiş ve pankart asılacak yerler belirlendi.

İlimizde Toplantı Ve Gösteri Yürüyüş Alanları Belirlendi
16 Ocak 2019 - 09:46

Çankırı Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün Duyurusu

 

Çankırı ili sınırları içerisinde toplanma alanı, yürüyüş güzergahı, miting alanı, dağılma yeri ile afiş ve pankart asılacak yerler,  2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanun’un 6. maddesi ve bu Kanun’un Uygulanmasına Dair Yönetmelik’in 3. maddesi uyarınca Valilik Makamının 19/06/2014 tarihli ve 3318 sayılı onayı ile aşağıda gösterildiği şekilde belirlendi.

 

Basın Bülteni

 

Temel hak ve özgürlüklerden olan, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının, özgür bir ortamda, Anayasa ve kanunlarla belirtilen esaslar çerçevesinde kullanılması, sivil toplum kuruluşları ile tüzel kişiliği bulunmayan diğer oluşumların ve gerçek şahısların itibar edecekleri toplantı ve gösteri yürüyüşü alanlarının tespit edilmesi, Belediyenin çevre düzenlemesi ve şehir temizliği ile ilgili olarak afiş asılacak yerlerin belirlenmesi amacıyla, Çankırı ili sınırları içerisinde toplanma alanı, yürüyüş güzergahı, miting alanı, dağılma yeri ile afiş ve pankart asılacak yerler,  2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanun’un 6. maddesi ve bu Kanun’un Uygulanmasına Dair Yönetmelik’in 3. maddesi uyarınca Valilik Makamının 19/06/2014 tarihli ve 3318 sayılı onayı ile aşağıda gösterildiği şekilde belirlenmiş olup aynı güzergahların 2019 yılında da devam etmesi Valilik Makamının 08.01.2019 tarihli ve 210 sayılı onayı ile uygun görülmüştür.

 

İlimiz Toplantı Ve Gösteri Yürüyüş Alanları

 

1-Bir Nolu Güzergah

 

Toplanma Alanı: Toplanma yeri, Kucaklama Taşı alanı olup, kuzeyden Yapraklı yolunun Kucaklama Taşı’na bakan kısmı üzerinde bulunan Kucaklama Taşı Taksi Durağı’nın önü ile güneyde A.Talat Onay Bulvarı’nın başlangıcı, batıda Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Gül Pastanesi ile karşında bulunan Bahar Pastanesi sınırları içerisinde kalan alandır.

 

Yürüyüş Güzergâhı: Kucaklama Taşı alanından başlayıp çift şerit halinde Atatürk Bulvarı üzerinde devam eden ve Alparslan Türkeş Bulvarı’nın sağ ve sol kısımlarının Atatürk Bulvarı’nı dikine kestiği, PTT binası ve Polis Evi binasının karşılıklı bakan kısımlarının bulunduğu yerde biten güzergahtır.

 

Miting Alanı: Belediye binasının, Atatürk Bulvarı’na bakan önü ve sol yanı olup Atatürk Bulvarı’nı dikine kesen Namık Kemal Parıltı Caddesi ve Alparslan Türkeş Bulvarı’nın Atatürk Bulvarı üzerindeki anıt alanıyla kesiştiği yerdir. Miting alanının batıdan sınırı, Polis Evi ile PTT binasının, Atatürk Bulvarı’na bakan köşelerine kadardır.

 

Dağılma Yeri: Miting alanı, aynı zaman dağılma yeridir. (Namık Kemal Parıltı Caddesi, Belediye Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi ve Atatürk Bulvarı)

 

Afiş Ve Pankart Asılacak Yerler:  Miting alanıdır.

 

2-İki Nolu Güzergah

 

Toplanma Alanı: Batıda Feyza (Demir) Sokak ile doğuda Misvak Sokak’ın Atatürk Bulvarı ile kesiştiği yerden başlayan, kuzeyden Somaki Bulvarı’nın, batıda  Şimşek Sokak’ın bulunduğu alan içerisinde kalan yerdir.

 

Yürüyüş Güzergahı: Atatürk Bulvarı üzerinde devam eden, batıda Feyza (Demir) Sokak ile doğuda Misvak Sokak’ın Atatürk Bulvarı ile kesiştiği yerden başlayan ve çift şerit halinde Şehit Uğur Koç Caddesi’nin Atatürk Bulvarı ile kesiştiği alanda biten güzergahtır.

 

Miting Alanı: Kucaklama Taşı Kavşağı başlangıç alanı olup kuzeyden İş ve İşçi Bulma Kurumu, güneyden Bim Market, kuzeyden Şehit Uğur Koç Caddesi’nin Atatürk Bulvarı ile karşılıklı kesiştiği sınırlar içerisinde kalan alandır.

 

Dağılma Yeri: Miting alanı aynı zamanda dağılma yeridir.

 

Afiş Ve Pankart Asılacak YerlerMiting alanıdır. Yapılan değişikliğin, söz konusu Kanun’un 6.Maddesinin 4.Bendi gereğince, duyurudan on beş gün sonra geçerli olacağı hususu kamuoyuna duyurulur.

 

 

Bu haber 3846 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum