Çankırı'dan Olimpiyatlara Bir Adım!

Kayak branşının Biathlon disiplininde, Ülke olarak ilk kez katılım sağlayacağız.

Çankırı'dan Olimpiyatlara Bir Adım!
22 Haziran 2019 - 22:32

Hedef 2022 Olimpiyatları

 

Ilgaz Kayak Sporunda başarı grafiğini yükseltmeye devam ediyor. Kışın kar kayağı, Yazında tekerlekli kayakla yurt genelinde düzenlenen müsabakalara katılan Ilgaz Kayak Takımı, Ilgaz’ında bu sporda varlığını başarılı bir şekilde ortaya koyuyor.

 

Ilgaz Gençlik ve spor ilçe Müdürlüğünde görevli kayak antrenörü Emre Erdem, “Ilgaz Kayak Takımı sporcusu Biathlon Milli Takımı ve EYOF sporcu Zeynep Elif Durlanık, Gençlik ve Spor Bakanlığının başlattığı bir proje olan, kendi branşlarında başarılı sporcuların belirli kriterler dahilinde seçilerek elit düzeyde yetiştirildiği TOHM yani Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne girmeye hak kazandı.

 

Kendi branşında sadece 3 bayan sporcunun kontenjanı bulunan merkeze, yatılı olarak katılma hakkı kazanan sporcumuz 2022'de düzenlenecek olan kış olimpiyatlarına en üst düzeyde hazırlanacak. Kayak branşının Biathlon disiplininde, Ülke olarak ilk kez katılım sağlayacağız. Çankırı'nın sporcusu Zeynep Elif Durlanık, Biathlon disiplininde hem ülkemizi hem de Çankırı'mızı temsil ederek bayanlarda ilk olimpiyat sporcusu olarak tarihe geçebilme şansına sahip olacak” dedi.

 

Milli Sporcumuz Ilgaz Yıldıztepe kayak ve doğa sporları sporcusu Zeynep Elif Durlanık ve antrenörü Emre Erdem'i tebrik eder, spor kariyerinde başarılarının devamını dileriz.

 

Bu haber 3212 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum