İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk'ten Öğretmenler Günü Mesajı

Öztürk, "Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal etmiş, bizlerin de yetişmesinde büyük emekleri olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor...devamını okuyunuz.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk'ten Öğretmenler Günü Mesajı
23 Kasım 2019 - 17:06 - Güncelleme: 24 Kasım 2019 - 08:12

Öztürk’ten Öğretmenler Günü Mesajı

 

Bugün takvimler ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenlik sıfatını aldığı tarih olan 24 Kasım’ı gösteriyor. 1981 yılından günümüze kadar kutlana gelen öğretmenler gününü bir kez daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Geçmişten günümüze ahlâklı birey yetiştirme, ilim öğrenme ve öğretme amacını güden bir meslektir öğretmenlik. Öğretmenlik meslekten öte bir yaşam biçimidir. Özü sabır ve hoşgörü olan onurlu bir meslektir.

 

Sermayesi insan olan ve insanlık tarihinin şekillenmesinde çok önemli bir payı olan öğretmenlik mesleği, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasında anahtar rolündedir. Bizler de bu ağır sorumluluğun farkındayız. Bu bağlamda ülkemizin bölünmez bütünlüğünü perçinlemek, hoşgörülü bireyler yetiştirmek, yüreklerinin vatan aşkıyla çarpmasını sağlamak için çocuklarımızı ülke genelinde ilmek ilmek işliyoruz ve 2023 Vizyonu doğrultusunda “Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye” için işlemeye devam edeceğiz.

 

Evrensel ve yerel kültürel mirasın çocuklarımıza aktarılmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen bütün eğitim paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

 

Değerli anneler, babalar; şunu unutmamalıyız ki çocuk eğitiminde onlara en değerli öğretmen en güzel örnek sizlersiniz. Rol model olma özelliğimiz ile her birimizin bir diğerimize kazandıracağı evrensel doğrularımız vardır. Her birimiz farkında olsak da olmasak da aslında birer öğretmeniz…

 

Bu vesileyle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal etmiş, bizlerin de yetişmesinde büyük emekleri olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, yavrularımızın hayatlarına dokunan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en kalbi duygularla kutluyorum.

 

İyi ki varsınız ve bizimlesiniz…

Bu haber 4303 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum