Çankırı Atasını Andı

Gençlik Yürüyüşü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası önünden anıt alanına kadar vatandaşlarımızın büyük coşkusuyla gerçekleşti.


Çankırı Atasını Andı

Valimiz Abdullah Ayaz Gençlik Yürüyüşüne Katıldı

İlimizde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Programa Valimiz Abdullah Ayaz ile ailesi, Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ile Salim Çivitcioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Vali Yardımcıları Abdullah Aslaner ile Şahin Bayhan, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hıdır Ayçiçek, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık, Siyasi Parti İl Başkanları, Daire Amirleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Yürüyüşü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası önünden anıt alanına kadar vatandaşlarımızın büyük coşkusuyla gerçekleşti.

Anıt alanında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Valimiz Abdullah Ayaz “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve beraberindeki heyetin Samsun’a çıkışıyla yakılan kurtuluş mücadelesi ateşinin, daha sonrasında verilen büyük mücadele, verilen şehitler, yaralanan gaziler ve tüm toplumumun büyük fedakarlığıyla, kurtuluş mücadelesinin sona ermesinin 102. Yıldönümünü hep beraber salgın tedbirleri içerisinde de olsa idrak etmenin gayreti içerisindeyiz. Gençler; ülkemizi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve o günkü milletimiz kurdu ama gelecek sizlere emanet. Bugün bizlerin ve şu anda buradaki hazirunun bulunduğu makamların başlarında inşallah ileride sizler olacaksınız. Devletimiz tüm gücüyle sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için gayret göstermekte. İnşallah günü geldiğinde şu anda taşıdığımız bayrakları sizlere teslim edeceğiz ve sizler inşallah bugüne milletimizi getirenlerin çok daha üzerinde gayret göstererek, bizlerden çok daha fazla çaba sarf ederek, vatanımızı, milletimizi ve devletimizi çok güzel yarınlara taşıyacaksınız. Bugüne kadar emek verenleri, gazilerimizi, şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla selamlıyorum. Vatan sizlere emanet. Geleceği inşallah yüceltecek, yükseltecek, bizlere, çocuklarımıza ve torunlarımıza daha iyi bir ülke inşa edecek olan sizlersiniz. Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı kutluyor, katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Program protokol üyelerinin gençlerle birlikte çektirdikleri hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Bayram coşkumuzu tüm kente yaymak için araç korteji ile cadde cadde dolaştı, halkını selamladı.

www.haberci18.com İnternet Medyası yazı ailesi olarak, “Gençliğini ve dinamizmini ilk günkü gibi koruyan herkesin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, bizlere bu bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz.”