Çankırı'da Koranavirüs Vakaları Artıyor Dikkatli Olalım
"Rehavet mi, mücadele mi? Maske + mesafe kuralına hep birlikte uyarsak, yayılımı kontrol altına alabiliriz. Güç bizde"

Dikkat Vakalar Artış Gösterdi
Çankırı’da Bir Şeylerin Zorunlu Hale Getirilmesi Lazım!
Ey Çankırı Maşallah adımızı dünya duyuyor devam.
İçler acısı halimiz. Rabbim cc esirgesin İnşallah
Tedbir bizden takdir Allahtan.
Çankırı’da Koronavirüs tablosunda son durum. Vaka artıyor lütfen dikkatli olalım.
15.06.2020 İtibariyle Çankırı’daki Koranavirüs Rakamları
Test Sayısı: 3636
Toplam Vaka Sayısı: 306
Hayatını Kaybeden Vatandaşımız: 7
Hastane Normal Serviste Yatan: 19
Toplamda İyileşen Hasta Sayısı: 208
Evlerinde Karantinada Olanların Sayısı: 79
Yoğun Bakımda yatan Hasta Sayısı: 2
Entübe Durumunda Olan Hasta Sayısı: 1
Vaka sayılarındaki artışların belli bölgelerde yoğunlaştığı belirtildi. Rehavet mi, mücadele mi? Maske + mesafe kuralına hep birlikte uyarsak, yayılımı kontrol altına alabiliriz. Güç bizde" Nokta.
Tehlike Geçmedi
İyice Okuyun ve Ona Göre Gezin Tozun
Covid-19 Tehlikesi
Sokakta elini kolunu sallaya sallaya virüs salgını yokmuşçasına gezenler var. Özellikle onlar okusun bu yazıyı!
Herkes Entübe olma ile ilgili konuşuyor. Ancak bunun ne olduğu hakkında hiçbir fikri olmayan çok insan var.
İnsanlar sanki entübe etmeyi ağzınıza oksijen maskesi takma şeklinde düşünüyor. Oysa bu o kadar basit bir işlem değil.
Havalandırmada entübasyon, COVID-19 için son noktalardan biridir ve genel anestezi altında yapılan bir işlem olup, nefes alma borusuna ağızda gömülü bir tüp ile hareketsiz, genellikle baş aşağı (ventral dekübitus) bir tüp ile 2-3 hafta kalmayı içerir ve bağlı olduğu makinenin ritmik hareketleri ile solunum yaparsınız.
Doğal olarak konuşamaz, yemek yiyemez veya hiçbir şey yapamazsınız. Hissettiğiniz rahatsızlık ve ağrıda cabası! Hastanın yapay bir koma sırasında nefes alması için makineye ihtiyacı olduğu sürece tüpün toleransını sağlamak için sakinleştirici ve ağrı kesicilerin uygulanmasına ihtiyaç duyulur. Yoksa o koskoca boruyu gırtlağınızda tutmak mümkün olmayacaktır.
Genç bir hastada bu "yumuşak tedavinin" 20. gününde kas kütlesi kaybı % 40'tır. Ve bu kas ile güç kayıplarının rehabilitasyonu 6 ila 12 ay arasında olacaktır. Ağız travması ve hatta ses tellerinde oluşabilecek ağrıdan bahsetmeye zaten gerek yok. Sonuçta kocaman bir boru oradan çıkacak.
Hastaneye yatış süresi çok uzun değil ise o borunun çıkarılması için boğazdan tüpün çıkarılması gerekir.
Bu yüzden yaşlı veya zaten zayıf bünyeli insanlar buna dayanamazlar. Yani, ebeveynlerini, kardeşlerini, arkadaşlarını veya yakınlarını korumak için gerekmedikçe evden çıkmayın. Sokağa çıkmak zorundaysanız, maske ve sosyal mesafe kurallarına lütfen uyun! Bu işin şakası yok!
Var olan kurallara uymayan ve asalakça davrananlara cezalar uygulanmalı ve cezaların şiddeti artırılmalı. Aksi taktirde sorumsuzlar yüzünden Tekrar sokağa çıkma yasağından bahsediliyor, buda bir toplum bütünüyle cezalandırılmış olur ki buda ekonomi yönüyle ülkeye büyük yük getirir.
YORUMLAR
-
7 ay önceZaten kimse uymuyordiki kurallara başından beri bide yeni normale geçtik ohhh maşallah iyicene saldı millet kimse tınlamıyor valla virüsü biz 3.5 aydır evden çıkmıyoruz kardeşim millet hiç bir şey yok gibi maskesiz lakayıt bir şekilde geziyor.ama bizim bu millete ne yaparsan yap anlatamaz sıııın biz evdeyken keyfi gezenlere hakkımı helal etmiyorum bu kul hakkıdır.
FACEBOOK YORUMLAR