Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla...devamını okuyunuz.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur
27 Mart 2021 - 09:37
Basın Duyurusu

İçişleri Bakanlığımız tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlatılan “Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası” etkinlikleri, 30 Mart 2021 Salı günü 12.00-15.00 saatleri arasında Sayın Valimizin de katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Etkinlikler kapsamında; faaliyet ve destekleyici kampanyaların etkisini artırmak, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla, trafik ışıklarının olmadığı yaya geçitlerinde kolluk kuvvetleri görevlendirilecek ve yaya geçitlerinin orta şeridi kırmızıya boyanarak yaya önceliğine dikkat çekilecektir.

30 Mart 2021 Salı günü 12.00-15.00 saatleri arasında tüm illerimizde eş zamanlı olarak gerçekleşecek olan etkinliklere İlimizde Sayın Valimiz, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İlçelerimizde İlçe Kaymakamları, İlçe Emniyet Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanları katılacaklardır.

Yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla;

- Söz konusu etkinlikler çerçevesinde 27-28-29 Mart 2021 tarihlerinde billboardlarda, sosyal medya platformları başta olmak üzere yerel/ulusal basın/yayın organlarında, kamu kurum ve kuruluşlarında, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda ve kurumsal iletişim sayfalarında vb. yerlerde önceden belirlenmiş görseller kullanılarak kamuoyunun konuya ilişkin dikkati çekilecektir.

- 29 Mart 2021 tarihini 30 Mart 2021 tarihine bağlayan gece tüm Türkiye’de her il ve ilçede ana güzergâhlar üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerden ortadaki şerit, Valiliklerimizin ve Kaymakamlıklarımızın koordinasyonunda/kontrolünde kırmızıya boyanacaktır.

- 30 Mart 2021 Salı günü 12.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde sembolik olarak İlimizde Valimiz, ilçelerimizde Kaymakamlarımız ve diğer katılımcılar tarafından mevcut ışıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerden ortadaki şerit kırmızıya boyanacaktır.

- Belirtilen tarih ve saat aralığında “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” mottosu ana temalı çalışmalar kamuoyu ile paylaşılacaktır.

- 30 Mart 2021 Salı gününden itibaren billboardlarda, sosyal medya platformları başta olmak üzere yerel/ulusal basın/yayın organlarında, kamu kurum ve kuruluşlarında, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda ve kurumsal iletişim sayfalarında vb. yerlerde belirlenen görseller kullanılmaya devam edilmesi suretiyle “yaya önceliği” vurgusunun sürekliliğinin sağlanacaktır,

- Yürütülecek etkinlik/faaliyetlerde kullanılacak görseller www.trafik.gov.tr adresinden temin edilebilir.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bu haber 6972 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Ali Eryılmaz
    3 yıl önce
    Her sürücü bir yaya ancak yayalar sağına soluna bakmadan yola çıkıyorlar. Sürücülerin bir insan olduğunu unutmayalım karşıdan karşıya geçerken elinde telefon ve yavaş hareketlerle karşıya geçiyorlar tam araçlara yeşil yanınca araçların önüne çıkıyorlar sürücü kırmızı ışıkta bekliyor da yayalar neden kurallara uymuyor. Aynı kamu sporlarında yayalarında bilinçlenmesi gerekir.
  • evliya çelebi
    3 yıl önce
    Yayalar hiç dikkatli deyiller sadece yaya geçidi olan yerlerden öncelikli geçme hakları olduğunu bilmeliler her yerden arabaları dikkate almadan geçmeye çalışıp trafik kazalarına neden oluyorlar.