Özel Formüllü Granülün Üretimine Çankırı'da Başlandı

Kimyager Yücel Kaynak tarafından geliştirilen ve "Buz Yak" adı verilen hızlı buz ve kar çözücü formülün üretimi için kent merkezinde bulunan Med-Mar tuz fabrikası içerisinde 10 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

Özel Formüllü Granülün Üretimine Çankırı'da Başlandı
16 Aralık 2020 - 16:11
Çankırı'da Başlandı

Çevre dostu, asfalt ve betona zarar vermeden zemindeki kar ve buzu çözebilen özel formüllü granülün üretimine Çankırı'da başlandı.

Kimyager Yücel Kaynak tarafından geliştirilen ve "Buz Yak" adı verilen hızlı buz ve kar çözücü formülün üretimi için kent merkezinde bulunan Med-Mar tuz fabrikası içerisinde 10 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

Karla mücadelede büyük kolaylık sağlayacak olan ürünün, fabrika içerisinde bulunan 10 bin metrekarelik kapalı alanda günlük 400 tona kadar üretim yapılabiliyor.

Yurtiçi ve yurt dışındaki deneyler ve raporlara etkinliği kanıtlanmış ürünü ile kış aylarında ulaşımda yaşanan aksaklıkların en az seviyeye indirilmesi hedefleniyor.

Kimyager Kaynak, gazetecilere, üretimini yaptıkları ürüne yurt dışından çok yoğun bir talep geldiğini söyledi.

Yurt dışına sevkiyat yaptıklarını yurtiçinde de ürünün deneme aşamasında olduğunu belirten Kaynak, "Bununla ilgili kamu kurum ve kuruluşları, kara yolları, belediyeler ürünümüze çok yoğun ilgi gösterdiler. Yalnız sahada onlar kendileri deneme yapmadıkları için kar yağdıktan sonra bir deneme yapmak istiyorlar. Bunun neticesinde ürünümüze nihai karar vereceklerini söylediler." ifadelerini kullandı.

- "Ürünümüz tuzla kıyaslanmayacak kadar yüksek kalitede farklı bir ürün"

Üretilen ürünün fiyat bakımından tuz ile karşılaştırıldığını anlatan Kaynak, "Ürünümüz tuzla kıyaslanmayacak kadar yüksek kalitede farklı bir ürün. Şu anda sahada aldığımız dönüşler, tuzla kıyaslandığı için fiyat bakımından biraz yüksek görünse de aslında kullanımda tuzdan 10 kat daha ucuza geliyor.

Sahada kullandığımızda tuz gibi 5 saatte bir uygulama gerekmiyor. Ürünümüz 3 güne kadar etkili. Minimum 2 gün uygulama alanında kalıyor. Tekrar tekrar tuzlamak veya mücadele etmek gerekmiyor. Bu açıdan ürünümüz çok faydalı bir ürün. Asfalta, betona uygulama alanlarına zarar vermiyor." diye konuştu.


Uzun çalışmalar sonucunda eşi olmayan bir ürün ortaya çıkarttıklarının dile getiren Kaynak, şöyle konuştu:

"Ürünümüz konsept olarak dünyada tekdir. Yurt dışından dönüşler de o şekildedir. Yurt içinde de aynı ilgiyi bekliyoruz. Eksi 21 derecede çok rahat çalışıyor ama biz sahada aldığımız dönüşlerde eksi 35 40 dereceye kadar etkili olduğunu gördük. Kanada ve Amerika'ya ürün gönderdik. Daha önce numuneler de göndermiştik. İskandinav ülkeleri de aynı şekilde. Ukrayna, Rusya o bölgelerimizde de aynı şekilde ürün gönderdik. Geçen yıl da denemelerini yapmıştık. Çok memnun kaldılar. Şu anda 3 bin 4 bin ton arasında sürekli elimizde stok bulunduruyoruz. Herhangi bir yurtiçi ve yurtdışından talep geldiğinde karşılayabilecek kapasitedeyiz."

- "Doğaya zarar vermemesi bizim için birinci olmazsa olmazımızdır"

Ürünün doğaya bir zararı olmadığının altını çizen Kaynak, "Laboratuvar sonuçlarımız,  Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nden raporumuz var. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde doğa için zarar vermeyen, dünyada benzeri olmayan ilk defa firmamız tarafından geliştirilmiş bir ürün. Doğaya zarar vermemesi bizim için birinci olmazsa olmazımızdır.. Hammadde olarak, formül olarak tamamen yerli ve milli. Dışarıdan hiçbir katkı maddesi gelmiyor. Bu yönüyle zaten yüzde 90 ihraç özellikli olduğu için devletimize çok büyük bir katkı sağlıyor."












Bu haber 9949 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum