Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Basın Bülteni

KAAN (Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon) Projesi hazırlanarak 4 Ağustos 2020 tarihi itibariyle İlimizde dahil toplam 51 ilde hayata geçirilmesi öngörülmüştür.

Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Basın Bülteni
07 Ağustos 2020 - 22:30 - Güncelleme: 08 Ağustos 2020 - 09:46
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde İlimizde bulunan Özel Güvenlik Görevlileri ve Genel kolluk arasında etkili iletişim, etkin işbirliği ve koordinasyonu sağlamak üzere; KAAN (Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon) Projesi hazırlanarak 4 Ağustos 2020 tarihi itibariyle İlimizde dahil toplam 51 ilde hayata geçirilmesi öngörülmüştür.

Bu güne kadar 30 büyükşehir ilimizde uygulamaya konulan KAAN Projesi ilk sonuçlarını vermeye başlamıştır.

Genel kolluk Özel Güvenlik işbirliğinden en fazla fayda sağlanacak yerler öncelikle kamu hastaneleri, eğitim kurumları, üniversite, alışveriş merkezi, park ve bahçeler ile toplu taşıma araçları, sonrasında ise görev yapılan tüm alanlarda amacına uygun, etkin, verimli, sürdürülebilir, ölçülebilir ve denetlenebilir güvenlik hizmeti sunulması planlanmıştır.

Bu sayede suç meydana gelmeden önleme, meydana gelen olayları en seri şekilde genel kolluğa bildirme, devam eden olaylara gerekli müdahaleyi zamanında yapıp, olay yerindeki delilleri muhafaza ederek, genel kolluğa teslim etme hususlarında Özel Güvenlik Görevlilerinin daha etkin olmaları sağlanacaktır.

İlimizin; daha da huzurlu, güvenli ve yaşanabilir bir şehir olması için Özel Güvenlik Görevlilerinin yanında, halkımızın da genel kollukla etkin bir iletişim içerisinde bulunarak Projeye katkı vermesi hususu;

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İl Emniyet Müdürlüğü Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Büro Amirliği








 
Bu haber 3580 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum