Çankırı'da Okul Servislerine Sıkı Denetim

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri ile zabıta ekiplerinin denetiminden geçecek olan 308 adet S plakalı...devamını okuyunuz.

Çankırı'da Okul Servislerine Sıkı Denetim
10 Eylül 2019 - 22:44

Çankırı Belediyesi Zabıta ekipleri, yeni eğitim ve öğretim döneminde hizmet veren öğrenci servisleri ile personel servislerinin denetimine başladı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri ile zabıta ekiplerinin denetiminden geçecek olan 308 adet S plakalı servis aracından denetimin ilk gününde 60 adeti kontrol edilirken iki araç sahibine de evrak eksikliğinden dolayı cezai işlem uygulandı.

 

Çankırı’da okul servisleri denetimden geçiyor. Şehir merkezinde S plakaya geçen servis araçları, vizesi ve ruhsat güzergâh belgeleri açısından denetleniyor. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, zabıta ekiplerinin eğitim ve öğretim yılının başlaması ile denetimlerini sıkı tuttuğunu kaydederek öğrenci ve personel servis araçlarının denetiminin rutin olarak süreceğini belirtti.

 

Çankırı ulaşımda S plakalı döneme geçti!

 

Çankırı'da servis taşıtları için 'S' plaka süreci sona erdi.

 

Çankırı Şoförler Odası ve Çankırı Belediyesi’nin servis taşımacılığı sektörüne standart getirecek uygulaması S Plakada başvuru süreci 29 Ağustos 2019 tarihi itibarı ile sona ermişti.

 

Okulların açılmasına 1 hafta kala Çankırı’da S plakada 10 Aralık 2018 tarihinde başlayan hazırlık ve başvuru süreci 29 Ağustos 2019 tarihinde sona erdi. Çankırı’da şartları taşıyan 308 esnaf, servis taşımacılığı yapmaya hak kazanarak S plakalarını aldı. 1 Eylül 2019 itibari ile plaka sahibi olmayan hiçbir esnafın servis ve personel taşımacılığı yapamayacağı bildirildi. Ulaşımda S Plakalı Dönem Başladı- Çankırı'da servis taşıtları için 'S' plaka dönemi Çankırı Şoförler Odası Başkanı Necati Akdoğan’ın Çankırı Belediyesine sunduğu çalışma ile başladı. O dönemki Belediye Başkanı Hüseyin Boz’un desteği ile 10 Aralık 2018 tarihli 1. Birleşim 3. Oturum toplantısında belediye meclisinde S plakaya geçiş için karar alındı. Çankırı Şoförler Odası aldığı kararla 11 Aralık 2018 tarihine kadar Çankırı Vergi Dairesine ve Çankırı Şoförler Odasına kayıtlı olan her servisçi esnafının S plakayı kriterleri yerine getirdiği takdirde ücretsiz alabileceğini duyurdu. Sürecin bu şekilde başlaması ile birlikte başvurunun ve tescil işlemlerinin son günü olan 29 Ağustos 2019 tarihine kadar 308 esnaf ‘S’ plakasını almış oldu. Böylece Çankırı, 80 ilin servis taşımacılığında yıllardır uyguladığı "S plaka' sistemine geçen son il olmuş oldu.

 

Belediye Servislerin Denetimi İçin Ulaşım Amirliğini Kurdu-

 

Öğrenci ve personel servislerinde kaliteli taşımacılığı sağlamak için başlatılan S plaka uygulamasının eksiksiz yürütülmesi ve denetiminin kolayca sağlanması için Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü altında alt bir birim olarak Ulaşım Amirliği kuruldu. Zabıta Müdürlüğü Ulaşım Amirliği, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü iş birliği ile servislerin takibini gerçekleştirecek. S plaka uygulaması kapsamında servis araçlarının her koltuğunda sensör bulunacak. Özellikle öğrencilerin güvenliği için konulan sensörler sayesinde koltuk boşsa kırmızı, koltuğa oturan bir öğrenci varsa yeşil renkteki sinyal şoföre iletilecek. Servis şoförleri bu sayede araçta öğrenci olup olmadığını rahatça algılayabilecek. Ayrıca servislerin görüntü ve ses kayıtları da Zabıta Müdürlüğü Ulaştırma Amirliğince takip edilecek Plakalar şimdiden değer kazandı.

 

Öte yandan Çankırı Şoförler Odasının yönetmeliklere uygun şekilde aldığı kararla S plakayı kriterleri yerine getiren 308 esnaf plakasını ücretsiz bir şekilde aldı. Bundan sonra 'S plakalı' araç ruhsatı almak isteyenlerin belirli bir harca tabi olacağından ruhsatlandırma aşamasına kadar araç sahiplerinin 35 bin TL tutarında harcama yapması gerekiyor. Bu şekilde plakasını alan servisçilerin şimdiden plakası 35 bin TL değer kazanmış oldu.

 

 

 

 


Bu haber 4129 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Misafir
    4 yıl önce
    Okul Servislerinin Denetlenmesine sonuna kadar katılıyorum kesinlikle denetlenmeli ve taviz verilmemeli. Fakat şahit olduğum bir denetleme olayını paylaşmadan geçemeyeceğim. X Okul önünde öğle arası zili çalmadan önce okul önüne gelen Servis araçlarını hazır oradayken ve öğrenciler henüz çıkmamışken denetlemeyen Polis ve Zabıta Memuru arkadaşlar nedense okul zili çalıp öğrenciler servislere binmeye başlayınca denetlemeye kalktılar ve bu uygulama takriben 25-30 dk devam etti. Zaten kısıtlı olan öğle arası yemek molasında öğrenciler madur olurken denetlemeyi yapan memur arkadaşların bu durum umrunda bile olmadı. Ayrıca Polis Memuru arkadaş aracın filmli camını eliyle vurarak göstermesi, başka bir şöfordan aldığı ehliyeti aracın kaputuna vura vura sert bir şekilde konuşması henüz ilköğreitm çağındaki öğrencilerin gözleri önünde hiçte doğru olmadı. Dediğim gibi Denetimler kesinlikle devam etmeli fakat planlı ve proğramlı olmalıki öğrenci ve veliler mağdur edilmemeli...
  • Öğrenci velisi
    4 yıl önce
    Birde fiyatlarını kontrol etseler iyi olurdu. Memura yüzde 4 zam verilirken 250 tl servis ucreti mi olur iki çocuk 500 tl