Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Çankırı'da

DEVA Partisi Çankırı 1. Olağan kongresi genel başkan Ali Babacan’ın katılımı ile Koç Otel’de gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen seçim sonrasında Mustafa Avşar, DEVA Partisi Çankırı İl Başkanlığına seçildi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Çankırı'da
09 Aralık 2020 - 21:20 - Güncelleme: 09 Aralık 2020 - 21:52
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Çankırı’da Konuştu

Deva Partisi Genel Başkanı Babacan, Partisinin Çankırı İl Kongresine Katıldı

Partisinin 1. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere Çankırı’ya gelen Ali Babacan, esnaf ziyaretinin ardından partisinin il başkanlığının açılışını gerçekleştirdi. 
DEVA Partisi Çankırı İl Başkanlığının Kongresinde birçok il ve ilçelerden gelen teşkilat üyeleri bir araya geldi.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş insanlarıyla buluşan Babacan, daha sonra kentteki bir otelde basın toplantısı düzenledi.

DEVA Partisi Çankırı 1. Olağan kongresi genel başkan Ali Babacan’ın katılımı ile Koç Otel’de gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen seçim sonrasında Mustafa Avşar, DEVA Partisi Çankırı İl Başkanlığına seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mustafa Avşar, “Çankırı coğrafi olarak küçük bir ilimiz olsa da kocaman bir yüreğe ve kahramanlığa sahip Çankırılılarımız tüm bilinen gerçeklere rağmen yazılı ve çizili olmayan fakat alenen uygulanan baskı ve yaptırımları görmekte bilmekte ve duymaktadır. Fakat baskı ve yaptırımlara rağmen vatandaşımızın partimize olan umut ve teveccühü günden güne artmaktadır.

Avşar konuşmasına şöyle devam etti:

Çankırı gibi İç Anadolu'nun merkezinde bulunan, iki adımda Ankara'ya ulaşılabilen bir şehrin ihtiyaçlarının böylesine ötelenmesi, görmezden gelinmesi, kalkınmaya dair en ufak bir çabanın sarf edilmemesi burada yaşayan halkımızın yıllardan beri ötelenmesi artık gerçeği görmelerini sağlamıştır.

İlimiz iktidara rekor bir düzeyde destek vermiş olup, mecliste de grup başkan vekili gibi bir konumla temsil edilmesine rağmen, merkezi hükümetten hizmet alamamaktadır. Artık bu çok net bir şekilde anlaşılmıştır.

Grup yollarında bile kullanılan sıcak asfalt, Çankırı’yı çevre illere bağlayan ana yolların büyük kısmında kullanılmamaktadır. Yapılan kısımlar daha üzerinden bir kış geçmeden yeniden bozulmaktadır.

Her seçimde vaat edilen, ancak yeri bile belli olmayan hastanemiz nerededir? Çürük olduğu raporlarla kanıtlanan ancak halen kullanımına devam edilip, bünyesinden bir anjiyo servisi bile olmayan hastanemizin yönetim kadrosu siyası sairlerle çok kez değiştirilmiştir. Yönetimi bu kadar sık değişen idareden nasıl verimli bir hizmet beklenebilir.

Komşu illerde yıllar önce hizmet vermeye başlayan fakat Çankırı'mızda yıllardır bitirilemeyen çevre yolu artık yılan hikayesine dönmüştür.

Organize sanayi bölgesi için vaat edilen konut sorunu da bölgede çalışan vatandaşlarımız için büyük sıkıntı olmaya devam etmektedir. Ülke genelinde inşaat yatırımları hız kesmez iken ilimize bir konut projesi yapılamaması çok manidardır” dedi.

Avşar’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Babacan uzun süre ayakta alkışlandı.

Babacan, “Bizim Rotamızı Hakikat Ve Hakkaniyet Çiziyor” dedi.

Ali Babacan, “Güven yoksa, dış politikada sağlıklı ilişkiler geliştirilemez. Güven yoksa sözünüz dinlenmez. Güven yoksa, yatırımcı gelmez. Güven yoksa ekonomi büyümez, vatandaşın yüzü gülmez.” İfadelerine de yer verdi.

Kongrede konuşma yapan DEVA Partisi Genel başkanı Ali Babacan, gündeme dair konulara değinerek, ülkenin büyük bir ekonomik kriz yaşadığını aktardı.

DEVA partisi olarak ülke genelinde en hızlı teşkilatlanmayı gerçekleştirdiklerini belirten Babacan, Türkiye’nin büyük sorunları olduğunu dile getirerek, “Türkiye karanlık bir tünelde. Tutunacak bir dala ihtiyacı var” dedi.

Enflasyon rakamlarının da doğru açıklanmadığını dile getiren Babacan, TÜİK’in verdiği verilerle vatandaşın hissettiği enflasyon arasında büyük farklar olduğunu belirterek, “Enflasyonu düşük tutma sebepleri; işçi ve memura yapılacak olan zamla alakalı. Enflasyonu ne kadar düşük belirlerseler zam oranları da o kadar düşük olur” dedi.

Pandemi sürecinin de doğru idare edilemediğini ve vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Babacan, bu zorlu süreçte devletin vatandaşa daha fazla yardımcı olması gerekirken İban numarası istediğini aktardı.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, "DEVA Partisi bugüne kadar siyasi tarihimizde teşkilatlanmayı en hızlı gerçekleştiren parti." dedi.

Babacan, burada yaptığı konuşmada, 43'üncü il kongresini yapmak üzere Çankırı'ya geldiklerine işaret ederek, yapacakları büyük kongrenin ardından il kongrelerine devam edeceklerini vurguladı.

"Bugün partimizin kuruluşunun dokuzuncu ayı." diyen Babacan, "Partimiz şu ana kadar baktığımızda en hızlı teşkilatlanan siyasi parti oldu Türkiye’de. Bugüne kadar 81 ilimizin 78'inde kurucu heyetimizi oluşturduk." ifadesini kullandı.

Partilerine büyük bir talep olduğunu dile getiren Babacan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin gerçekten bir ümide ihtiyacı var. İçinde bulunduğu zor tablodan çıkış için gerçekten tutunacak bir dala ihtiyacı var. İşte bu tünelin ucundaki ışık adeta DEVA Partisi olmuş oldu. Vatandaşlarımız diğer siyasi partilere korku sebebiyle veya kimlik sebebiyle destek verirken bize verilen desteğin arkasında daha güzel yarınlar var."

DEVA Partisi'ni Türkiye'yi daha güzel yarınlara taşıyacak bir siyasi parti olarak gördüğünü belirten Babacan, "DEVA Partisi bugüne kadar siyasi tarihimizde teşkilatlanmayı en hızlı gerçekleştiren parti. Burada iyi bir yönetim, iyi bir genel başkanlık, iyi bir liderlik olmasaydı Türkiye genelinde on binlerce insan kolay kolay mobilize olmaz, kolay kolay hızlı bir şekilde teşkilatlanma gerçekleşemez.

Dolayısıyla bizim gelecekle ilgili açıkçası beklentilerimiz son derece olumlu. Vatandaşlarımızın tutumu oldukça olumlu. 43 ilde bugüne kadar en ufak bir olumsuz tabloyla karşılaşmadık." diye konuştu.


Babacan, basın toplantısının ardından partisinin il kongresine katıldı.


Burada partililere seslenen Babacan, hükümet politikalarını eleştirerek şunları kaydetti:

Kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını vurgulayan Babacan, şunları söyledi:

"Edirne’de, Balıkesir’de gördüğümüz ilginin seviyesiyle Diyarbakır, Van’da gördüğümüz ilginin seviyesi aynı. Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir'e gittiğimizde gördüğümüz ilginin seviyesi aynı. Bu da gerçekten istisnai bir durum. Tüm Türkiye coğrafyasında benzer destek gören bir siyasi partiyiz. Özellikle tanıtım aşamasında daha işin çok başındayız. Ana akım medya bize önemli ölçüde kapalı. Bizi yok sayıyorlar, görmek istemiyorlar. Haberleştirmek istemiyorlar ama sosyal medyada oldukça aktifiz.

Babacan, halkın en çok ekonomik sorunları dile getirdiğine işaret ederek, “Niye bu ekonomik sorunu yaşıyor Türkiye diye baktığımızda, aslında işin özünde yönetim sorunu olduğunu görüyoruz. Hukukun ve adaletin işlemediği, özgürlüklerin sınırlandırıldığı, demokrasinin de ağır şekilde aksadığı bir dönemdeyiz. İşin temeli bunlar." diye konuştu.

Babacan, “Biz esnafa el uzatın, hiç olmazsa, esnafın işyeri kirasından KDV’yi, stopajı kaldırın diyoruz.” Dedi.

"Biz Çankırı'mızın da sorunlarını görüyoruz, duyuyor, biliyoruz. Çankırılı çiftçimiz perişan durumda. Giderek yoksullaşıyor. Çünkü gübre, tohum, ilaç fiyatları hepsi dövize bağlı ve hızla artıyor. Dünya çapında yaşanan pandemi krizi bir kez daha gösterdi ki tarım çok kilit bir sektör. Gıda güvenliği çok önemli. Bir ülkenin geleceği kendi kendine yeterli bir tarım sektörünü şart kılıyor. Türkiye bu konuda olağanüstü bir potansiyele sahip. Sadece kendi kendine yeten değil, tüm dünyaya tarım ürünlerini, tarıma dayalı sanayi ürünlerini, gıdayı ihraç edebilecek bir potansiyel var Çankırı'da. Biz insana, toprağa, çevreye saygılı üretici ve tüketicinin haklarını koruyan, sağlıklı ve sürdürülebilir bir üretimi esas alıyoruz. Veriye ve bilime dayalı yüksek katma değer üreten, rekabetçi ve yenilikçi bir tarım sektörü oluşturmak istiyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile girilen seçim sonrasında Mustafa Avşar DEVA Çankırı İl Başkanı oldu.

Demokrasi Ve Atılım Partisi Çankırı İl Başkanlığı 1.nci Olağan Kongresi İl Başkan Adayı Mustafa Avşar’ın İl Yönetim Kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu.

Ahmet Mücahit Öztürk, Çetin Aydınlı, Emrah Yalçın, Fatma Adam Karakoç, Ferhat Mermer, Hatice Kesikoğlu, Hüseyin Sarıkaya, Merve Yağar, Meryem Arslan, Musa Potuk, Mustafa Erdoğan, Müslüm Gürpınar, Sadi Barak, Salih Kara, Samet Danacıoğlu, Seyhan Tıraş, Sinan Memiş, Sude Haydar Karadeniz, Şevket Bahadır Kalaycı, Yunus Şahin

İl Disiplin Kurulu:

Asil Üyeler: Musa Asiltürk, Ekrem Karaoğlu, İsmail Eroğlu, Murat Sarıkaya, Murat Özbek

Büyük Kongre Delegeleri:

Mustafa Avşar, Salih Kara, Fatma Adam Karakoç, Bekir Mustafaoğlu










































Bu haber 4078 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 6 Yorum
  • Dertli
    3 yıl önce
    Adamların daha merkezi hükümet deyiminden haberi yok Sayın Akgüç.Bunların eline düşen memleketin başına geleceklerden Allah'a sığınırım.Sağdan soldan toplama bir ekiple ancak melemen yapılır onunda ya tuzunu yada yağını eksik yaparlar.18 li ye katılıyorum bunlar Ak Partiyi bölme çalışmaları Cumhur ittifakını ortadan kaldırma çalışmalarıdır.Bundan eminim de ipleri kimin elinde ondan emin değilim.
  • Hasan Akgüç
    3 yıl önce
    "Merkezi Hükümet" tabiri sıradan bir ifade olmadığı, seçilerek kullanılmış ise de izaha ihtiyaç vardır. Memleket yönetim şekli değişti de bizim mi haberimiz yok. Bunun tashih edilmesi lazım. Son zamanlarda özellikle bazı Büyükşehir bel.başkanları sistematik olarak bazı çevrelerin yönlendirmeleri ile dillendirildiği herkesin malumudur.
  • ethem
    3 yıl önce
    Hanemde 4 tane oy var feda olsun. Bölücü falan değilsiniz, zamanında Erbakan hocaya karşı kurulan Ak Parti ye neden bölücü denilmedi? Yürüyün gençler arkanızdayız.
  • 18 li
    3 yıl önce
    Ya hu Ethem Rahmetli Erbakan'ın partisini bitirmek isteyenler çağın Ebu Cehilleridir. Ak Parti olacakları önceden görüp tedbirli davranan ve Hocadan icazet alarak bu işi başlatan bir oluşumdur. Babacan gibi İngiltere'den icazet alan bir lider değildir. Ak Partideki beceriksiz ve bir çoğu Feto şüphelisi olanlara vereceğin 4 oy hayırlı olur mu bilmem ama sana şunu söyleyeyim. ''Kişi sevdiği ile beraberdir.'' Buyurun istediğinizi sevin. Her vaat verene de atlamaya devam edin bakalım ne elde edeceksiniz. Şu memlekete çağ atlatan insanlara yapılan nankörlüğü Rabbim dahi affetmez ya hu. Yazık be.
  • 18 li
    3 yıl önce
    Sayın Avşar'a üzülüyorum çünkü Çankırı'mızda ne kadar diğer partilerden dışlanmış kişi varsa buraya toplanmışlar.İşe yarasalar kendi partilerinde kalacak olanların bir araya geldiği oluşumdan kime ne deva olur acaba.Yazıktır.Bu memlekete çağ atlatan Ak Partiyi bölme ve memleketi kötü emelleri olanlara peşkeş çekme çalışmalarına alet oluyorsunuz.Bunu fark edemeyecek kadar da hırslısınız.Ne güzel değil mi size de Sayın Genel Başkanım ya da Başkanım diyorlar.Nefsin ne kadar hoşuna gidiyor değil mi.Sizlerin sayesinde bu memleketin başına bir hal gelirse Sayın Başkanlıklarınız bu memleketin felakete uğramasını önleyebilecek mi yoksa hep birlikte batacak mıyız acaba.Rabbim nefsimize esiri olmaktan bizleri alıkoysun ve memleketimize zarar verecek olan kim varsa kahru perişan eylesin inşallah.Bizim başka memleketimiz yok.Başımıza bir felaket gelirse gidecek yerimiz de yok unutmayın.Bırakın hırslarınızı,bırakın nefsinizi.Bölücü olma yerine birleştirici olmaya gayret edin.Yazık etmeyin memlekete
  • Ali Asgar
    3 yıl önce
    Coğrafi olarak küçük bir il mi? Çankırımız 43. Sırada yani coğrafi olarak küçük değil. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktan Allah korusun.