Şehitler, Yaranlar Diyarı Çankırı'mızdan Deprem Bölgesine "Bizim de Tuzumuz Olsun" Sloganıyla 10 ton Yardım

Çankırı Valiliği koordinasyonuyla hazırlanan gıda kolileri temel ihtiyaçlardan oluşan 22 kalem ürün içeriyor.

Şehitler, Yaranlar Diyarı Çankırı'mızdan Deprem Bölgesine "Bizim de Tuzumuz Olsun" Sloganıyla 10 ton Yardım
12 Şubat 2020 - 12:01
Çankırı Valiliği koordinesinde Elazığ ve Malatya illerimizi etkileyen depremden zarar gören vatandaşlarımıza yardım amacıyla 10 ton gıda yardımı gönderildi.

530 koli halinde hazırlanan gıda yardımı bu gün sabah 09.30’da tırla deprem bölgesine uğurlandı. Uğurlamaya Valimiz Hamdi Bilge Aktaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Vali Yardımcıları Abdullah Aslaner, Şahin Bayhan, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J: Alb. Hıdır Ayçiçek, daire müdürleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Uğurlama öncesi Çankırı Müftü Yardımcısı Bayram Çelik tarafından dua okundu. Ardından yardım turu deprem bölgesine uğurlandı. Uğurlamadan sonra konuşan Valimiz Hamdi Bilge Aktaş, Elazığ ve Malatya’yı etkileyen depremden sonra ülke olarak kenetlendiklerini ve kardeşlik duygularının yediden yetmişe her ortamda gösterildiğini hatırlatarak, “Bölgeye birçok yardım yapıldı. Oradaki temel ihtiyaç yıkılan yapıların onarılması ve rehabilite edilmesi olsa da depremde mağdur olan vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarının da karşılanması gerekiyor” dedi.

Çankırı’dan da Türkiye’nin birçok ilinden de vatandaşlar ve kurumlar ellerinden gelen maddi, gıda ve diğer ihtiyaç malzemelerini Elazığ ve Malatya illerine gönderdiklerini ifade eden Valimiz Aktaş, “Yine bu gün yaptığımız bu destek faaliyeti de İçişleri Bakanlığımızın yardım kampanyası çerçevesinde yapılmıştır. Yaptığımız destek kapsamında depreme maruz kalan illerimize özellikle gıda maddeleri ve ihtiyaç malzemelerinden oluşan paketlerimizi gönderiyoruz. Toplam 500 koli yardım gönderiyoruz. Bu gıda maddelerinin tümü ilimizde üretilen ürünlerden oluşmaktadır. İlimizin hayırsever ve işadamları bu desteği sağlamamızda önemli yardımlarda bulundular. Allah depremzede vatandaşlarımızın yardımcısı olsun.” şeklinde konuştu.

Çankırı Valiliği koordinasyonuyla hazırlanan gıda kolileri temel ihtiyaçlardan oluşan 22 kalem ürün içeriyor. Bütün bu ürünlerin öne çıkan özelliği ise büyük bir kısmının Çankırı’da üretiliyor olması.

Başta Çankırı tuzu olmak üzere, Kızılırmak pirinci, Çerkeş'te üretilen sucuk, yine Çankırı’da üretilen makarna ve şehriyeler kolilerde yer alıyor. Kolilerin üretimi de Şabanözü Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikada yapıldı. Gıda desteğinin yanı sıra, Şabanözü OSB'de üretilen kışlık çoraplardan da 2.000 çift deprem bölgesine gönderildi. Valilikten yapılan açıklamada “Yardımların hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen ilimizin hayırsever iş adamları başta olmak üzere, Çerkeş, Şabanözü, Kızılırmak ve Korgun Kaymakamlıklarımız ile Organize Sanayi Bölgelerimizin Yönetim Kurullarına ve Ticaret Sanayi Odamıza teşekkür ediyoruz. Tüm Türkiye'nin deprem bölgesine destek olmak adına seferber olduğu, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birinin sergilendiği bu tabloda, Çankırı olarak bizim de tuzumuz bulunsun diyerek, yardımlarımızı götürecek kamyonumuzu uğurluyoruz.” denildi.

"Bizim de tuzumuz olsun." sloganıyla Çankırı Valiliği koordinesinde, Elazığ ve Malatya deprem bölgesine gönderilmek üzere gıda kolileri hazırlanarak, Kolileri götürecek yardım tırı 12.02.2020 Çarşamba günü saat 09.30'da Valilik önünden, Sayın Valimizin katılımıyla uğurlandı. Tüm emeği geçenleri kutlar, Cenab-ı Allah bir daha böyle acılarla karşı karşıya bırakmasın temennisinde bulunuyoruz.
















 
 
 
Bu haber 3556 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum