Tüm Uyarılara Rağmen Kente Zarar Veriyorlar (Özel Haber)

Sayın Validen yerel basının sorunlarının tartışılacağını hatırlatarak sorunlarımızın olduğunu, bu yaşananlara karşıda çözüm bulmasını talep ediyoruz.

Tüm Uyarılara Rağmen Kente Zarar Veriyorlar (Özel Haber)
20 Aralık 2018 - 08:52 - Güncelleme: 20 Aralık 2018 - 09:09

Bu Organizasyonu Kim Yaptı, Basın Neden Ayrıştırıldı?

 

Çankırı’da Büyük Skandal

 

Sevkiyat programı ile ilgili konudan haberdar edilmediğimizi, programa neden davet edinilmediğimizi üzülerek öğrenelim istedik.

 

Kentimizin Valisini Göreve Davet Ediyoruz

 

Tüm uyarılara rağmen kente zarar veriyorlar!!!

 

Bu şehir iki kendini bilmezin elinde değil…

 

Sayın Validen yerel basının sorunlarının tartışılacağını, sorunların olduğunu, bu yaşananlara karşıda çözüm bulmasını talep ediyoruz. 

 

Haberlerimiz uydurma, sahte, kişileri karalayıcı çıkarsa; özelliklede basın ahlak kurallarımızı ihlal ediyorsak, sınır tanımıyorsak bizim içinde soruşturma açın. Masamızı, kasamızı karıştırın, gönül koymayız. Vereceğiniz cezeya da hazırız; tabii ki bir su kaçıklığı bulabilirseniz.

 

Makina ve Kimya Endüstri Kurumu (MKEK) Çankırı Silah Fabrikası'ndan Aselsan'a teslim edilmek üzere 4 set "35 mm Silah Komplesi ve Geri Tepme Grubu" (SKGTG) sevkiyatı’nın gerçekleştirildiğini program gerçekleşip bitikten nice saatler sonra duyarak yerel ve ulusal basıncılar arasında ayrımcılık yapıldığına, bazı kendini bilmezler tarafından da bu önem arz eden haberin atlatıldığına, en kötüsü de iki kişi haricinde de Çankırı’ya hizmet eden bazı mahalli gazete ve internet medyalarının programa çağrılmaması tepkiyle karşılandı.

 

Haklı Olarak Hakkımızı Arıyor; Hesabını Soruyoruz!

 

Skandalın Baş Mimarı Kimse Çıksın Ortaya…

 

Sorumlular hakkında soruşturma açılmasını, skandalın aydınlatılmasını istiyoruz. Etik açıdan olayı eleştiri konusu yapmaya devam edeceğiz.  Gazeteci olmayıp ta, bir de üstüne başka bir kurumda resmi devlet memurluğu yapan bir şahıs gazeteci gibi Çankırı Silah Fabrikasına çağrılıp haber yaparak haber atlatıyorsa oraya ne diye davet ediliyor? O şahıslar oraya sığıyor da memleketin gerçek basıncıları mı sığmıyor? Onların yüzünden ne ağzımızın tadı kaldı, nede mesleğimizin önemi kaldı?

 

Ondan sonra çıkıp ya usta bizim haberler yayınlanmadı, sesimiz duyulmadı diye mızırdanırsınız. Siz böyle ayrımcılık, bölücülük yaparsanız nah sesiniz duyulur.

 

Konu ile ilgili olarak sorumlulardan açıklama bekliyoruz.

 

Çankırı Silah Fabrikası'ndan Aselsan'a teslim edilmek üzere 4 set "35 mm Silah Komplesi ve Geri Tepme Grubu" (SKGTG) sevkiyatı programını kim, kimlerle gerçekleştirdi? Neden diğer basın mensupları bilgilendirilmedi?

 

Kamuoyunda dile getirilen, tartışma konusu olan, kafasına göre ben gazeteciyim, filan sitenin muhabiriyim diyerek haber atlatan, paylaşımlarda bulunanlara karşı şeffaflık" ilkesi gereği ve mesleğimizin daha fazla yıpratılmaması için İlin Valisinden, Makina ve Kimya Endüstri Kurumu (MKEK) Çankırı Silah Fabrikası'ndan, gazeteci olmayıp ta kurumundan mesai hırsızlığı yapanları takip etmeyen yetkililerden gerekli açıklamayı bekliyoruz.

 

Kamuoyuna ve meslektaşlarımıza saygıyla arz ederiz.

 

Çankırı Silah Fabrikasındaki törendeki yanlı yanlış tutumlarını sergilemekten geri kalmayan, yanı sıra Çankırı’da görev yapan bazı basın yayın organlarını, bizleri askıya alma gibi bir eylem biçimi benimsendiğini de üzülerek belirlemiş bulunuyoruz. Bu tavır "Dikensiz gül bahçesi, muhalefetsiz bir Cemiyet" anlayışını gündeme getirmiştir ki, bu düşünce eleştiriye tahammülü olmayan bazı yönetici ve siyasilerimizin düşünceleriyle denk düşmektedir. “Küçük olsun benim olsun” mantığıyla başlatılan bu çalışmaya karşı, hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığına olan güvencimizle yasal hakların aranacağını da kamuoyuna saygıyla duyurmak istiyoruz.

 

Gazetecilerin haber yapamamalarının önünde ekonomik, siyasi, yasal pek çok engel var, bir diğer önemli engel de genç, yaşlı ve iyi eğitimli gazetecilerin önünü açan, onları destekleyen bir sistemin olmaması. Onun bazı kurumlar, bazı müdürler, bazı kendisini gazeteci sanan kişilerinin bir kısmı şişik egolarıyla genç gazetecileri meslekten ve hayattan soğutmakla meşgul. Bazı yalaka micazlılara verilen maddi manevi desteğin onda biri genç gazetecilere bu işi layıkıyla yapanlara verilmiyor, sırtları bile sıvazlanmıyor, emekleri görmezden geliniyor. İşte Çankırı’da yaşanan da bu değimli? Tekrarlıyoruz. İlimizin valisi, kurum müdürleri basını, memuru, herkes asli görevini yapacak. Yanlışsa yanlış deyin… Kimseyle de alıp veremediğimiz, hele hele iddiamızda yok. Veremeyeceğimiz hesabımızda yok. Hiçbir kimse hakkında yalan, yanlış konuşmadık, konuşmayacağız da. www.haberci18.com İnternet Medyası ve admini olarak “Tek derdimiz Çankırı’nın sorunlarını paylaşmak istediğimizi belirtmektir. Yetkililere duyurulur.

 

Çankırı; Bu memleketin ekmeğini yiyip, suyunu içerek, gözünün içine baka baka insanımızın hayalleri ve sevdası için gerekenleri yapmayanların yeri değildir.

 

Çankırı; Sorumlu sorumsuzların, yetkisiz ve etkisiz yetkililerin sırtını sıvazlama, başını okşama, gönlünü hoş tutma yeri değildir.

Bu haber 5952 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum