Çankırı'da "Tam Kapanma"nın Üçüncü Gününde Sessizlik Hakim

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma süreci nedeniyle Çankırı’da sessizlik hakim oldu.


Çankırı'da

Çankırı’da ‘Kapanma’ Denetimi

Suistimale Geçit Yok!

Tam kapanma sürecinin başarıyla sonuçlanması için denetimler aralıksız sürüyor.

Hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'da başlayan 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması devam ediyor.

Ekipler Dışarıda Olanların İzin Belgelerini İnceliyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma süreci nedeniyle Çankırı’da sessizlik hakim oldu.

Kısıtlamalarla birlikte aktif görevde olan Çankırı Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dışarıda olan tüm vatandaş ve araç sürücülerini durdurarak kimlik kontrolü ile birlikte izin belgesi kontrolü yapıyor. Vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Tam kapanmanın başlamasıyla Çankırı’da polis ekiplerinin denetim faaliyetleri de aralıksız devam ediyor. Polisler, kentin özellikle işlek noktalarında oluşturdukları kontrol noktalarında vatandaşların istisna kapsamında yer alıp almadıklarına ilişkin kontrollerini gerçekleştiriyor.

Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik tanınan muafiyetler, 14.12.2020 tarih ve 20799 sayılı Genelgede açıkça belirtildiği şekilde muafiyet nedeni ve buna bağlı olarak zaman ve güzergâh ile sınırlı olup, aksi durumlar muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görülerek idari/adli yaptırımlara konu edilecektir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Zincir Marketler Pazar Günleri Kapalı Olacak!

Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler Pazar günleri kapalı kalacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yerler) sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir.

Bu Kapanmanın Amacı Vatandaşın Evinde Kalması…

Evde Kal Çankırı

Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması, üretim zincirinin aksamaması önceliğimiz, ancak vatandaşımızın bu durumu fırsat bilip gerekli olmadığı durumlarda dışarı çıkmaması gerekiyor. Bu dönem dışarıda gezebileceğimiz, rahat rahat sosyalleşebileceğimiz bir dönem değil.

Vefat Sayımız Gittikçe Artıyor!

6 Nisan’da vefat sayımız 350 idi. 23 Günde 35 artarak 29.04.2021 Perşembe günü İtibariyle 385 vefat yaşandı. 01.05 2021 - 02.05.2021 tarihi itibariyle de vefat eden vatandaşlarımızın sayısının 8-10 kişi arasında olduğu tahmin ediliyor!


Hastanemizde 82 hastamız tedavi görüyor. Bunların 67’si serviste 15’i ise yoğun bakımda yatmaktadır. Yoğun bakımdaki hastalarımızdan 2’si entübe durumda. 7 yoğun bakım hastamız 65 yaşın altında. Servisteki 44 hastamız da 65 yaşın altında.