ÇAKÜ Grafik Tasarım Öğrencilerinden Ankara'ya Teknik Gezi

Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri, Arş. Gör. Fatma Feride Sezer ve Arş. Gör. Oğuz Balas rehberliğinde, “Masaüstü Yayıncılık Dersi” kapsamında Ankara' ya teknik gezi düzenledi.

ÇAKÜ Grafik Tasarım Öğrencilerinden Ankara'ya Teknik Gezi
27 Kasım 2018 - 08:34

Ankara’ya Teknik Gezi

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri, Arş. Gör. Fatma Feride Sezer ve Arş. Gör. Oğuz Balas rehberliğinde, “Masaüstü Yayıncılık Dersi” kapsamında Ankara' ya teknik gezi düzenledi.

 

Matbaacılık alanında önemli kurumlardan biri olan Arkadaş Basım Sanayi'ne gerçekleştirilen gezide öğrenciler, alanında uzman ve tecrübeli yetkililerden tarafındanbaskıya hazırlama ve basım süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı.

 

Daha sonra, iletişim ve haberleşme tarihi açısından modern müzecilik örneklerinden biri olan “PTT (Posta ve Telgraf Teşkilatı) Pul Müzesi”ne giden öğrenciler, geçmişten günümüze Türkiye ve dünyadaki tematik pul  tasarımlarının sergilendiği müzede incelemelerde bulundular.

 

Öğrencilerin Müze Evliyagil’e geçerek Türk sanat eleştirmeni, yazar ve çağdaş sanat küratörü Beral Madra'nın küratörlüğünde düzenlenen “Düşünme İkonları: İmgeler ve  Metinler”adlı sergiyi incelemesiylegezi sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 3001 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum