Org. İsmail Hakkı Karadayı İlkokulu'nun İsmi; Çankırı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Oldu

Dönmez, "Eğitim kurumuna, milletin değerleriyle barışık, manevi hasletleri yüksek, ömrü vatanına hizmetle geçmiş, örnek bir şahsiyetin adının verilmesinin beklentimiz olduğunu dile getirdik."

Org. İsmail Hakkı Karadayı İlkokulu'nun İsmi; Çankırı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Oldu
01 Nisan 2022 - 21:59
İsimde Değişti, Levha da Değişti!

Çankırı Org. İsmail Hakkı Karadayı İlkokulu’nun İsmi; Çankırı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Oldu

Memur-Sen Çankırı İl Temsilcisi Ahmet Dönmez, Değişiklik İle İlgili Bası Açıklamasında bulundu.

Dönmez, “Darbecilere de uzantılarına da geçit vermedik, vermeyeceğiz”

Kıymetli Basın Mensupları,

Türkiye’de millet iradesi darbe ve muhtıralarla defalarca ipotek altına alınmak istenmiştir. Bu darbeci zihniyet ülkede sivil iradenin gelişmesini, kamu kurumlarının millete hizmet etmekten alıkonulmasını, ülkenin birçok anlamda geride kalmasını, ekonomik çöküntü, sosyal çalkantı oluşturarak küreselcilere fırsatlar oluşturulmasını birçok defa denemiştir. Kaybettiği yıllardan, gördüğü zararlardan ibret alan, darbenin bir ülke için ne kadar büyük bir yıkım olduğunu gören, kendi iradesine sahip çıkan milletimiz, bu zihniyete geçit vermeyecektir. Artık darbelerin üstesinden gelen, darbecilerle hesaplaşan, darbe kalıntılarını temizleyen bir bilinçle geleceğe yürümektedir. Ancak maalesef ilimizde, 28 Şubat postmodern darbesinde rolü olan, darbe yapmak suçuyla adli makamlarca yargılanan İsmail Hakkı Karadayı isimli şahsın adı bir okula verilmişti. Bununla ilgili gerçekleri ifade etmiş, uygulamanın yanlış olduğunu defalarca dile getirmiştik.

Darbenin sıradanlaştırılmasını, darbecilerin normalleştirilmesini asla kabul etmediğimizi, sendika ve sivil toplum örgütleri olarak millet iradesinden başka güç tanımadığımızı, millet iradesiyle işbaşına gelenlerin dışında hiç kimseyi meşru görmediğimizi defalarca ortaya koyduk. Memur-Sen olarak, bu konuda ne gerekiyorsa yaptık. Bu bağlamda, Özgür ve Güçlü Ülke olma yolunda emin adımlarla ilerleyen vatanımızda, darbe severlerin adının okullarda yaşatılmasının çok yanlış olduğunu, Türkiye demokrasi tarihinde bir leke olarak görülmesi gerektiğini yetkili makamlarla paylaşarak, eğitim yuvamızdan isminin kaldırılıp darbe severlere darbe savar olma talebimizi ilettik. Eğitim kurumuna, milletin değerleriyle barışık, manevi hasletleri yüksek, ömrü vatanına hizmetle geçmiş, örnek bir şahsiyetin adının verilmesinin beklentimiz olduğunu dile getirdik.

Bu haklı talebimiz ve çabalarımız Sayın Valimiz tarafından doğru ve anlamlı bulunmuş, darbeci şahsın adı eğitim kurumundan silinerek millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy isminin verilmesi uygun bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Ak Parti İl Başkanımıza, Bürokratlarımıza, bu davaya omuz veren Sivil Toplum Kuruluşlarımıza bu sağduyulu yaklaşımlarından ve tesis edilen adaleti tamamlayan davranışlarından dolayı Memur-Sen ailesi adına teşekkür ediyoruz.

Bu olumlu adımdan muzdarip olan, eski Türkiye özlemini her fırsatta reflekse dönüştüren ve son zamanlarda isimsiz dilekçelerle başka bir darbecinin darbe yaptığı dönemden kalma kılık ve kıyafet yönetmeliği şehrimizde hortlatılmış ve bütün kurumlara yazı gönderilmiştir. Bir taraftan darbe kalıntıları temizlenirken, diğer taraftan darbe yönetmeliğinin yeniden gündeme sokulma çabaları sendikamızın yoğun diplomasi trafiği ve Sayın Valimizin sağduyulu yaklaşımı ile amacına ulaşamamış durumdadır.

Memur-Sen olarak, 30 yıllık tarihimizde her zaman milletin kaderini kaderimiz bildik, eğitimin milletin manevi değerleriyle bezenmesi gerektiğini savunduk, eğitim kurumlarında kahramanlarımızın ve örnek şahsiyetlerin dışında kimsenin yerinin olmadığını ifade ettik. Darbeye ve darbecilere dün olduğu gibi, bugün de karşıyız, yarın da karşı olacağız.

Ahmet Dönmez =>Memur-Sen Çankırı İl Temsilcisi




Bu haber 5940 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum