Suç Örgütüne Yönelik Operasyonda 29 Kişi Gözaltına Alındı

Çankırı’nın da aralarında bulunduğu Ankara merkezli 5 ilde uyuşturucu ve silah ticareti yaptığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

Suç Örgütüne Yönelik Operasyonda 29 Kişi Gözaltına Alındı
15 Eylül 2021 - 22:55 - Güncelleme: 15 Eylül 2021 - 23:02
Hay Maşallah Memleket Teksasa Döndü!

5 ilde suç örgütüne eş zamanlı operasyon: 29 gözaltı

Çankırı’nın da aralarında bulunduğu Ankara merkezli 5 ilde uyuşturucu ve silah ticareti yaptığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, 9 ruhsatsız tabanca, 12 ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda değişik çapta fişek ve kartuş, 1,5 kg eroin, 700 gram uyuşturucu, 2 gram esrar, 35 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Zanlıların ayrıca, tefecilik, görevi kötüye kullanma, Tehdit ve hakaret gibi bir çok eylemi de gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürerken, firari zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İşte Detaylar:

Aralarında husumet bulunan 2 farklı organize suç çetesine yönelik düzenlenen operasyonda 29 gözaltı

Başkentte il dışından getirdikleri yüklü miktardaki uyuşturucu maddeleri ve silahları piyasaya sürerek haksız kazanç elde eden ve aralarında husumet bulunan 2 farklı organize suç çetesine yönelik Ankara merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 29 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, başka bir suç örgütü ile girdiği ve 3 kişinin öldüğü çatışması sonrası tutuklanan Ü.L.'nin adamı M.Y.'nin yeni bir örgüt kurduğunu tespit etti. Teknik ve fiziki takip sonucu şüphelilerin farklı illerden 'zulalı' araçlarla yüksek miktarlarda uyuşturucu madde ve silah getirerek Altındağ ve Mamak ilçeleri başta olmak üzere kentin çeşitli bölgelerinde sattığı belirlendi. Bunun üzerine aynı zamanda tefecilik ve tehdit gibi birçok suça da karıştıkları tespit edilen 38 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Ankara merkezli Diyarbakır, Gaziantep, Balıkesir ve Çankırı’da 58 adrese düzenlenen operasyonda 29 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon anı ise dron ile havadan görüntülendi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 9 ruhsatsız tabanca, 12 ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda değişik çapta fişek ve kartuş, 1,5 kilogram eroin, 200 gram metamfetamin, 500 gram PC uyuşturucu madde, 2 gram esrar ve 35 uyuşturucu hap ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, firari kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

“Ya Rab vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman Mehmetçiklerimizin, Polis, Jandarma güvenlik güçlerimizin operasyonlarını hayırlı eyle; şanlı tüm güvenlik güçlerimize nusretinle, kudretinle yardım eyle Allah’ım!

İzzetimizi, şerefimizi, onurumuzu, harim-i ismetimizi çiğnetme! Mabetlerimizin göğsüne uzanan namahrem ellere, ezanlarımızı susturmak, şanlı bayrağımızı indirmek isteyenlere fırsat verme Allah’ım! Milletimizin bekasını sarsacak her türlü dâhili ve harici fitne, fesatlardan milletimizi, memleketimizi, vatanımızı halas eyle Allah’ım!

Din, iman, millet, vatan, hak, hakikat, adalet, erdem, fazilet uğruna mücadele etmeyi ve gerekirse bu yolda şehit olmayı en büyük paye sayan inancı; kalbimizden, neslimizden, asil milletimizin yüreğinden ebediyyen eksik eyleme Allah’ım!” İnşallah. Amin.

Bu haber 5267 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum