Çankırı'da Basın Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Vali Hamdi Bilge Aktaş, “Canlılar hepimizin bildiği gibi üçe ayrılıyor. İnanlar, hayvanlar ve bitkilerdir." dedi.

Çankırı'da Basın Hatıra Ormanı Oluşturuldu
20 Ocak 2020 - 15:43 - Güncelleme: 20 Ocak 2020 - 21:57
Çankırı Basın Ormanında Fidan Dikimi Gerçekleşti

Tarım Ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürlüğü tarafından ‘Basın Ormanı’ oluşturuldu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi yolu üzerinde oluşturulan Basın Ormanı alanına Valimiz Hamdi Bilge Aktaş, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Arı, İŞKUR İl Müdürü Alim Çaycı ve basın mensupları tarafından 40 adet fidan dikildi.

Gerçekleştirilen programda konuşma yapan Valimiz Hamdi Bilge Aktaş, ağaç ve bitki dikmenin kutsal bir olay olduğunu ifade ederek, “Canlılar hepimizin bildiği gibi üçe ayrılıyor. İnanlar, hayvanlar ve bitkiler. Şimdi bunların etki alanına baktığımızda insanların çok hayırlıları, çak yararlıları çok faydalıları olduğu gibi kötülerinin olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Kötü şeyler yapanlar, diğer insanlar ve toplumlara zarar verenler, çevreye zarar verenleri var. Hayvanlara baktığımız zaman; bunlar Allah’ın yarattığı niteliklerle yaşamlarını sürdürürler. Ve yaşamlarını sürdürürken de şüphesiz diğer canlılara ve tabiata zarar verebilirler.

Ama bunlar iradeleri ile olan bir şey değildir. Bitkilere baktığımızda, canlıların üçüncüsü dediğimiz bitkilerin hiçbir canlıya zarar vermediğini, tam tersine diğer bütün canlıların geleceğini de sürdürmesini sağladığını, dünyanın geleceğini sağladığını hep birlikte biliyoruz. O nedenle bir ağaç ve bitki dikmek ne kadar kutsal bir ibadet ve olaydır. Bu nedenle gazetecilerimizin bu etkinliğini çok saygıyla karşılıyorum. Ciddi bir farkındalık yaratacaktır. Özellikle Avusturalya’da yaşanan çok büyük orman yangınları sürecinde böyle bir etkinliğin yapılması da çok daha anlamlı. Sizleri tebrik ediyorum. Bu tür etkinliklerle insanları aydınlatmanızın ve bilgilendirmenizin devam etmesini temenni ediyorum. İnşallah bugün diktiğiniz ağaçlar ve bundan sonra dikeceğiniz ağaçlar tabiatımıza ve bütün insanlığa fayda sunmaya devam edecektir” dedi.

Çankırı Orman İşletme Müdürü İlkay Günay, “Bugün de ayrılış günüm. Ayrılmadan önce basınımıza daha önce söz verdiğim ‘Basın Hatıra Ormanını yaparak gitmek ayrı bir mutluluk veriyor. Ayrıca bereketli bir gün oldu bugün, karda başladı. Bundan sonra burayı Çankırı basınımız yeşil bir vadiye dönüştürecektir” dedi.

Gerçekleştirilen organizasyonun çok önemli olduğu ifade eden Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Demir ise, “Bizlere geleceğimizin emaneti olan bu dünyayı en iyi şekilde emanetine teslim etmek en önemli görevimiz. Çankırı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu uygulama bizleri gerçekten çok memnun etti. Artık bizlerinde gelecek kuşaklara miras bırakabileceği dikili bir fidanı olacak” dedi.

Fidan dikiminden sonra Valimiz Hamdi Bilge Aktaş ile basın mensuplarımız Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Arı’yı ziyaret ederek Mühendislik Fakültesi hakkında bilgi aldılar.


















 
Bu haber 3304 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum