Diğer Vilayetlerin Çevre Yolları Bitirilirken; Çankırı Çevre Yolu Niye Bekletiliyor? (Özel Haber)

Diğer iller büyük çoğunluğunda çevre yolu sorunu halletmişler. Halledilmeyen çok az sayıdaki iller arasında Çankırı vardır. Daha neyi bekliyorsunuz? Çalışma var mıdır, varsa hangi safhadadır?. Yoksa 2071? projesi kapsamında mıdır?

Diğer Vilayetlerin Çevre Yolları Bitirilirken; Çankırı Çevre Yolu Niye Bekletiliyor? (Özel Haber)
24 Mayıs 2019 - 10:09 - Güncelleme: 24 Mayıs 2019 - 10:10

Çankırı Çevre Yolu Projesi Ne Durumda?

 

Bizden Hatırlatması!

 

Çankırı’yı Çanta da keklik görüyorsanız yanılırsınız…

 

Çankırı’da açıkça bir çevreyolu projesi düşünüldüğü ve projenin bitirilmesi halinde bazı yatırımlarında önünün açılacağı kanaatindeyiz.

 

Yapım çalışmaları devam eden Çankırı Çevre Yolu ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü bağlantı yolunda ne durumdayız, diğer vilayetlerin çevre yolları bitirilip hizmet verirken Çankırı çevre yolu neden bitirilemiyor, daha neyi bekliyorsunuz, açıklayabilecek bir yiğit var mı?

 

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır”(hadis-i şerif)

 

Bu işi bir an önce yapın. Yoksa eleştirilen kişiler olarak tarihe geçiyorsunuz.

 

Bakınız tüm Bakanlıklar konuları üzerinde plan ve projelerini yapmaya, hayata geçirmeye gayret gösteriyorlar. Bitirilen işler hoş, çoğu da bitirilmeyi bekliyor. Soruyoruz “Çankırı bu işlerde neden gerilerden getiriliyor?”

 

Hükümet TBMM’de bütçe görüşmelerine geçtiklerinde seçtikleri konuları gündeme taşıyorlar. Şimdi açık ve seçik kendi sütunumdan soruyorum; Siz Çankırı’nın geleceğini planlama gayreti içinde olan muhteremler, (il başkanı+belediye başkanı+Vali+milletvekilleri+16 senedir her seçimde Çankırı, ilçe ve köylerinden 0/0 70-80 oy alan iktidar size sesleniyorum) Çankırı için bir görevin daha yerine getirilmesi için sizleri göreve davet ediyorum. Şayet aranızda bir parti içi çekişme yoksa Çankırı Çevre yolu yapımı karayolları icra planında olduğu halde daha hala neden bitirilemedi?

 

Her hangi bir alanda bir sunuya katılarak bu sorumuza cevap verebilecek birileri varsa çıksın karşımıza sorumuzu cevaplasın ve bu konu ile ilgili gelişmeler hakkında müjdeyi halka verin. Temsil ettiğiniz halkın bu beklentisine lütfen cevap verin artık.

 

Diğer iller büyük çoğunluğunda çevre yolu sorunu halletmişler. Halledilmeyen çok az sayıdaki iller arasında Çankırı vardır. Çalışma var mıdır, varsa hangi safhadadır?. Yoksa 2071? projesi kapsamında mıdır? 
 

Şabanözü-Çankırı arasında Terme vadisi boyunca geçecek ve Çankırı-Ankara yolunu yaklaşık 39 km. kısaltacak yol projesi ne oldu? O’da mı 2071’e kaldı?

 

Ankara'nın Kızılcahamam ile Çankırı'nın Çerkeş ilçeleri arasındaki karayolunu 10 kilometre kısaltacak Mercimekli Mevkii'nde yapımı devam eden Işık Dağı tüneli de mi 2071’e kaldı? Tünelin tamamlanmasıyla Ankara'dan, Çerkeş, Atkaracalar, Bayramören, Kurşunlu, Karabük, Safranbolu, Eskipazar, Ovacık, Eflani, Bartın ve Kastamonu'nun bazı ilçelerine ulaşım sağlanacaktı hani ne oldu?

 

Çevre yolunun bu hat üzerinde olması, ayrıca Karadeniz’i güneye ve iç bölgelere bağlayan en kısa yol olması yolun yapımının önemini ortaya koymaktadır.  Kimse kusura bakmasın özür dilerimde ben elimden geleni yaptım. Bu dönemde bunların gerçekleşmesi için neden daha hala hayal gibi düşünüyoruz... 

 

Hayal çünkü yerel düzeyde talep ve takip yok. İkbal peşinde koşmaktan Çankırı’yı düşünen kim? Çankırı’nın geleceğine kafa yoranlar, Çankırı için samimi ve karşılıksız uğraşı verenler olmadıkça iller sıralamasında en alttaki yer her zaman Çankırı tarafından doldurulacaktır.

 

www.Haberci18.com İnternet Medyası olarak fedakârlıktan kaçmayacağız. Korkmuyoruz, Korkutmaya Devam Edeceğiz!!!!

 

Basın toplumun gözü, işiten kulağıdır. Şahsımız olarak meslek ilkelerine bağlı kalarak, özgür bir şekilde, tarafsız olarak mesleğimizi icra etmeye devam edeceğiz. Çankırı ve insanları için mühim bir sorumluluğu üstümüze almakta ve görevimizi başarıyla yerine getirme gayreti içerisinde olduğumuzu ifade ederek hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız, demokrasinin korunmasında ve gelişmesinde de mühim bir role sahip olduğumuzun altını çizerek, yazılı, görsel ve işitsel alanlarda faaliyetlerimiz devam edecektir.

 

“Basın, toplumun gören gözü ve işiten kulağıdır. Genelde ve yerelde yaşanan hadiseleri topluma yansıtan en önemli araçtır. Özellikle biz yerel basın olarak Çankırı’mıza büyük önem veriyoruz. Biz basın dalında hizmetlerimizi şehrimizdeki insanlarımıza anlatacak, yaptığımızı halka ulaştıracak en önemli araç olarak görmekteyiz.

 

Bu anlamda bilginin topluma ulaştırılmasında doğru, tarafsız ve ilkeli yayın anlayışı ile toplumsal değerlere, kişisel hak ve özgürlüklere saygı anlayışı çerçevesinde görevimizi yürüten değerli bir basın kuruluşu ve basın çalışanlarımız olarak her türlü övgü ve takdiri hak ettiğimiz halde; tehdit, hakaret, küfürlerle karşı karşıya kalarak her türlüsü bulunan bazı kendini bilmez pislik insanlarla da mücadelemizi sürdürüyoruz.

 

Çankırı ve Çankırı halkına vermiş olduğumuz hizmetlerimizin halkımıza ulaşmasında bizlerle birlikte hareket eden tüm dostlarımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimizin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inancım tamdır.

Bu haber 9874 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • amucaoğlu
    5 yıl önce
    Halk buna layık demekki.
  • necati
    5 yıl önce
    Eldivan Yolu da Çift ŞERİT Olmalı. Hergün Kaza Oluyor.
  • fatih
    5 yıl önce
    Melih bey doğru söylüyorsun ödenek yok. bi de bölge, bölge değil ki. adamlar tabelalara bizi yazmaya korkuyorllar. bölge en kısa yoldan işi nasıl hallederim. gereksiz işleri nasıl arka plana atarım. işi nasıl sümen altı yaparım derdinde. Çankırı Ankara bölgeye bağlı olsaydı şimdiye dek yol defalarca biterdi.16.5 km yüklenici için çok zor bir yol değil
  • melih
    5 yıl önce
    Ödenek yoktur. Yüklenici firma maliyetlerin artması nedeniyle çalısmalara ara vermiş, yada sonlandırmıstır. Saygılar.