Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen Çalışan Gazeteciler İle Bir Araya Geldi

Çankırı Belediyesi, Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde basın mensuplarını ağırladı.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen Çalışan Gazeteciler İle Bir Araya Geldi
09 Ocak 2020 - 12:18 - Güncelleme: 10 Ocak 2020 - 18:58
Bir Araya Geldik

Esen “Gazetecilerimiz En Önemli Denetim Mekanizmasıdır”

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldi. Gazetecilik mesleğinin büyük fedakârlık, özveri, ahlak ve vicdan gerektiren bir meslek olduğunun altını çizen Başkan Esen, gazetecilerin devlet ve halk arasında önemli bir iletişim ağı olmasının yanı sıra önemli bir denetim mekanizması olduğunu ifade etti.

Çankırı Belediyesi, Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde basın mensuplarını ağırladı.

Başkan Esen, yaptığı kısa konuşmada “Gazeteci, merak ederken merak giderendir, soru sorandır, yanıt bulup aktarandır, kamuoyunu bilgilendirirken kamuoyu oluşturandır, dürüstçe sadece olanı anlatandır. Gazeteci, yalnızca hakikatten yana olan ve bağımsızlığından ödün vermeyendir. Bu yüzden zordur, meşakkatlidir ve yıpratıcıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; yeri gelince memleketinden, ailesinden ve sevdiklerinden ayrı düşecek kadar fedakârlık gösteren gazetecilerimiz için 2020 yılının meslek haklarının korunduğu ve çalışma koşullarının iyileştirildiği bir yıl olmasını temenni ediyorum. Meslek ilkelerinden taviz vermeden haber peşinde koşan tüm cefakâr gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor ve çalışma hayatlarında başarılar diliyorum. Görevi başında hayatını kaybeden ve bu mesleğe yıllarını verip ebediyete intikal eden basın emekçilerimizi de rahmetle anıyorum.” dedi.

Çankırı Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Demir ise “Mesleğimizi çok zor şartlarda bile layığı ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

www.haberci18.com İnternet Medya admini olarak ta 2020 yılının, “Hayırlara vesile olması münasebetiyle Çankırılıların, halkın haklarını savunan bir hizmet yılı olarak görmek istediğimizi, Şehitler, yaranlar diyarı, tuzun başkenti Çankırı’yı yöneten iyi bir Belediye Başkanlığı olması temennisinde bulunarak, basın toplantılarının da sık sık yapılmasını, kamuoyunu her konuda bilgilendirmek istediklerimizi söyledik.”

Kahvaltı programının sonunda basın mensupları ile günün anısına fotoğraf çektiren Esen, misafirlerine hediyelerini de takdim etti.






















































 
Bu haber 3914 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum