Sporcular Ilgaz Dağında Kar Sürprizi İle Karşılaştı

Çankırı Valiliği, TDF İl Temsilciliği ve Çankırı Dağcılık Spor Kulübü tarafından Onaltıncısı düzenlenen tırmanış...devamını okuyunuz.

Sporcular Ilgaz Dağında Kar Sürprizi İle Karşılaştı
04 Kasım 2020 - 00:13
Çankırı'da düzenlenen Geleneksel Cumhuriyet Tırmanışında sporcular Ilgaz Dağında kar sürprizi ile karşılaştı.

16.Cumhiyet Tırmanışı Başarıyla Gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Geleneksel Cumhuriyet Tırmanışına 21 sporcu katıldı.

Çankırı Valiliği, TDF İl Temsilciliği ve Çankırı Dağcılık Spor Kulübü tarafından Onaltıncısı düzenlenen tırmanış, Ilgaz Dağı'ndaki Mülayim Yaylası'ndan geçerek, 2 bin 546 metredeki Küçükhacet zirvesine kar ve tipi altında başarıyla ulaşıldı.

"Ağır kar ve tipi altında zirveye ulaştık"

1 Kasım 2020 Pazar günü Çankırı’dan 13, Bartın’dan 4, Çorum/Osmancık’dan 2, Ankara ve Kastamonu’dan birer sporcu olmak üzere 21 Sporcunun katılımıyla 1650m rakımlı Yayla bölgesine kendi imkânlarıyla ulaşan sporcuların hazırlıklarının tamamlamasıyla saat 07.50 de kapalı havada başladı. 1750m irtifada yağmur, 1850m de kar başladı. Görüş imkânın kısıtlı olduğu tırmanışta kar yağışı 2200m üzerinde kar fırtınası(tipi) şekline dönüştü.

Çankırı Dağcılık Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü Başkanı Nuri Erkenci; yaptığı açıklamada, tırmanışın kar, tipi ve soğuk bir havada gerçekleştirildiğini söyledi.

Cumhuriyetin 97. yıl dönümü dolayısıyla yapılan tırmanışa katılan 29 dağcının, zirveye sorunsuz ulaşmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Erkenci, "Ağır kar, tipi yağışı ve soğuk havada zirveye ulaşıldığında saat 11.20, yüksekli 2546m, kar fırtınası şiddetliydi. Sporcuların bayrak ve flamaları açarak, İstiklal marşı, şehitlerimiz için Fatiha ve duaların okunmasından sonra zirveden dönüş başladı.  Tipi ara ara bitiş noktasına kadar devam etti” dedi.

Hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle zirvede kısa bir mola verip, fotoğraf çektirdikten sonra inişe geçtiklerini belirten Erkenci, “Katılımın yoğunluğu hepimizi mutlu etti. Umarım bu etkinlikler uzun süre devam eder" dedi.

Geleneksel Cumhuriyet Tırmanışı; Çankırı Valiliği, TDF İl Temsilciliği ve Çankırı Dağcılık Spor Kulübü tarafından birincisi 2005 yılında düzenlendi ve 29 Ekim haftası Pazar günleri olmak üzere 16 yıldır aralıksız devam etmektedir.








 
Bu haber 3776 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum