Çayyolu Elektrikçi takipçi satın al takipçi hilesi düşmeyen takipçi hosting

Çankırı Devlet Hastanesinde Dil Ve Konuşma Terapisi Hizmete Başladı

Sağlık alanında yapmış olduğu çalışmalar ile Çankırı’ya en iyi hizmet vermeyi hedefleyen Çankırı Devlet Hastanesi bir ilke daha imza attı.

Çankırı Devlet Hastanesinde Dil Ve Konuşma Terapisi Hizmete Başladı
11 Temmuz 2023 - 23:34 - Güncelleme: 11 Temmuz 2023 - 23:38
Çankırı Devlet Hastanesi vatandaşlara daha kapsamlı hizmet verebilmek için sağlık alanında ilerlemeci çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda insan iletişimi ile ilgili bozuklukların yaşam boyu önlenmesi, ayırıcı tanısı, değerlendirmesi, terapisinden sorumlu lisansiyer sağlık meslek mensubu olan Dil ve konuşma terapisti, Çankırı Devlet Hastanesi bünyesinde vatandaşlara hizmete başladı.

Sağlık alanında yapmış olduğu çalışmalar ile Çankırı’ya en iyi hizmet vermeyi hedefleyen Çankırı Devlet Hastanesi bir ilke daha imza attı.

Gecikmiş dil ve konuşma, özgül dil bozukluğu, fonolojik ve sesletim hataları, kekemelik ve hızlı bozuk konuşma, afazi, travmatik beyin hasarı, motor konuşma bozuklukları, ses bozuklukları, yutma bozuklukları bulunan hastaların dil ve konuşma sorunları ele alınarak Çankırı Devlet Hastanesi bünyesinde hastalara terapi ve rehabilitasyon hizmeti veriliyor.

Çankırı Devlet Hastanesinde bir ilk olan Dil ve Konuşma biriminin işleyişine ilişkin açıklamalarda bulunan Yaşar Kadir Şahin, “Birimimize başvurmak isteyen hastaların öncelikle çocuk psikiyatri, erişkin psikiyatri, pediatri, nöroloji veya kulak burun boğaz polikliniklerine başvurmaları gerekmektedir. Burada değerlendirilen hastalar ihtiyaçları doğrultusunda ilgili hekim tarafından dil ve konuşma terapistine yönlendirilecektir.” İfadelerine yer verdi.

Bu haber 3813 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • TERAPİCİ
    4 ay önce
    TERAPİCİ ARKADAŞ İKİ KELİMEYİ BİR ARAYA GETİREMEYEN TU-Dİ İLE BARAK'ADA BİRAZ DERS VERSİN.BELKİ BİRAZ KONUŞMAYI ÖĞRENİRLER
  • Halk
    4 ay önce
    Salim beye sırf bu yüzden konuşma dil terapisti olmadığı için oy vermedim Ankara'ya gidip geliyorum özel arabamla emeği geçenlerden Allah razı olsun