Bu Ayıp'da Bize Yeter!

Çiftçi "Suriyeli olsalardı sanıyorum hiç problem çıkmazdı, hatta törenle karşılanır konaklama masrafları kaymakamlık tarafından karşılanırdı. Soydaşımız oldukları için, tüm bu uygulamalar reva görülmüştür." dedi.

Bu Ayıp'da Bize Yeter!
04 Ocak 2019 - 23:05

Yeter!

 

Doğu Türkistan’da, Çin hükümeti tarafından Uygur Türk’lerine yapılan zulüm, işkence  ve asimilasyonu protesto için İstanbul’dan 20 gün boyunca Ankara istikametine yürüyen soydaşlarımız Kızılcahamam da polis tarafından durdurularak  Ankara’ya gitmelerine izin verilmemiştir. Valilik tarafından Ankara’ya sokulmamışlardır. Bunlar yetmiyor gibi İşgüzar ve basiretsiz Kızılcahamam kaymakamı olacak zat-ı muhterem soydaşlarımızın gece konaklamalarına da izin vermemiştir. İlçede belediye otelinde kalmalarına da Kaymakam hazretleri tarafından engel olunmuştur. Bu soğukta, karda, kışta kendi paraları ile kalacak bir yeri bile soydaşlarımıza çok görmüştür.

 

Suriyeli olsalardı sanıyorum hiç problem çıkmazdı, hatta törenle karşılanır konaklama masrafları kaymakamlık tarafından karşılanırdı. Soydaşımız oldukları için, tüm bu uygulamalar reva görülmüştür. Tek suçları soydaşımız olmaları, hor görülmelerinin nedeni  Türk olmalarımı? Yoksa ellerindeki gök renkli Türk bayraklarımı? Yoksa bir zulmü bizlere duyurmak için yaşlı, genç demeden 450 km yürümeleri mi? Yılbaşı kutlamak için, Suriye bayrağı ile yürüselerdi engellermiydiniz?

 

Basiretsiz kaymakama bu talimatı veren kim yada kimlerdir. Ankara Valisinin bu tutumuna neden olan sebep nedir? Talimat geldiyse, bu talimatı kim vermiştir? Kendi insiyatifinde ise bu tutumunun sebebi nedir?

 

Lafa gelince mangalda kül bırakmayanlar, Türk olmayanlara şefkatli kollarını açanlar söz konusu Türk soydaşlarımız olunca Nemrut yüzlerini göstermekten hiç çekinmemektedir.

 

Çin Tarafından soydaşlarımıza olmadık işkence, asimilasyon yapılırken sessiz kalan hükümet Türkiye de yapılacak küçük, sessiz bir protestoyu hazmedememektedir. Bu ayıpta bize yeter. Soydaşlarımızın yüzüne bakacak cesaretleri kalmayanlar tarihin sayfalarında utanç dolu ifadelerle anılacaklardır.

 

Murat Çiftci=>Büyük Birlik Partisi Çankırı İl Başkanı

 

Bu haber 4275 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum