Tuz Mağarasının Turizme Açılması İçin Etkin İş Birliği

Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin Tuz Mağarası’nı görüp gitmelerini değil Çankırı’da vakit geçirerek tüm şehrin nimetlerini görmelerini istiyoruz.

Tuz Mağarasının Turizme Açılması İçin Etkin İş Birliği
06 Temmuz 2019 - 09:36

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen  “Ortak Akıl Ortak Karar” dedi ve Yer Altı Tuz Şehri için geniş katılımlı bir istişare toplantısı düzenledi.  Esen,  Çankırı’nın can damarı Tuz Mağarası’nı dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi yapmak istediklerini belirterek böylesine önemli bir çalışmayı ortak akıl ve istişare ile gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

 

Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Merkezi önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.  Belediyenin organizasyonunda düzenlenen istişare toplantısına Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş başta olmak üzere Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çankırı Kent Konseyi, TKDK, BEDAŞ, Çan-Kaya Kaya Tuzu İşletmesi, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in, Başkan Yardımcıları, teknik birim müdürleri ve ekibi ile hazır bulunduğu toplantıda; Tuz Mağarası’na ilişkin mevcut durum, tuvalet, lavabo, mescit, danışma, kafeterya ve otopark ihtiyaçlarının giderilmesi için hazırlanan geçici eylem planı ve Yer Altı Tuz Şehri projesi ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

 

Başkan Esen, proje ile ilgili ilk görüşmeyi Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, akademisyenleri ve teknik birimleri ile gerçekleştirdiklerini belirterek “Elimizde turizmi ateşleyecek önemli bir malzeme var: Tuz Mağarası. Çankırı için gönül ve fikir birliği yaparak bu önemli mirası dünyanın turizm merkezi haline getirmeliyiz. Dünyadaki örneklerini inceledik.  Bu konuda çokça vakit kaybedildi. Artık, Tuz Mağarası’nın ve Çankırı’nın hak ettiği değeri görme vaktidir.” dedi.

 

Toplantıda görüş bildiren Vali Aktaş ise Tuz Mağarası’nın sağlık turizmi alanında öne çıkmasını arzuladıklarını söyleyerek “Tuz Mağarası şifa merkezi olmalı. Sağlık için gelen insanların belirli bir süre kalıp kaya tuzunun şifasından faydalanabilecekleri tuz odaları ile şekillendirilmesi önemli. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin Tuz Mağarası’nı görüp gitmelerini değil Çankırı’da vakit geçirerek tüm şehrin nimetlerini görmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Toplantıda projenin uygunluğu, proje ile ilgili beklentiler ve turizm açısından hangi yönü ile hizmete sunulacağı konusunda tüm katılımcıların görüşleri alınarak not edildi.

 

 

 

 

 

 

Bu haber 3184 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Abdurrahman şayık
    4 yıl önce
    Evet yıllardır tuz mağrası yılan hikayesine dönüştü. Ama sayın valim mağraya bir bakın duvarları yutong tabir ettiğimiz malzemeden örülmüş üzerine de fiber glas malzeme ile kaplanmış. O kadar çirkin olmuş ki tarif edilemez. Acaba duvar ormek için kaya tuzunu bloklar halinde kesilerek yapılamaxmıydı. Veya gerekirse presleyip tuğla duvar haline getirip orulemezmiydi. Birde sahne yapılmış oraya beton dökmek yerine tuzdan sahne yapılamazmıydı. Ne olur şu işe mantıklı yaklaşşsınlar. Kaç tane yetkili geldi. Yemeklerini yeyip hediyelerini alıp gittiler.. Saygılarla