Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

Berat Kandili vesilesi ile tüm dualarımız hemşerilerimizin, şehrimizin, milletimizin ve ülkemizin üzerine olsun.

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun
27 Mart 2021 - 08:54 - Güncelleme: 27 Mart 2021 - 10:52
Berat Kandili Kutlama Mesajları

www.haberci18.com İnternet Medyası Yazı ailesi olarak, “Rahmet ayı Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Berat Kandili’nizi tebrik ediyor; Bu mübarek gecenin Aziz Milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa başta sağlık, hidayet, bereket, barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz.

Başkan Esen “Kurtuluşumuz Birlik ve Beraberliktedir”

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Berat Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınladı. “İyi niyetimiz, birlik ve beraberliğimiz ışığında Allah’a sığınarak her türlü musibetten hep birlikte beraat edeceğiz.” diyen Başkan Esen, mesajını şu ifadeler ile sürdürdü:

“Milletimiz duaları, inancı, birlik ve beraberliği sayesinde geçmişte ne badireler atlattıysa son bir yıldır hayatımızı esir alan corona virüs salgınını da atlatacaktır. Bu konuda her bir ferdimize düşen kontrollü sosyal hayat ilkelerine koşulsuz uymak büyük önem taşımaktadır. Birbirimize vebal değil, hayat olacağız. Birlikte sağlıkla yaşamanın, huzurlu yarınlara ulaşmanın en önemli kuralı bencil olmamak, ortak akıl ve irade ile hareket edebilmek. Kurtuluşumuz, birlik ve beraberliktedir. Berat Kandili vesilesi ile tüm dualarımız hemşerilerimizin, şehrimizin, milletimizin ve ülkemizin üzerine olsun.

27 Mart Cumartesi günü saat 21.30’da T.C. Çankırı Belediyesi facebook hesabımızdan canlı olarak yayınlanacak mevlit programımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyor, Türk İslam âleminin Berat Kandili´ni kutluyorum. Allah,  milletçe huzur dolu bir Ramazan ayına ulaşmayı nasip eylesin.”


İsmail Hakkı Esen Çankırı Belediye Başkanı


Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı İl Başkanı Sayın Ahmet Kurt’un Berat Kandili Mesajı


Mübarek üç ayların ortasında idrak ettiğimiz Berat Gecesi, müminlere yüce Allah’ın kurtuluş beratı sunduğu ilahi ve müstesna bir gecedir. Berat; her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan kurtulmak için güzel bir fırsattır.

Yüce Allah’ın can verdiği her varlığa merhametin, Rabbimize sonsuz itaat ve teslimiyetin nişanesi olan Berat, bizlere kulluk bilincini kuşanarak hata ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu kazandırır.
Bu mübarek geceyi idrak eden herkes, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki; “De ki, ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir” müjdesinin farkına vararak, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin (s.a.s.); “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum...” şeklindeki yönelişi ile özüne dönmeli, ümitlerini canlı tutmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir.

Berat; kulluk yolculuğumuzdaki değişim ve dönüşümün en önemli işaretini resmeden, kişinin doğduğu andan itibaren tüm günahlarından sıyrılabileceğini haber veren önemli bir müjdedir. Bu gece dolayısıyla vicdani bir muhasebe yaparak dargınlıkları ve küskünlükleri unutmalı, dostluğu, kardeşliği ve barışı yeniden tesis etmeliyiz.

Berat kandili günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olmaktır. Sınırsız af ve merhamet sahibi olan Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arındığımız, ilahi lütuf ve bereketlere eriştiğimiz eşsiz ve kıymetli bir zamandır. İnsanlar için kırılan kalpleri onarma, dargınlık ve küskünlük duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşarak Yüce Allah'ın engin affına sığınma günüdür. Beraat Gecesi bilerek ya da bilmeden işlediğimiz hata ve günahlardan tövbe edip, kalplerde bıraktığı kirlerden arınma, sıkıntı ile bunalan ruhlarımızın Rabbimizin rahmet ve mağfiretine ulaşması adına Müslümanların önüne açılmış bir fırsat kapısıdır. Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir.

Böylesi mübarek bir gecede toplumsal sorumluluklarımızın farkına varıp, tahammül ve hoşgörü içerisinde birbirimizi severek, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakârlığa dönüştürmek, güzel olanı paylaşmak bizler için birer fırsattır.

Bu duygular içerisinde, Müslüman Türk Milletinin, İslam âleminin birlik, dirlik ve selametine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün Müslümanların tövbe ve duaların kabulü ile beratına vasıl olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederek; tüm hemşerilerimizin Berat Kandilini kutlar; sevgi ve saygılarımı sunarım.
Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun, inşallah bizleri beratımızla ödüllendirsin.

Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı İl Başkanı Sayın Ahmet Kurt


Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Berat Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Şaban ayının  14. gününü 15. gününe, (yani  27 Mart Cumartesi gününü 28 Mart  Pazar gününe) bağlayan geceyi bu sene inşallah “Berat Kandili” olarak idrak edeceğiz.

Dinî geleneğimizde af, merhamet ve mağfiret vesilesi olarak kabul edilen mübarek Berat gecesini, Cenab-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle, hep birlikte  idrak edeceğiz.

Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır. 

Berat, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran Rabbimizle, taat ve itaat zemininde buluşturan bir yakınlaşmadır. İslam âleminde Berat gecesinin canlı tutulmasının sebebi; Hz. Peygamber (s.a.v.)’in bu gece birçok ashabın ve şühedanın metfun bulunduğu kabristana giderek müminlere ve şehitlere dua etmesinden ve bu gecede çokça ibadet etmesindendir.

Biz de Berat gecesine önem vererek, Peygamberimizden (s.a.v.) öğrendiğimiz dualar ile Allah’a yalvaralım. Bu gecenin önem ve faziletini çocuklarımıza, gençlerimize anlatalım. Akraba ve komşularımızdan fakir olanlara yardım edip, sıkıntılarını giderelim. Bol bol kaza ve nafile namazları kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak bu gecenin feyzinden nasip almaya çalışalım.

Allah için aramızdaki dargınlıkları ve küskünleri kaldıralım. Birbirimize sevgi, hoşgörü ve iyiliklerle yaklaşalım, kırılan gönülleri onarmaya gayret edelim. Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın her türlü tehlike ve felaketlerden muhafazası için dua edelim.

Bu gece münasebeti ile Ilgaz’lı hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm İslam Aleminin  Berat Kandilini gönülden tebrik eder, sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice günlere erişmemizi, yaklaşmakta olan Ramazan ayına da huzur içinde kavuşmamızı Yüce Allah’tan niyaz ederim. Berat kandilimiz mübarek olsun.


Mehmed Öztürk Ilgaz Belediye Başkanı

Bu haber 3017 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum