ÇATSO "Elimizden Geldiği Kadarıyla Meslek Liselerini Destekleyeceğiz" Dedi

81 ilde 81 meslek lisesi proje okulu projesi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilimizde de Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okulu olarak belirlendi.

ÇATSO "Elimizden Geldiği Kadarıyla Meslek Liselerini Destekleyeceğiz" Dedi
23 Ekim 2019 - 12:58 - Güncelleme: 23 Ekim 2019 - 13:06

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokol gereği oluşturulan “Protokol Yürütme Kurulu (PYK)” üçüncü toplantısını Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (ÇATSO) toplantı salonunda gerçekleştirdi.

 

Toplantıya Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası ve PYK Başkanı Hayrettin Çelikten, kurul üyeleri: İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arif Kırkpınar, Şube Müdürü Tuncay Kayapınar, Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Karabasmaz, Ticaret Borsası Başkanı Erdal Arslan ve Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Nazmi Babaoğlu katıldı.

 

81 ilde 81 meslek lisesi proje okulu projesi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilimizde de Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okulu olarak belirlendi.

 

İmzalanan protokol çerçevesinde oluşturulan protokol yürütme kurulu toplantıları sürüyor. “Meslek liseleri memleket meselesidir, geleceğimiz meslek lisesidir” sloganıyla meslek liselerinin işleyişini ve etkinliğini artırmak amacıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde dün Çankırı Ticaret Sanayi ve Odası’nda protokol yürütme kurulu toplantısı yapıldı.

 

Protokol yürütme kurulu ve ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yapılan ve hayata geçirilecek olan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan protokol ve Çankırı’daki çalışmalara değinen Çelik’ten çalışmalara Mayıs ayında başladıklarını ve 3. Toplantılarını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

 

“Elimizden geldiği kadarıyla meslek liselerini destekleyeceğiz” diyen Çelikten, Mayıs ayından beri yapılan çalışmaların meyvesini verdiğini ve Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ilginin arttığını dile getirdi.

 

Öğrencilere burs vereceklerini, fiziksel anlamda okulun güzelleştirilmesi ve atölyelerin revizyonu konusunda hızlı bir çalışma yürüttüklerini de aktaran Çelikten, “Ülkemiz ekonomisi adına bu işe giriştik. Daha güçlü bir ekonomi için kalifiye elamana ihtiyaç var. Bu manada meslek liseleri çok önemli. Bizde buradan deklare ediyoruz. Meslek liselerini elimizden geldiği kadarıyla destekleyeceğiz. Saha çalışmalarına başlayacağız ve ihtiyaç duyulan bölümleri belirleyeceğiz. Ona göre bölümler açılacak, talep olmayan bölümler kapatılacak. Sahadaki taleplere göre öğrenci yetiştirmemiz lazım. Ve o öğrencileri mezun olur olmaz işe yerleştirmemiz lazım. Hedefimiz Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini eskisi gibi etkin hale getirmek” dedi.

 

Bu konuda bir vakıf kurmayı düşündüklerini de aktaran Çelikten, “Çankırı Eğitim ve Kalkınma vakfı şeklinde bir yapı oluşturarak, mesleki liselerimizi desteklemeyi düşünüyoruz.

 

“Meslek lisesi memleket meselesi dedi başkanımız. Uzun yıllardır bahsedilen bir konu maalesef son yıllarda bu sadece söylemde kalmış bir ifadeydi” diyerek sözlerine başlayan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arif Kırkpınar, “Bakanlığımız ve TOBB arasındaki protokol neticesinde artık meslek lisesinin hakikaten memleket meselesi olduğu hem bakanlıklar düzeyinde hem de yerelde kabul gördü. Kurul olarak çalışmalar başladı. Hem fiziksel düzenlemeler hem de öğretmen ve idareci seçimleri bunlarla alakalı istişareler yapıldı. Reklam ve tanıtım faaliyetleri ile kamuoyu oluşturulmaya başlandı. Süre kısa olmasına rağmen iyi çalışmalar oldu yüzde 10-15 civarında bir öğrenci artışı oldu. önümüzdeki yıl çok daha iyi olacaktır. Meslek liseleri ile en büyük handikapımız okulun farklı algılanıyor olması. Meslek lisesi mi aman çocuğumuzu göndermeyelim, aman ne olacak gibi bir algı var. Üniversite girişinde katsayı probleminden dolayı da bir sıkıntı vardı. Ondan dolayı da. Ancak şimdi çark tersine dönmeye başlandı. Okulda da öğrenciler için staj imkanları da daha iyi olacak. Stajda ellerine de bir miktar para geçtiğinde doğru yerde olduklarını görecekler ve olumsuz algı değişecektir” dedi.

 

Hayata geçirilen projenin hem Çankırı hem de meslek liseleri için önemli bir atılım olduğunu dile getiren Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İsmail Karabasmaz, Mayıs ayından beri bilgilendirme çalışmalarını yapıldığını ve bunun meyvesini aldıklarını, 9. Sınıfa kayıt yaptıranların 200’ü geçtiğini dile getirdi.

 

Karabasmaz, şu ifadelere yer verdi; “Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Karabasmaz’da yaptığı konuşmada geçen eğitim öğretim döneminde 120 yeni öğrenci kayıt yaptırdığını, bu sene sayının 220 olduğunu, bunun yanında 30 öğrencinin de nakille okula geldiğini ifade ederek “Okulumuz hakkındaki farklı algıların olumlu yönde değişmesi bizleri mutlu etmeye başladı. 350 fakir öğrenciye eğitim desteği verdik. Bunun yanında esnaflarımızla görüşerek fakir öğrencilerimize giyim ve kırtasiye yardımı sağladık” dedi.

 

 

Bu haber 4437 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum