Çankırı Emniyeti Ve Pandemi Denetleme Ekibi Teyakkuzda (Özel Haber)

Çankırı Emniyeti Tüm Birimleriyle Denetime Çıktı, Sahayı Boş Bırakmadı, Bırakmayacak ta!

Çankırı Emniyeti Ve Pandemi Denetleme Ekibi Teyakkuzda (Özel Haber)
26 Eylül 2020 - 13:04 - Güncelleme: 26 Eylül 2020 - 19:15
İçişleri Bakanlığı genelgesi çerçevesinde, kontrollü sosyal hayat döneminde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulup uyulmadığının tespiti amacıyla Çankırı genelindeki denetimler duyuru yapılmadan, haber verilmeden beklenmeyen saatlerde başlatılıyor.

Günlük hayatımıza devam edeceğiz fakat tedbirlerimizle. Uygulamalar yoğunlaştırıldı.

Çankırı Emniyeti Tüm Birimleriyle Denetime Çıktı, Sahayı Boş Bırakmadı, Bırakmayacakta!

Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Çankırı genelinde dün pandemi tedbirleri denetimi yapıldı. Günlük hayatımıza devam edeceğiz fakat tedbirlerimizle.

Ülke genelinde Koronavirüs salgını sonrası başlayan kontrollü sosyal hayat dönemi kapsamında vali, kaymakam, Emniyet Müdürü ve belediye başkanları il ve ilçelerde denetimler gerçekleştiriyor. 

Çankırı Emniyet Müdürlüğü ekiplerince toplu taşıma araçlarında denetim yapan ekipler, seyir halindeki minibüsleri durdurarak, araçlardaki yolcu sayısını, yolcuların maske takıp takmadıkları, sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti. Koronavirüs tedbirlerine ne kadar uyulduğu konusunda denetimler gerçekleştirilmeye devam ederken halkımız tüm konularda bilgilendirildi.

Çankırı esnafları ve ortak kullanım alanlarında yoğunlaşan vatandaşları denetleyen emniyet ekipleri açıklama yaptı.

Park ve bahçelerde de denetim yapan polisler, maskesiz ve sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşları uyarıyor. Polis ekipleri, Covid-19 kurallarına uymayarak fazla yolcu bulunduran minibüslere de cezai işlem uyguladı.

Yaya ekipler, belirlenen güzergah boyunca maske takmayan vatandaşları ikaz ediyor, sosyal mesafe uyarısında bulunuyor. İkazları dinlemeyen vatandaşlara ise idari para cezası kesiliyor.

Çankırı Emniyet ekiplerince yapılan açıklamada, “Pandemi sürecinde tedbirleri hatırlatmak ve vatandaşları uyarmak için uygulamalarımız sürüyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarını tüm vatandaşlara tekrar tekrar hatırlatarak bu süreci en sağlıklı bir şekilde geçirmeyi hedefliyoruz.

Çankırı halkının çoğu maske ve mesafe kurallarına uyarken küçük bir kısmı da uymuyor. Uymayanlara her gün ceza yazılıyor. Ortalama bir ekip günde yirmi ceza yazıyor. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyan vatandaşlarımıza tekrar teşekkür ediyoruz. Uymayanları da affetmiyoruz, denetimlerimizi sürdüreceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

Çankırı’mın güzel insanları, “Gelin bu işi hafife almayalım. Gelin, bana birşey olmaz demeyelim. Birbirimizi uyaralım. Uyaran kardeşlerimize gücenmeyelim. Bunları yazarken belki bende bu hastalığa maruz kalacağım diye düşünmeliyiz diye çırpınıp duruyoruz.”

Yalvarıyorum yapmayın, etmeyin. Şehrimizi ölüme sürüklemeyelim. İnsanlar çok sevdikleri yakınlarını kaybediyor. Kardeşler bile bir birine sarılıp, kucaklaşıp acısını paylaşamıyorlar. Duyurulan cenaze ananosları, verilen selaların hayra elamet olmadığını saklamaya gerek yok. Cenabı Hak, cümlemize, hayırlı, sağlıklı, ömürler İhsan eylesin. Tevekkül bizden, Takdir Allah’tan.






































www.haberci18.com İnternet Medyası yönetmeni Mustafa Çelik ve muhabiri Muhammed Emin Çelik olarak uygulamalara bizde katıldık. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun İnşallah.
 
Bu haber 6136 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum