Başkan Esen 19 Mayıs'ın 102. Yılını Kutladı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Esen 19 Mayıs'ın 102. Yılını Kutladı
18 Mayıs 2021 - 10:45 - Güncelleme: 18 Mayıs 2021 - 19:03
Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

“19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayarak ülkemizin dört bir yanına yayılan istiklal mücadelemiz, gençlerimizin milli şuur ve irade ile bilgi, yetenek, hedeflerini birleştirerek geleceğe yön verecek plan ve projelerini inşa ettikleri günün başlangıcıdır.” ifadesini kullanan Esen, mesajında şu ifadelere yer verdi:


“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs tarihini doğum günü ilan etmesi tesadüf değildir. Bu eşsiz tarih, Türkiye Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması için atılmış en somut adımdır. Bu yolda meşaleyi taşıyacak olan gençlerimizin üstlendiği sorumluluk ise Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde net olarak açıklanmıştır. Her Türk genci, bu önemli tarihi çok iyi bilmeli, Türk milletinin vatan ve bağımsızlık uğruna verdiği milli mücadeleden geleceğe yönelik ders çıkarmalıdır. Türk milleti, hiçbir zaman boyunduruk altında yaşamamış ve yaşamayacaktır. Atamızın en çok güvendiği Türk gençliğine 1927’de seslendiği gibi ‘Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!’.

Bu duygu ve düşünceler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yılını kutluyor, milli hedefler yolunda ilerleyen tüm gençlerimize sevgilerimi sunuyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene!”

Bu haber 2299 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum