Çankırı'da Yayalara Trafik Denetimi

Ekipler, otomobil ve motosikletlerin yanı sıra yaya geçidini kullanmayan vatandaşlara yönelik denetimlerde fotoğraflama yöntemi kullandıklarını da kaydetti.

Çankırı'da Yayalara Trafik Denetimi
28 Haziran 2019 - 08:45 - Güncelleme: 28 Haziran 2019 - 22:03

Çankırı’da yaya geçitlerinde yaya ve araç sürücülerine yönelik uygulamalar yapıldı.

 

Yaya geçitlerinde yayalara öncelik tanınması ve sürücülerin bilinçlendirilmesi için yapılan uygulamalar kapsamında bu sefer yayalara yönelik uygulama yapıldı. Yapılan uygulamada yaya geçidinde kırmızı ışık yandığı halde geçen yayalara 108 TL ceza kesildi.

 

Uygulama kapsamında yayalara yol vermeyen araçlara ise 488 TL cezai işlem uygulandı.

 

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler Çankırı Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Bulvarında bulunan 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi önünde bulunan yaya geçidini kullanmayan vatandaşlara yönelik çalışma gerçekleştirdi. Denetimde yaya geçidini kullanmayarak trafiği tehlikeye düşüren kişilere Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesi gereğince 108'er lira olmak üzere para cezası uygulandı.

 

Ekipler, otomobil ve motosikletlerin yanı sıra yaya geçidini kullanmayan vatandaşlara yönelik denetimlerde fotoğraflama yöntemi kullandıklarını da kaydetti.

 

Tecrübeli vatandaşlar, biz gazetecilere yaptığı açıklamada, herkesin kurallara uyması gerektiğini söyledi.

 

Ekiplerin yerinde bir çalışma yaptığını belirten anlayışlı vatandaşlar, "Trafikte ışıklara ve trafik kurallarına her zaman uymalıyız. Nasıl sürücüler ışıklara riayet edip yayalara yol veriyorsa yayalar da ışıklara uyup araçların geçişine olanak vermeli." dedi.

 

Uygulamanın trafik bilinci oluşması açısından faydalı olduğu vurgulandı.

Bu haber 5708 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • hilmi
    4 yıl önce
    aynı hassasiyeti egsoz patlatan, çazır çazır ortalıkta gezip milleti rahatsız eden motorsikletci geçinenler için de bekliyoruz. e tabi buna bir kaç okul servisi, minibüs ve bazı fırınların ekmek kamyonetleri de dahil.