Bu Sese Kayıtsız Kalmayın, Burası Çözüm Bekliyor (Özel Haber)

Kırkevler den kaptırıp gelen, hız sınırını takmayan sürücüler kendilerini Yamuçlar Büfenin orada bulsa da ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarından kaçamıyorlar…


Bu Sese Kayıtsız Kalmayın, Burası Çözüm Bekliyor (Özel Haber)

Çözüm Bulalım, Çalışma Yapalım

 

Buraya Üst Geçit mi Veya Başka Bir Şey mi, Ne Yapıyorsanız Yapın!

 

Araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil ya kaldırıma çıkıp kaldırımda yürüyen insanlarımızı ezebiliyor, yada maddi hasarlı kazalara sebebiyet verebiliyor. Söz konusu yolumuzda yaşanan kazalar ürkütüyor.

 

Meydana gelen kazalar neticesinde 112 Acil Sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılarımız Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılıyor. Sonuçta insanlarımız ya sakat kalıyor Cenab-ı Allah göstermesin yada hayatlarını kaybedebiliyor.

 

www.haberci18.com internet Medyası olarak şehrimizin sorunlarını sayfalarımıza taşıyarak çözüm arıyoruz.  Şehrimizin sayılır medyası olarak Çankırı ve tüm Çankırılılara verdiğimiz sözü tutuk, tutmaya da devam edeceğiz bundan hiçbir kimsenin şüphesi, endişesi olmasın.

 

Kırkevler den kaptırıp gelen, hız sınırını takmayan sürücüler kendilerini Yamuçlar Büfenin orada bulsa da ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarından kaçamıyorlar…

 

Sıra Sizde Sayın Milletvekilleri, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Emniyet Müdürüm, Sayın Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü

 

Gelelim asıl konuya; Bilindiği üzere ilimiz sınırları içerisinde bulunan, komşu illerimiz olan Sinop, Kastamonu, Ilgaz, Korgun, isimlerini tek tek yazıp sayamadığımız ilçe ve köylerimizden gelip-giden, tüm araçların geliş ve gidiş trafik yükünü sırtlanan Kastamonu Caddesi, Kırkevler Mahallesi Çankırı adresindeki Devlet Karayolu tehlike sinyalleri vermeye başladı.

 

Türkiye’nin dört bir yanından gelip giden, Sinop, Kastamonu, Ilgaz, Korgun istikametinden gelerek bu yol güzergahını kullanarak, Çankırı Şehir Merkezi istikametine giriş yapmakta olan ağır tonajlı araçlar olsun, hafif ticari araçlar olsun, özel araçlar olsun, traktörler olsun, motosiklet ve bisikletler olsun ne olursa olsun Çankırı Devlet Hastanesi istikametinden kaptırıp Aşiyan Köprülü Kavşak altından, Yamuçlar Büfeye kadar gelen araçlar tehlike sinyalleri ile birlikte canları, canlarımızı tehdit altına alarak ölümlü yaralanmalı, maddi hasarlı kazalara sebebiyetler vermeye devam ediyor.

 

Sözünü Ettiğimiz Bu Yola Hep Birlikte Bir Çözüm Bulalım, Çalışma Yapalım

 

İnsan tedirgin oluyor!

 

Her gün veya her hafta mutlaka bir iki trafik kazası gerçekleşiyor bu güzergahta. Aslında kazaya sebebiyet veren hatalı taraflar yokuştan aşağı kontrolsüz bir şekilde hızlı iniyorlar ve şehirlerarası ve şehir içi ana yolu olan güzergaha da yavaşlamadan girdikleri için kaza oluyor, bu sebeplerden dolayı da maddi ve manevi kayıplarla karşı karşıya karşılaşıyoruz.

 

Bu yol uygun bir trafik lambası konulacak kadar geniş bir kesişim değil, tek sorun yokuştan aşağı kaptırıp inenler. Halbuki hafif bir virajdan başka her hangi başka bir viraj falan da yok. O kadar bariz ana caddeye çıkacaklarını bile bile ama inatla yavaşlamıyorlar! Bende dahil tüm araç sürücüleri kusura bakmasınlar.

 

Bu konudaki şikayetimizi İl Trafik ya da Belediyeye mi iletmemiz gerekir, ve prosedür nedir? Buraya nasıl bir önlem alınabilir?

 

Hız Kesici Tümsekler Konulabilir mi?

 

Radar vatandaşın can güvenliğini korumak ve vatandaşı uyarmaktan çok, 
radar devlete gelir kapısı olmuş. Trafik yükünü önemli ölçüde çeken Kastamonu Caddesi, Kırkevler Mahallesi Çankırı adresindeki Devlet Karayolu’nun gidiş-geliş sorununa çözüm amacıyla radar ve drone denetime devam mı edilecek yoksa; kazaların seyrine bakılıp ölen ölsün, kalan bize yeter mi denilecek?

 

Karayollarından, Belediyeden ses çıkmazsa yağlı boyayla yolun her iki tarafına da diklemesine uzatılmış Yavaş yazabilirsiniz kazaları önleyici tüm levhalarla süsleye bilirsiniz. Size göre bu yola tümsek olmaya bilir ama; çözüm bulmak önem arz etmektedir. Kendisini sorumlu hisseden bir vatandaş olarak biz böyle düşünüyoruz.

 

Kusura bakmayalım da millettin canı ya kıymetli değil, yada cahil cesaretiyle araç kullanıyorlar. Yokuş aşağı inenlere önlem alırken neler yapabiliriz diyerek konuyu yinede bir bilene danışalım istedik…

 

Şehiriçi ve şehirlerarası yollarda hız limitinin bir anda 40’a 50’ye düşürülüp ceza yazıldığını da bilmiyor değiliz. Devlet halihazırda bu uygulamalara son vermek için çeşitli formüller arayadursun. Bu özel haberimizden sonra yetkililerimizin bu soruna el atacaklarından kuşkumuz yok.  

 

Sayın Milletvekilleri, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Emniyet Müdürüm, Sayın Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü “Halk ne istiyorsa onu yapın. Başarmak için yola çıkanlar asla yorulmazlar. Ancak; yolda çok çile çekerler. Bu baba sözüme istinaden hız kesici çözümler arayarak bu yolda çile çekmeyelim, canları, canlarımızı kaybetmeyelim. Maddi hasarlarda cabası deyip savsaklamayalım. Artık yorumu siz yöneticilere bırakıyorum.

 

Basın Bir Toplumun Sesi, Gözü, Kulağı Ve Aynasıdır!

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvettir.

 

www.haberci18.com İnternet Medyası olarak şehrin, gözü, kulağı ve sesi olmaktan geri adım atmayacağız. Geniş bir coğrafyada, çok zor şartlarda, büyük bir özveriyle görevimizi yerine getirdiğimizden mutluyuz, guruluyuz.

 

Özgür, tarafsız, objektif bir şekilde Çankırı ve Çankırı insanı için görevimizi yerine getirirken mesleğimizin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmememiz ve sorumlu bir yayıncılık üstlenmiş olmamız büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle herkese sağlık, mutluluk ve başarı dilerim.”