Neden Bir Çatı Altında Toplanamıyorsunuz? (Özel Haber)

Ülkemizde kurumlarının yeniden yapılandırılması (Kurumsal Bütünleşme-Tek Çatı İlkesi) konusu uzun yılları aşkın bir süredir tartışılan, ancak üzerinde ciddi çalışmaların yapılmadığı bir husustur.

Neden Bir Çatı Altında Toplanamıyorsunuz? (Özel Haber)
12 Ekim 2019 - 12:42

Çankırı'nın, Çankırılının sesi, gözü, kulağı olarak konuşacağız…!

 

Haksızlık karşısında susanlar dilsiz şeytandır. Devletten haksız kazanç elde eden, devleti zarara uğratan kim varsa ortaya çıkartmak boynumuzun borcudur.

 

Aynı Bakanlığa Bağlı Kurumlar Neden Çankırı’da Bir Çatı Altında Toplanamıyor, Neden Tasarrufu Düşünmüyorlar?

 

Çankırı sevdalısı, usta kalem Mustafa Çelik, “Bakanlıkları aynı ama; söz konusu kurumların bir çatı altında birleştirilmesi uygundur diyerek savurganlığa son verilmesini talep ediyor. Admin Çelik haber yapmaktaki tek amacının garip, fakir, sahipsiz Çankırı’mızın menfaatlerini korumak olduğunu ifade etti.”

 

Çelik “Çünkü bu işlerden (Kiralarda gezeleyen kurumlar üzerinden) 18 senedir ilimizde zengin olmayan kimse kalmadığını vurguladı.”

 

“Çankırı’da İşler İyi Gitmiyor Azizim”

 

Çankırı’daki kurumlarla ilgili kopukluğu gün yüzüne çıkartarak bu özel haberimizle de kamuoyunu ve yetkilileri bilgilendirmek amaçlarımız doğrultusunda yaranlar, şehitler diyarı Çankırı’daki yanlışlıkları, vurdumduymazlıkları gün yüzüne çıkarmayı düşündük, doğruları yazmaya koyulduk.

 

Ülkemizde kurumlarının yeniden yapılandırılması (kurumsal bütünleşme-tek çatı ilkesi) konusu uzun yılları aşkın bir süredir tartışılan, ancak üzerinde ciddi çalışmaların yapılmadığı bir husustur.

 

Çankırı Çok Dağınık, Çokta Savurgan!

 

Çankırı’yı bu kadar zorlamak niye?

 

Kurumları yanlış yönetiyorsunuz. Milleti en iyi siz kandırıyormuşsunuz.

 

Çankırı AFAD İl Müdürlüğüne baskıyla 4 katı fiyata kendi adamının yerini kiralattıran Milletvekiline (o kendisini iyi bilir) ve ona çanak tutan AFAD il Müdürlüğüne soruyoruz. “Bu özel kira ödemesi ile devletin ne kadar zarar ettiğini biliyormusunuz?” Tabii ki biliyorsunuzdur. Ama; her hangi bir resmi açıklama da yapamıyorsunuz. Ne pahasına olursa olsun şahısların özel mülklerini kiralayarak kurumları ayrıştırmayın, AFAD’a da bir yer bulun veya boşalan kurumların birisine yerleştirin kiradan kurtulsun, çatınızın altına alın deriz.

 

Çankırı bu kadar zengin mi de özel mülk sahiplerinin iş ve ev yerlerini kiralıyorsunuz? Çankırı ekonomisine böyle mi sahip çıkıyoruz? Kurum Müdürü bir çatı altında birleşmeleri için daha hala neden sessiz kalıyorlar veya bir teklif götürmüyor?

 

Araştırdık, Sorduk, Soruşturduk İlgisizliği Yine Sayfalarımıza Taşıdık!!!

 

AFAD İl Müdürlüğü İçişleri Bakanlığına bağlıdır. Çankırı’da  yeni yapılmış bir Valilik binası mevcuttur. Yeni Valilik binasında veya depreme dayanıklı olan boşaltılıp Valilik çatısı altına giden her hangi binada bu birimi de toplayarak hizmet vermesi halinde AFAD kurumunun da kira ödemeyeceğinden şüphemiz olmayacaktır.

 

AFAD Müdürlüğü de kira ödemektedir. Bu müdürlüğe kamu kurumlarında yer bulunması halinde kira ödenmeyecektir. Bazı kurumlarımız daha hala aylık kira ödemektedir. İlgili kurumların bu konularda gerekli çalışmaları yapmaları hususunda uyarılması gerekmektedir.

 

Madem Bakanlıklar aynı çatı altında toplandıysa lütfen çok başlılığa bir son verin. Bunun yolunu bulun.

 

Gelelim konunun özüne; Çankırı’da yeni yapılan Valilik Binasına (Hükümet Binasına) Kamu Kurum ve kuruluşları taşınmaya başlamış olup, şehir merkezinde eski bir binada (özel şahıs binası) araç parkı dahi olmayan yerde aylık kira ödenilerek hizmet vermektedir.

 

Bu birimin boş olan kurumların veya yeni hükümet binasında hizmet görmesi. Kamu çıkarları açısından daha uygun olacağı düşünülmektedir. Bu şekil ve sunmuş olduğumuz talebimiz doğrultusunda AFAD aylık kira ödemeyecektir, kamu çıkarları korunmuş olacaktır. 

 

www.haberci18.com İnternet medyasının haberini dikkate alırsınız, almazsınız siz bilirsiniz. Unutmayın ki konunun takipçisi olacağımızı.

 

"Orkestranın karşısında birden fazla şef olmamalı"

 

Kurumları yanlış yönetiyorsunuz. Milleti en iyi siz kandırıyorsunuz. Kurumlarda devrim yaptık diyorsunuz. Daha sonra yine başa dönüyorsunuz. Çankırı’daki bu kurumu Sayın Bakanın bir incelemesini, inceletmesini istiyoruz. Ey bakanım sesimi yükselterek size sesleniyorum, Sayın Valim sizlere sesleniyorum ve rica ediyorum. Çankırı’yı inceleyebilirmisiniz? Bu kurumlar nasıl denetleniyor? Nasıl tam not alınıyor? Kısacası vesselam Çankırı’da AFAD İl Müdürlüğünde belli bir düzen yoktur.

 

Olmuyor beyler. Bizim de sabrımızın bir sonu var… Çankırı’yı ya sevin, yada görevinizi layıkıyla yapınız.

 

Gündemi özetleyen cümle. Çankırı’da herkeste bir mutsuzluk hakim şu ara. Kaybeden de, kazanan da, sözüm ona kazanan da mutsuz. Duyulmasın, görülmesin, bilinmesin.. Yok, böyle bir şey. Herkes görevini yapacak. Bundan sonra böyle. Biz yazacağız Çankırı halkı şehrimizde neler olup bitiyor öğrenecek. Hiçbir şeyin üstü kapalı kalmayacak. www.haberci18.com İnternet Medyası olarak bizden söylemesi. Bilgilerinize.

 

Şayet yalan yanlış bilgi kirliğimiz varsa sizler doğruları açıklayın da bizlerde kamuoyunu bilgilendirelim.

 

Neydi şu atasözü; Kol kırılır yen içinde kalır! Şimdilerde böyle olmuyor işte. Kalp kırılır, acısı içinde kalır! Kalın sağlıcakla.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 4088 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum