Çankırı Merkez İnaç Köyü TOKİ Bloklarının Bitmeyen Çilesi (Özel Haber)

Çankırı Merkez İnaç Köyü TOKİ Sakinleri Feryat Etti.

Çankırı Merkez İnaç Köyü TOKİ Bloklarının Bitmeyen Çilesi (Özel Haber)
29 Aralık 2019 - 21:43
Çile Bülbülüm Çile

Hak sahibi vatandaşlar, "Kimse bizle ilgilenmedi, sorunlarımızı dinlemediler." diyerek www.haberci18.com İnternet Medya gazetemize sorunlarını açıkladılar.

Zor koşullar göz önüne getirilirse rekor sayılacak bir sürede İnaç Köyü Tuzlu Bağları TOKİ konutları yapıldı.

Ancak bu konutlar yapıldıktan sonra belediye, ilgili kurumlar,  yüklenici firma ve site yönetimi tarafından adeta kendi kaderine terk edildi. Başta su olmak üzere ulaşım, sağlık, okul, site yönetimi, yol aydınlatması,  ağaçlandırma sorunları bütün müracaatlar karşın bazı sorunlar çözüme kavuşturulmadı. Sorunları binlerce defa yetkililere bildirdiklerini söyleyen vatandaşlar daha hala görmemezlikten gelip başka yerlere havale ederek sorunlarıyla ilgilenmediklerini söyleyerek şikâyetlerimize çözüm arıyoruz, ne olur siz bari sorunlarımızı yetkililere duyurun.'' dediler.

Vatandaşın Ağzından Dinlediklerimizi Yetkililere Duyuruyoruz!

Bir akşam vakti gittik, gördük, görselle dik, dinledik ve bu çileyi kaleme almayı uygun gördük.

Çankırı Merkez İnaç Köyü TOKİ Sakinleri Feryat Etti

Mahallede seçim zamanlarında çok büyük söz ve vaatler verilip ama hiç biri yerine getirilmeyen hizmetlerden Çankırı Merkez İnaç Köyü TOKİ Bloklarında oturan vatandaşlar dertlimi dertli.

Mahalle Muhtarı Gelip Derdimizi Dinlemedi!

Seçimden sonra Allah için ne bir Milletvekili, ne Belediye Başkanı, nede Valilik yetkililerinden bir Allahın kulu gelip derdiniz, sıkıntılarınız nelerdir diye sormadılar diyen mahalle sakinleri yetkililere çok kırgın.

Sokak lambaları kuruldu kurulalı tam yanmıyor. Sokak lambaları olmadığından kış mevsiminden dolayı ve mahallenin şehir dışının bir uçra köşesinde olduğundan dolayı başıboş sokak hayvanlarının çokluğundan ve korkusundan Bakkala ve Dolmuş duraklarına çocuklar yalnız gidip gelemiyorlar.

Değim Köyü tarafından gelen dere ıslah edilmediğinden Derede oluşan atıklardan dolayı çevreye pis kokular yayılmaktadır.

Sağlık Ocağı yok!

Konutların bulunduğu yaşam alanında tek bir sağlık biriminin bulunmamasının düşündürücü olduğunu ileri süren TOKİ sakinleri de "Burası artık Çankırı'nın en önemli toplu yaşam alanlarındandır. Burada insan ihtiyacına yönelik başta sağlık, sosyal donatılar öncelikli bulunmalıydı. Enjeksiyon yapacak bir birim yok. Biz insanız, yaşlılarımızın, çocuklarımızın, kadınlarımızın, engellilerimizin medeni ihtiyaçları var. Park, kültür merkezi, kent ormanı, sinema gibi donatılar istiyoruz, bunlar hakkınız değil siz burada böyle yaşayın diyorlarsa yetkililer kendisi bilir."

Mahallede ikametgah eden yaklaşık 1500 kişi olup, çoğunluğu yaşlı kesimden oluşmaktadır. Ama maalesef ki mahallede 1 Sağlık Ocağı bulunmamaktadır. Bir iğne vurdurmak için tam merkeze gitmek zorunda kalan insanlara eziyet edilmektedir.

TOKİ yönetimi olduğundan 124 TL aidat verip bir hizmet alamadığını kameralarımıza konuşan mahalle sakinleri, “Burada oturan zaten gariban kesim. Çankırı’da 124 TL aidat veren bir bina yokken; bu sorunumuza da çözüm arıyoruz. Yakıt giderleri, dolmuş ücretleri, birde üstüne bina aidatları, gerisini siz düşünün diyen ikametgah sahipleri derdimizi kime söyleyelim biz bir yardım eli uzatın diye seslerinin duyulmasını istediler.”

Çankırı Merkez İnaç Köyü TOKİ Bloklarının en önemli ihtiyaçlarından biriside ufak da olsa haftada bir gün pazar kurulmasını isteyen vatandaşlar aracı olmayan Pazar ihtiyacı için pazar alış verişine gidemeyen yaşlılar için buraya Pazar kurulması şart diye dert yandılar.

TOKİ Ulaşım Sorununu Çözün… Taksi Tutacak Paramız Yok!

Şehir merkezine gitsek geri dönemiyoruz; dönmek istesek de araç bulamıyoruz. Unutmayın ki herkesin cebinde taksiye verebilecek parası olmayabilir.

Mahallede ikametgah edenlerin yaklaşık 1500 kişinin olduğunu bildikleri halde dolmuş saatlerinin yeniden gözden geçirilmesini isteyen halk saat 22:30’dan sonra hiçbir dolmuşun çalışmamasının garip bir olay olduğunu vurguladılar. TOKİ Konutlarında oturanlar, yoğunluk yaşanan saatlerde, hastalık olaylarında şehirdeki hastanelere gidip geri dönebilmek için ek otobüs seferi konulmasını isteyerek insana yakışır bir hizmet sunulmasını talep ettiler.

Sorunların basit olduğunu ancak koordinasyonsuzluk ve ilgisizlik nedeni ile çözülemediğini ileri süren mahalle sakinleri, “Çankırı Merkez İnaç Köyü TOKİ Konutları; Ankara’nın kıyıda köşede kalmış, kenara itilmiş ötelenmiş ve ötekileştirilmiş bir ilçesinin mahallesi değildir. İstanbul’un arka bahçesi gecekondu semtinde varoşlar mahallesi de değildir. Bize verilen sözler yerine getirilmezken, yetkililerin, siyasetçilerin zevki sefa içerisinde yaşamalarına tahammül edemeyiz. 1500 kişinin hakkını yemek ne acı.” Demekten başka söz söylemek istemediklerini ifade ettiler.

Gün Geçmiyor ki Hergün Bir Sorunla Karşılaşıyoruz. Vatandaşın Gözü, Kulağı, Sesi Olmaya Çaba Harcıyoruz!

www.haberci18.com İnternet Medyası olarak Çankırıyı seviyoruz, insanlarını seviyoruz, şehrimize hizmette kusur etmiyor, hiç bir karşılık beklemiyoruz. Halkımızdan aldığımız hayır dualar bize yetiyorda artıyor. Şehrimizi gözetliyoruz, karış karış gezerek noksanlarımızı kayıt altına alıyor, katkımız ne olabilir diyerek yetkilleri göreve davet ediyoruz.

Takdir; sorumlu, sorumsuz idarecilerin, yöneticilerin, siyasilerin, Valiliğin, Belediye Başkanlığının…








 









 
Bu haber 8650 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 7 Yorum
  • Berkay şahin
    4 yıl önce
    Ya abi bir halı saha yapılmıyor. Binaların önünde futbol oynuyoruz, millet kızıyor bir halı saha istiyoruz bunu da yapın.
  • Ali Ctk
    4 yıl önce
    Bütün bu sorunların giderilmesi için akrabam olan Sayın İç İşleri bakanımızın yardımcısı İsmail Çataklı bey efendiye yetkili kurumlarla iletişime geçmesi için ricada bulunacağım. Bütün Toki konutları adına saygılarımla.
  • Haci
    4 yıl önce
    Öncelikle bu haberi yapan Mustafa Çelik kardeşimize teşekkür ederim. Bari birazda olsa sesimizi duyurdunuz. Ben mahalleye muhtar falan istemiyorum. Allah rızası için sokak lambaları yansın. Çocuklar sabah ezanında çıkıyor akşam namazında eve giriyor. Köpek korkusundan okula eve gidemez oldu mahallede bakkala gidemez oldular bir insanin bir çocuğun cani bu kadar ucuz olmamalı diyordum illaki birine köpekler saldırıp ısırıp öylemi yanacak bu sokak lambaları? Daha hangisini sayıp tam 2. yıla yaklaştı ne bir sokak lambası ne bir yangın alarmları çalışıyor nede derdimizi kime anlatacağız onuda bilemiyoruz. Çankırı da 124 TL aidat verip hizmet alamayan bir yer var mı ki başka. Bence yoktur yoktur Allah için yetkilerden bir yardım bekliyoruz. aidatların bir düzene getirilmesini istiyoruz. Bu bizim hakkımız.
  • Bize müstehak
    4 yıl önce
    20 yıldır o bölgenin muhtarı bakkal Veysel bey, dükkanından çıkmıyor dışarı. Yatırımı bakkal yapacak değil ama; mahallenin, sokağın, caddenin, gözü kulağı muhtardır. Yetkililerle bağlantıyı sağlayacak iletişime geçecek sorunları aktaracak kişidir muhtar. Bir de sokak isimlerinin belirtildiği tabelalar yeni yapılanlarda da, bahçeli olanlarda da eksik yetersiz. Dere acilen ıslah edilmeli. Yetkililere ve muhtara duyurulur.
  • Hakan
    4 yıl önce
    Hallettiniz 3 seçimdir. Hiç bir iş yapmayan muhtarınızı 4 seçimde de seçerseniz olacağı bu. Sayenizde Çankırı'nın en bakımsız mahallesi Fatih mahallesi, iş yapacakları seçmeyin 4 dönem aynı adamı seçin ne bekliyordunuz?
  • Sokak Lambaları Neden Yanmıyor Enerji sa
    4 yıl önce
    2 yıldır yeni yapılan binaların önündeki sokak lambaları hiç yanmadı, Enerji Sa uyuma.
  • Kenan Erdoğan
    4 yıl önce
    Yetkililere sesleniyoruz acil çözüm lütfen