Eski Uzman Çavuşlar Atama Bekliyor

İbrahim Demir atama bekleyen Eski Uzman Çavuşların bir an evvel atanma hakkını kullanıp kamu kurumlarına atamalarının yapılmasını beklediklerini söyledi.

Eski Uzman Çavuşlar Atama Bekliyor
02 Aralık 2023 - 11:05 - Güncelleme: 02 Aralık 2023 - 11:11
Eski Uzman Çavuşlar Atama Bekliyor

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Adıyaman il başkanı temsilcisi İbrahim Demir atama bekleyen Eski Uzman Çavuşların bir an evvel atanma hakkını kullanıp kamu kurumlarına atamalarının yapılmasını beklediklerini söyledi.

Genel merkez nezdinde çalışmaarını sürdürdüklerini dile getiren Demir yaptığı açıklamasında; “Bizler, 3269 Sayılı Kanun ile Türk Silahlı Kuvvetlerinde Uzman Çavuş olarak görev yapmış, ailevi, sağlık ve mesleki nedenler sonucunda kendi isteğiyle sözleşme feshi yaparak mesleğinden ayrılan, 657 Sayılı Kanunun ve 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği atanmak isteyen kahraman eski uzman Çavuş’larız. Ülkemizin güvenliği için en ön saflarda görev yapmış kahraman insanların yaşadığı sorunlara dikkatinizi çekmek istiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış, çeşitli nedenlerle görevini kendi isteğiyle sonlandırmış ve atanamama sorunuyla karşılaşan Eski Uzman Çavuşlar olarak bizler, kamuoyunun desteğini ve ilgisini talep ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzun yıllar hizmet vermiş olan biz Eski Uzman Çavuşlar, atanma hakkımızı kullanmak ve kamu kurumlarına memur olarak atanabilmek istiyoruz. Ancak referans eksikliği, kota doluluğu ve çeşitli engeller nedeniyle bu hakkımızı kullanamıyoruz. Bu durum, binlerce kişinin yaşadığı bir mağduriyettir ve ailelerimizin geçimini sağlama sorunlarına yol açmaktadır. Bizler, terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve vatan savunmasında canını ortaya koymuş, görevini layıkıyla yerine getirmiş insanlarız. Ancak atanma sorunu nedeniyle işsizlikle ve mağduriyetle karşı karşıyayız. Atanma hakkımızın kullanılmasını ve yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz. Bizi görmezden gelmeyin lütfen, binlerce ailenin bu nedenle yuvası dağıldı, daha fazla yuvalar dağılmasın ve çocukların geleceği kararmasın. Yaşadığımız sorunların ilgili yerlere ulaşmasında büyük gayret sarf eden genel başkanımız Mustafa Gündeşli’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve yönetimi Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr.Fatih Erbakan'ı ziyaret etti.

"Uzman Çavuşların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılan atamaları 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5'inci maddesinin son fıkrası ile Uzman Erbaş Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmektedir."

3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5'inci maddesinin son fıkrasında; "Uzman Erbaşların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92'nci maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için en az yedi hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekir." denilmektedir.

Bu durumda Türk Silahlı Kuvvetlerinde en az 7 hizmet yılı süresini dolduran ve kendi isteği ile görevinden ayrılan Uzman Çavuşlar Kamu Kurum ve Kuruluşlarının boş Memur Kadrolarına atanma hakkına sahiptirler.2016 yılından önce göreve başlayan ve 2 yıl görev yapmaya mutakiben bırakmak zorunda kalan Uzman Çavuşlarda hak kaybına uğramıştır. Bu Uzman Çavuşların Kazanılmış Haklarıdır. Lakin hak sahibi binlerce Kahraman Uzman Çavuş Kazanılmış Hakları olmasına rağmen yıllardır Kamuda Memurluk Kadrolarına atanamamaktadır.Kamu kurum ve kuruluşları Atanma taleplerine Personel Alımı Yapmıyoruz, Atanabileceğiniz boş kadromuz yoktur, hizmetinize ihtiyacımız yoktur, personel giderlerimiz fazladır vb şeklinde cevaplar vererek olumsuz yanıt vermektedirler.

Yukarıda söz edilen kanun maddesinde atanma hakkında sadece usul belirtilmiş Vatan ve Millet için sahada canını ortaya koyarak görev yapan Kahramanların Atanma taleplerinin kurumlarca kabul edilmesi yönünde herhangi bir açıklama olmaması nedeniyle ve atama takdirinin Kurumların inisiyatifine bırakılması sebebiyle Kazanılmış Hakkımız olmasına rağmen Atanamıyoruz.

Aynı üniforma altında terörle ve teröristlerle Kahramanca mücadele etmiş fakat Şehit ve Gazi olmuş Uzman Çavuslar 3173 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında;

-Şehit yakınları-

Gazi ve Gazi yakınları Devletimiz tarafından Yılın belirli aylarında Kamu Kurum ve Kuruluşlarının boş Memur ve işçi kadrolarına hak sahipliğinin tespitinden sonra kura ile atandırılarak istihdamları sağlanmaktadır. Bu mücadele de bir şekilde sağ kalıp silah arkadaşlarının kanını yerde koymayan ilerleyen süreçte bir şekilde mesleğinden ayrılan Uzman Çavuşlar ise bir başlarına ellerinde bir kanun maddesi ile kurum kurum gezip Atanabileceği Atanma başvurusunu kabul edebilecek yer aramaktadır.

Yaşanan mağduriyetin bitirilmesi ve Kahramanların haklarının teslimi için bir defaya mahsus olmak üzere 3173 sayılı kanunda belirtilen atama şeklinde yada 6191 sayılı kanuna tabi Sözleşmeli Erlerin kamuda istihdamı yönünde hazırlanan yönetmelik benzeri bir yönetmelik ile kamuda Memuriyete Atanmalarının Devletimiz eliyle yapılmasını istiyoruz..

Bu haber 9983 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 31 Yorum
  • Milliyetci
    1 yıl önce
    İki yıl görev yapıp TSK yi basamak gibi kullanıp gitmeselermiş. Atanmasinlar.
  • Habib yigiter
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar Kanunen hak ettiğimiz Atamanın yapılmasini istiyoruz Referanssiz Torpilsiz Atama ????????
  • Mustafa ŞANLI
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar İNANDIK HAKKIMIZ BAŞARACAĞIZ
  • Ahmet can
    1 yıl önce
    EskiuzmanÇavuşlar inandık başaracağız
  • Recep bulut
    1 yıl önce
    #eskiuzmancavuslar olarak cok tesekkur ederız bizler ınandık başaracagız
  • Erkan kılıç
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar İNANDIK BAŞARACAĞIZ ????????
  • Şevket SİMSAR
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar İNANDIK BAŞARACAĞIZ
  • Halil BAĞCİVAN
    1 yıl önce
    ATAUZDER BAŞARACAK Memuriyet Hakkımızdır İNANDIK BAŞARACAĞIZ ????????????????????????
  • Halil İbrahim Demir
    1 yıl önce
    Eski Uzman Çavuşlar ve aileleri olarak bizlere verdiğinz destekleriinzden ötürü çok teşekkür ederim İNANDIK BAŞARACAĞIZ
  • Rabia uçar
    1 yıl önce
    Teşekkür ederiz bizleri görmezden gelmediğiniz için inandık başaracağız
  • Ali Yılmaz
    1 yıl önce
    İnandık başaracağız ???????????????????????????????????????????????????????? #EskiUzmanÇavuşlar ???????????????????????????????????????????????? Genel atama bekliyoruz ???????????????????????????????????????????????? Memuriyet Hakkımızdır @gundes_46 @ATAUZDER
  • Bayram Atar
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar İNANDIK VE BAŞARACAĞIZ HAKKIMIZ MEMURİYET
  • Serdar Tarhan
    1 yıl önce
    Eski uzman çavuşlara verdiğiniz destekten dolayı ATAUZDER ailesi olarak teşekkür ederiz
  • Osman Zengin
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar ve @atauzder ailesi olarak atanmak HAKKIMIZ İNANDIK ve BAŞARACAĞIZ ???????? Destekleriniz için çok teşekkür @haberci18.com
  • Ali Yılmaz
    1 yıl önce
    İnandık başaracağız #EskiUzmanÇavuşlar
  • Kadir Sivaslı
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar ve aileleri olarak bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz. İnandık başaracağız.
  • İsa YÜKSEL
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar olarak ATAUZDER BAŞARACAK
  • Serdar Gedikli
    1 yıl önce
    Kutlu yolda ilerleyen, Toprağı adımlarıyla titreten Vatan, Bayrak, Devletin,milletin bekası için, İnandığı değerleri canı pahasına savunan, Şehadet vuslat şiarına sahip, Namerde diz çöktüren, Haine aman dileten, ???? #EskiUzmanÇavuşlar Kamuda görev bekliyor.
  • Ahmet can
    1 yıl önce
    Eski Uzman Çavuşlar ve atauzder ailesi olarak bizlerin sesine ses olduğunuz icin tesekkur ederiz. İNANDIK BAŞARACAĞIZ
  • Hakan Tosun
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar İNANDIK BAŞARACAĞIZ ????????????????
  • Serdar Tarhan
    1 yıl önce
    Eski uzman çavuşlara verdiğiniz destekten dolayı ATAUZDER ailesi olarak teşekkür ederiz ????????????
  • Gökhan
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar İNANDIK BAŞARACAĞIZ
  • Selime TOSUN
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar çok teşekkür ederiz... İNANDIK BAŞARACAĞIZ ????????
  • Betül Demir
    1 yıl önce
    #Eskiuzmançavuşlar ailesine ses olduğunuz için teşekkür ederiz. İNANDIK BAŞARACAĞIZ ????????
  • Emre Bozdemir
    1 yıl önce
    Destekleriniz için teşekkürler #EskiUzmanÇavuşlar kamuya Kanunumuz var. Devlet eli ile genel bir atama talep ediyoruz
  • Serdar Gedikli
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar BİZLER ÇOK AĞIR BEDELLER ÖDEDİK ! BİZLER BU VATANIN MAYASI BOZULMAMIŞ ÖZ EVLATLARIYIZ ! KANUNİ HAKKIMIZ OLAN MEMURİYETİMİZİ DEVLET ELİYLE HÜKÜMETİMİZDEN ATAMAMIZIN YAPILMASINI İSTİYORUZ
  • Güven Gürbüz
    1 yıl önce
    ATAUZDER ailesi olarak size bizlere verdiginiz degerli desteginiz için çok teşekkür ederiz sesimiz oldugunuz için size çok minnettarız haklı davamızda desteginizin devamını diliyoruz.
  • EMRAH ERTAN
    1 yıl önce
    Eski uzman çavuşlar olarak vermiş olduğunuz destek ve değer içi teşekkür ederim
  • Candan Abdulmuttalip Polat
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar İNANDIK ATAUZDER BAŞARACAK. Destekleriniz için çok teşekkür ederiz ????????????????????????????????????????
  • Candan Abdulmuttalip Polat
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar İNANDIK ATAUZDER BAŞARACAK. Destekleriniz için çok teşekkür ederiz ????????????????????????????????????????
  • Muhammet imalı
    1 yıl önce
    #EskiUzmanÇavuşlar olarak çok teşekkür ederiz sesimize ses oldunuz minnettarız ???? Bizler KANUN'la verilmiş hakkımızı istiyoruz İNANDIK BAŞARACAĞIZ ????????