"Geleneksel İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması" Final Programı

TÜRKAV İl Başkanı İsa Bölükbaşı, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bizim derdimiz, bizim kavgamız: Vatan, bayrak, ezan’dır." dedi.

"Geleneksel İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması" Final Programı
10 Mart 2024 - 23:07 - Güncelleme: 10 Mart 2024 - 23:12
TÜRKAV Çankırı İl Başkanlığı tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen “Geleneksel İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması” final programı gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen olan programda açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜRKAV Çankırı İl Başkanı “Bir milletin doğuşunu müjdeleyen, bir millete sembol olmuş İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümünde Çankırı’mızın gençlerini aynı yarışmada bir araya getirmekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Asıl amaçlarının öğrencileri yarıştırmak değil Çankırı’nın bir çok evinde İstiklal Marşı’nın okunmasına vesile olmak olduğunu vurgulayan Bölükbaşı, “Bizler, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, onları hatırlatmak ve Çankırı’mızın güzide insanları ile birlikte hatırlamayı kendimize görev sayıyoruz.

12 Mart’ta İstiklal marşımıza ses oluyor, 18 Mart’ta Çanakkale Şehitlerini üzüm hoşafı ve kuru ekmekle yad ediyor, Sarıkamış da şehit düşen askerlerimizin ruhlarına birer fatihayı sıcak tarhana çorbasının ardında gönderiyor, Üç aylara helva dağıtımı ile girip, 3 Mayıs’da Türkçülük ve Hıdırellez Bayramını doğayla baş başa kutluyoruz.” ifadelerinde bulundu.

TÜRKAV İl Başkanı İsa Bölükbaşı, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bizim derdimiz, bizim kavgamız: Vatan, bayrak, ezan’dır. Bizler bu kutsal değerlerimizi ve kim olduğumuzu hiçbir zaman unutmadık. Hissettiklerimizi de Atamızın sözüyle bayraklaştırdık. Ne Mutlu Türküm Diyene” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Okulöncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin İstiklal Marşı’nı güzel okumak için yarıştığı final programında dereceye giren öğrenciler ise şu şekilde;

Okul öncesi 1. Erva Özcan, 2. Buğlem İkra Ağırman 3. Deniz Dinçel.

İlkokul; 1. Zehra Çalışkan, 2. Sevde Koç, 3.Ela Betül Araç

Ortaokul; 1.Metin Eren Eroğlu, 2. Azra Hancıoğlu, 3.Yağız Güzel



Lise; 1. Alparslan Bekir Serden Şengan, 2. Ahmet Emin Bayram, 3. Yusuf İsa Yeşildağ

Bu haber 2713 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum