Vakalar Arttı, Çankırı'da 1 Köy Daha Karantinaya Alındı

Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. ve 72. maddeleri kapsamında 11.09.2020 saat 17: 00'dan itibaren Akçaören Mahallesi hariç olmak üzere Elmalık köyünde karantina uygulamasına...devamını okuyunuz.

Vakalar Arttı, Çankırı'da 1 Köy Daha Karantinaya Alındı
11 Eylül 2020 - 18:17
Çankırı'nın Orta ilçesinde bir köy korona virüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

İlçeye bağlı Elmalık köyünde son günlerde korona virüs vakalarında yaşanan artış sonrasında İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina kararı verildi.

Yapılan açıklamada, "İlçemize bağlı Elmalık köyünde korona virüs (Covid-19) pozitif vakaların yoğunlaşması nedeniyle halk sağlığının korunması ve salgının kontrol altına alınması amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. ve 72. maddeleri kapsamında 11.09.2020 saat 17: 00'dan itibaren Akçaören Mahallesi hariç olmak üzere Elmalık köyünde karantina uygulamasına başlanmasına ve Kurul tarafından yapılacak ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına devam edilerek istisnai durumlar haricinde köye giriş ve çıkışların kapatılmasına, gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin alınarak uygulanmasına oy birliği ile karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.


 
 
Bu haber 5118 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Esnek Çalışma
    3 yıl önce
    Durum bu kadar vahimken ve C.baskanı kamu kurumlarında esnek çalışma gün ve saatleri olacak diye talimat vermişken, sayın valimiz esnek çalışma saat ve günlerini neden kaldırdı..? 5-6 memur 20-25 m.karelik odalarda ya birbirlerinden yada hizmet verdikleri vatandaştan virüs kaptiklarında bunun sorumlusu kim olacak?