9 Günde Aynı Mahallede 5.nci Yangın

Yangın Aksu Mahallesi Hastane Sokak üzerinde bulunan eski Devlet Hastanesinin atıl durumdaki kantininde meydana geldi.

9 Günde Aynı Mahallede 5.nci Yangın
09 Ekim 2018 - 17:29 - Güncelleme: 09 Ekim 2018 - 18:19

Çankırı ili, Aksu Mahallesi Eski Çeşme Sokak, Yukarı Çeşme Sokak bulunan metruk bitişik tek katlı iki ahşap evin 8 gün içinde 3 kez kundaklanması kafalarda soru işareti yarattı. Yangının güpegündüz saat 15:20-16:20 arasında çıkması ise kafaları karıştırdı derken, takvim sayfaları 09.10.2018 Salı gününü gösterirken saat 14:00-14:30 sıralarında Eski Devlet Hastanesi bahçesinde bunan kapalı büfedeki yangın korkuttu.

 

Eski Çankırı Devlet Hastanesi kantini çıkan yangında alevlere teslim oldu.

 

Yangın, 09.10.2018 Salı günü saat 14:00 sıralarında Aksu Mahallesi Hastane Sokak üzerinde bulunan eski Devlet Hastanesinin atıl durumdaki kantininde meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve emniyet ekipleri geldi. Emniyet ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi alırken itfaiye ekipleri tarafından yangının fazla büyümemesi için söndürme çalışmalarına başlandı. Yangından sonra kullanılamaz hale gelen büfe İtfaiye ekipleri tarafından yıkılarak soğutma çalışmaları yapıldı. Henüz neden çıktığı bilinmeyen yangında herhangi bir can kaybı bulunmazken atıl durumda bulunan hastane kantini kullanılamaz hale geldi.

 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Çıkan yangınlardaki esrar perdesi bir türlü çözülemiyor.

 

Kim veya kimler tarafından çıkarıldığı, nedeni bir türlü çözülemeyen yangın konusunda metruk evlerin çevresindeki apartman sakinleri yaşadıkları tehlikeye rağmen üç maymunu oynayıp“ görmedik, duymadık” diyerek alevleri seyredip suskunlukları pek inandırıcı bulunmuyor. Bu durumsa şüphelerin daha da artmasına neden oluyor.

 

Görüşlerini sorduğumuz Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, daha önceki yangınlarda “Kasıt var, yakıyorlar!” diyerek noktayı koymuştu. Bir diğer iddiaya göre bir yıl içerisinde aynı sokakta çıkan yangın sayısı ise beş. 6. yangının ne zaman çıkacağı, güvenlik güçlerinin ne gibi tedbir alacağı merakla bekleniyor?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 7494 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Çangırılı
    5 yıl önce
    Rantçılar yine iş başında... Oraları güvenilir değil bize satın diyecek çakallar, utanmaz ş.......r. Verirler suriyeli misafirlere üç beş kuruş işlerini hallettirirler. Güzelim alanı mahvedecek ve görmezden gelecek kadar körler var memlekette maalesef........