Başkan Hasan Sopacı Çerkeş'teki Köpek Katliamıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

Geçtiğimiz hafta Çerkeş’te Sokak köpeklerinin katledilmesi Türkiye gündeminde de geniş yer bulmuştu. Hayvan sever vatandaşlar konunun muhatabı olarak Çerkeş Belediyesini işaret etmişti.

Başkan Hasan Sopacı Çerkeş'teki Köpek Katliamıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu
15 Ocak 2021 - 21:34 - Güncelleme: 16 Ocak 2021 - 09:51
Açıklamalarda Bulundu

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı Sokak Köpeklerinin Katledilmesi İle İlgili Sorumuzu Cevapladı

Başkan Sopacı, “Hakkındaki İddialara Cevap Verdi”

“Ben öldürmeye karşıyım, bunu çalışanlarımız yaptıysa cezalandırırız. Hayvan barınağını da yapacağız” dedi.

Geçtiğimiz hafta Çerkeş’te Sokak köpeklerinin katledilmesi Türkiye gündeminde de geniş yer bulmuştu. Hayvan sever vatandaşlar konunun muhatabı olarak Çerkeş Belediyesini işaret etmişti. Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, toplantıda iletilen soru üzerine konuyla ilgili ilk kez açıklamada bulundu.

Etraftaki il ve ilçeler sokak köpeklerini Çerkeş’e getirip bırakıyorlar. Yaz tatilinde Çerkeş’e gelen gurbetçilerimiz bakmak için köpek alıyor güz sonu dönecekleri zaman da köpekleri çarşıya bırakıp gidiyorlar. Bu yüzden dolayı çarşıda yaklaşık bin adet sokak köpeği var. Biz köpekleri öldürsek Çerkeş’te köpek kalmaması lazım çarşıda bir gezin bakın her yerde sokak köpeği var. Ben veteriner hekimim öldürme konusunda vicdanen rahatsızım. Böyle bir durum olamaz. Eğer bunu bizim Belediye çalışanlarımız yaptıysa cezalandırırız. Benim çiftliğim de 10 adet köpeğim 10’dan fazla da kedim var. Bunları mamalarla besliyorum ama dışarı salmıyorum. Çarşıdan her eksilen köpeğin sorumlusunu Belediye olarak düşünüyorlar böyle bir durum söz konusu değildir.

Hayvan Barınağına Karşı Çıkıyorlar İfadeleri Kullandı

Çerkeş’te vatandaşlar sokak hayvanlarının saldırılarına maruz kaldığına dair bize çok sayıda bilgi geliyor. Bize hayvan barınağı yapın diyorlar biz yapacağız ama hayvanların hür dolaşmaları gerekiyor diye Hayvan severler buna karşı çıkıyor.

Bize köpekleri toplamamız ya da öldürmemiz konusunda vatandaşlar baskı yapıyor. Bu vicdansızlıktır biz bunu yapamayız. Biz böyle bir şeyi yapamayız deyince vatandaşta hırslanıyor gidiyor ya köpeği öldürüyor yada toplayıp bir yere atıyor.


Katil Belediye Diye Bağırdılar

Geçen haftaki olayda ise ölü köpeklerin alınması için Belediyemizin çavuşunu aramışlar. Çavuş da çöp kamyonu göndermiş hata tabi başka bir araba gönderilebilirdi. Temizlik işçilerimiz de belirtilen adreslere gidip köpekleri toplamış. Vatandaşlar da çöp arabasında ki köpekleri görünce Katil belediye diye bağırıyor. Oradaki temizlik işçilerimizde kendini ifade edememiş.

Hayvan barınağını nasip olursa yapacağız ama kesin çözüm bu değil. Köpek barınaklarını görüyoruz hayvanlar aç, bakımsız kalıyor ve sürekli köpeklerin değiştiğini görüyoruz.


Hayvan severlerin köpeklerin üzerindeki uyuşturucu iğnelerin sadece belediyeler tarafından temin edildiği iddiasına da cevap veren Başkan Sopacı, “Bu iğneleri herkes temin edebilir. Herkes internet sipariş vererek bu iğnelere ulaşabilir. İğneleri sadece belediyeler temin eder diye bir olay söz konusu değildir.” Dedi.






Bu haber 2950 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum