Darü'l-Hadis İlmî Faaliyetlere Başladı

Darü’l-Hadis İslam Araştırmaları Merkezi’nin ilerleyen süreçte giderek çeşitlenecek olan çalışmaları haftalık dersler ve aylık konferanslar üzerine yoğunlaşmaktadır.

Darü'l-Hadis İlmî Faaliyetlere Başladı
27 Mart 2021 - 12:42 - Güncelleme: 27 Mart 2021 - 13:31
Çankırı Darü’l-Hadis İslam Araştırmaları Merkezi, birçok ders, konferans ve kültürel faaliyetleri ile ilim hayatına başladı.

Üniversite öğrencilerinin eğitimine ve şehrin kültürel çehresine katkı sunmayı amaçlayan Darü’l-Hadis İslam Araştırmaları Merkezi’nin ilerleyen süreçte giderek çeşitlenecek olan çalışmaları haftalık dersler ve aylık konferanslar üzerine yoğunlaşmaktadır. 


Çankırı Karatekin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından, her alanın kendine özgü klasik Arapça kaynaklarının temel alındığı haftalık Fıkıh, Tefsir, Hadis ve Kelam dersleri düzenlenmektedir. Bu bağlamda Kudûrî Okumaları, Tefsir Okumaları, Akademik Hadis Okumaları, el-Muhtâr Okumaları, Fıkh-ı Ekber Okumaları takip edilen derslerden bazılarıdır.

Darü’l-Hadis İslam Araştırmaları Merkezi, Darü’l-Hadis İlmi Konferanslar serisi ile ilmi faaliyetlerini çeşitlendirmeyi amaçlamaktadır. Çankırı Karatekin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyelerinin yanında Türkiye çapında yaptığı çalışmalar ile öne çıkmış alanının uzman isimleri tarafından verilen konferanslar her ayın son cumartesi günü düzenlenmektedir. Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Asar’ın “İslam Bilim Tarihinde Darü’l-Hadisler ve Çankırı Darü’l-Hadisi” konferansı ile Nisan ayında başlayacak olan ilmî konferanslar serisi güncel İslam Hukuku meseleleri, din eğitimi ve aile, din-bilim ilişkisi gibi başlıklarla devam edecektir.

Darü’l-Hadis İslam Araştırmaları Merkezi’nin tüm programları, Darü’l-Hadis İslam Araştırmaları Merkezi resmî web sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilecektir.

Çankırı Mevlevi Hanesinde Bir İlk Yaşandı


Anadolu’nun ilk Darülhadisi, Taş Mescidde bulunan Çankırı Mevlevihane’sinden canlı yayın gerçekleşti.

Bir milletin önderliğinde inancın zaferi! Onlar, dönmeyi düşünmediler. Çankırılı neferlerden oluşan Çankırı Alayı… 38. Alay!.. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 106. Yıldönümünde, Çankırı Postası ve Radyo Neşe özel yayınında ele alındı. Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özcan ve Dr. Em. J. Kurmay Albay Agah Dolay, Ercan Şeker’in konuğu oldular. 17 Mart 2021 Çarşamba günü Saat 20.00’daki Programı 99.5 FM bandında yayın yapan Radyo Neşe ve Çankırı Postası internet sitesinden özel canlı yayınlanarak bir ilk yaşanmış oldu.

Yaklaşık 90 yıl sonra restore edilerek yeniden ayağa kaldırılan Mevlihane de 38.ci Alay konuşuldu. Çankırı Postası Radyo Neşe ortak yayında ele alınan 38.ci Çankırı Alayı büyük ilgiyle izlendi. Mevlihane de gerçekleşen program ilmi bir program olarak tarihe geçti.









Bu haber 2260 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum