"Çankırı'yı Tanımayanı Biz de Tanımayız"

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı İsmail Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri dün basın mensupları ile bir araya geldi.

"Çankırı'yı Tanımayanı Biz de Tanımayız"
06 Mayıs 2022 - 11:44
Çankırılılar Siyasette Daha Fazla Yer Almalı

Çankırı Vakfı Çankırı’ya Çıkarma Yaptı

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, basın mensupları ile bir araya gelerek vakfın yaptığı ve gelecekte yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı İsmail Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri dün basın mensupları ile bir araya geldi.

www.haberci18.com İnternet Medya Yönetmeni Mustafa Çelik, “İstanbul Çankırı Vakfı’nın (Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı) Genel Başkanı İsmail Yüksel’e öyle bir soru sordu ki;

İşte Sorumuz: Sayın Başkan Basın açıklamanızda Büyük şehirlerde Çankırılı Belediye Başkanları, Milletvekilleri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerinin seçilmelerini, görev almaları konusunda biz basına çok iş düştüğünü vurguladınız. Zaten bizler destek oluyoruz, önem arz eden haberlerimizi yaparak kamuoyu ile paylaşıyoruz. Siyasi Partiler içerisinde çok bilmiş akıl hocaları var. Bunlar Genel Merkez ve Genel Başkanlarını ablukaya alarak önce kendilerinin veya yandaşlarının bir yerlerde olması için çok takla atıyorlar. “Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanlığı olarak bu şahsiyetleri aşabilmeniz için, yaptırım gücünüz varmıdır? Çankırı için artık öyle değilde, böyle olsun, o şahıslar değilde bu şahıslar olsun gibi, soru işaretlerini aşabilecekmisiniz? Genel Merkezleri, Genel Başkanları ciddi bir şekilde etkileyebilecekmisiniz?

“Herşey Çankırı’nın Kalkınması İçin”

İstanbul Çankırı Vakfı’nın (Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı) olarak geçtiğimiz Mart ayında yapılan kongerede yeni yönetimimiz olan şahsım İsmail Yüksel Başkanlığındaki yönetim görevimize başladık. 2024 yılına kadar görev yapacak olan bizler ile bazı yönetim kurulu ve Vakıf üyelerinin katılımıyla Çankırı için, Çankırı insanı için çeşitli etkinlik ve programlar düzenlemeyi planladık. Herşey Çankırı’nın kalkınması” için var gücümüzle çalışacağız ifadelerini kullanan Yüksel, “Çankırı’yı Tanımayanı Biz de Tanımayız” dedi.

Çankırı Vakfı Yeni Başkan İsmail Yüksel ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ile Çankırı’da ilk defa gerçekleşen basın toplantısında Vakfın verdiği enerji Çankırı’nın bileşen gücü oldu.

Kalbi Çankırı için çarpan yönetim kurulu üyeleri, Çankırı gençliği ile geleceğe ışık tutarken, Çankırı siyaseti yapmak, dayanışma içinde olmak, kararlı duruşla siyasi olsun, bürokrasi olsun etkili makamlara baskı oluşturulacağının işaretini verdi, bunun için birlik ve beraberliğin olmazsa olmaz olduğu kamuoyuna duyuruldu.

Hemşeri dernekleri ile Çankırı menfaatlerinde koordineli olarak dayanışma ve güç birliği içinde olduklarını ifade eden Vakıf yöneticileri, toplumun kılcal damarlarına kadar ulaşabilecek güçte olduklarını, İstanbul’da bugün yeterli temsil edilmeyen Çankırı’nın tek yumruk olduğunda ses getireceğini, yeni oluşum ile zinciri kıracakları mesajı verdi.

İstanbul’da verdikleri savaşta ilkelerinin “Çankırı’yı tanımayanı biz de tanımayız” olan, Vakıf ilkelerinden sapmadan Çankırı’nın kalkınması ve bilinirliğini artırmanın temel hedefleri olan Vakıf Yönetimi umut verdi. 

Yüksel, “Hem vakfımızın hem de Çankırı’mızın ve insanımızın gelişimi için Vakıf içinde Danışma Kurulu kurduk.“ Gelin hep beraber Çankırılı gençlerin geleceklerini birlikte aydınlatalım.” Dedi.

Çankırı’mızın daha fazla yatırım alması ve yeni bürokratlar çıkarması için Kamu Kuruluşları, Siyasi Partilerle lobi çalışmalarımızın artarak devam etmesi gerektiğine inanıyoruz.

2023 yılı seçiminde bölücü parti haricinde parti gözetmeksizin özellikle büyükşehirlerde olmak üzere daha fazla Çankırılı Milletvekili çıkarması için Çankırılılar olarak topyekûn çalışmamız gerektiği inancındayız. Bu konuda siz basın mensuplarına çok iş düşmektedir.


Aynı şekilde, Büyükşehirlerde daha fazla belediyede Çankırılı Hemşerilerimizin olması için tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının aktif çalışmalar yaparak Kamuoyu baskısı yaratması gerekmektedir. İçimizde bulunan doğru kişileri destekleyerek daha fazla söz sahibi olmamız gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Toplantı amacına ulaşarak son buldu.


Bu haber 10203 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • çankırılı
    1 yıl önce
    başkan sizlere nasıl ulaşacağız issiz gençlerimiz var bunları bir yerlere yerleştirseniz en büyük katkıyı yapmış olursunuz.
  • ahmet karaahmet
    1 yıl önce
    Aynen katılıyorum sn. Başkan İstanbul ve Ankara yaşayan Çankırılı sayısına bak birde Çankırılı kaç vekil var? Bu illerde birde ona bak bizler birbirimize sahip çıkmalı ve siyasi parti liderleri de bu nüfusu göz önünde bulundurarak liste çıkarmalı. Seçilemeyecek yerden listeye Çankırılı aday koyan partileri de protesto etmeliyiz.