Çankırı'da IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Genel değerlendirmeler sonrası katılımcıların soru ve taleplerinin dinlenmesi ile program sona erdi.
22 Eylül 2023 - 09:43 - Güncelleme: 22 Eylül 2023 - 09:47
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, IPARD Yönetim Otoritesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri İçin Teknik Destek Projesi” kapsamında düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün Tarımsal Üretici Birlikleri, Çiftçiler, yatırımcılar, LEADER – Yerel Eylem Grupları, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli, TKDK İl Koordinatörlükleri uzmanları, kamu kurum ve kuruluşları ve yereldeki medya kuruluşları temsilcileri çok sayıda davetli katılım sağladı.
Koç Otel’de gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstikla Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasında bulunan Vali Yardımcısı Recep Yüksel IPARD projeleri sayesinde Çankırı’da hayat geçirilen işletmelerden söz ederek kırsal alana olan rağbette artış yaşandığını dile getirdi. Hibelerden daha fazla yatırımcının yararlanmasını istediklerini vurgulayan Vali Yardımcısı Yüksel, hayata geçirilecek yeni yatırımlar istihdam sağlanarak Çankırı ekonomisine katkıda bulunulacağını ve bu amaç doğrultusunda özveriyle çalıştıklarını ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından toplantıda IPARD Yönetim Otoritesi personeli tarafından IPARD III Programı (2021-2027) çerçevesinde destek sağlanan sektörlere ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. IPARD 3’ün diğer programlardan farkının da anlatıldığı toplantı kapsamında uygulanacak tedbirlerin yanı sıra, harcamalar ve bütçe, yatırım kalemleri ve hibe oranları hakkında da katılımcılara bilgi aktarıldı.
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve TKDK İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme sunumları ile kırsal kalkınma ve IPARD Programı kapsamında Çankırı’da gerçekleşen yatırımlar, faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgilendirmeler sağlandı. Ayrıca, toplantıda IPARD faydalanıcısı, proje sürecindeki deneyim ve tecrübelerini anlatan sunumunu gerçekleştirdi.
Tanıtım ve bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda IPARD III kapsamında hibe yapılacak sektörler ile hibe oranları, “IPARD III programında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbirinde Desteklenen Sektörler kapsamında et, süt ve yumurta üretiminde faaliyet gösteren yatırımcılara 500 Bin avroya kadar %60-75 arasında hibe, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması tedbirinde Desteklenen Sektörler kapsamında et, süt, su ürünleri ile meyve-sebzelerin işlenmesi konusunda yapılacak faaliyetlere 3 Milyon avroya kadar %50-70 arasında hibe,Kırsal alanda kamu altyapı yatırımları yapacak kamu tüzel kişilerine 1,5 milyon avroya kadar %50-100 arasında hibe, Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme kapsamında 500 Bin avroya kadar %60-70 arasında hibe verilecektir.” olarak açıklandı.
Genel değerlendirmeler sonrası katılımcıların soru ve taleplerinin dinlenmesi ile program sona erdi.
Bu haber 2395 defa okunmuştur.
FACEBOOK YORUMLAR