Kamuoyunun Bilgisine

“MKE Çankırı Silah Fabrikamız Başka ile Taşınmasın” başlıklı haber içeriğinde MKE Çankırı Silah Fabrikası Müdürlüğü emekli Fabrika Müdürü Aziz UĞUR bir röportaj yayımlamıştır.

Kamuoyunun Bilgisine
19 Kasım 2020 - 20:15
19.11.2020

Haberci18.Com İnternet Sitesinde Kurumumuz MKE Çankırı Silah Fabrikası Hakkında Yayımlanan Haberle İlgili Tekzip Metni

MKE Çankırı Silah Fabrika çalışanı kişi ve kişilerce Haberci18.com internet sitesine mail, whatsapp yoluyla 09.11.2020 tarihinde servis edilen bir haber metni sonucu “MKE Çankırı Silah Fabrikası Üzerindeki Kirli Ellerinizi Çekin (Özel Haber)” başlıklı haber içeriğinde; MKE Çankırı Silah Fabrikası hakkında gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunulmuş değerli kamuoyu bu şekilde yanlış bilgilendirilmiştir. Yazı içeriği gelen istek ve tepkiler üzerine hemen yayımdan kaldırılmıştır. MKE Çankırı Silah Fabrikamızın Çankırı’dan taşınması diye bir durum söz konusu olmayıp haber içeriğinde sık sık belirtildiği üzere asılsız, mesnetsiz dedikodu mahiyetindedir. Ancak bunun gerçekmiş gibi kamuoyuna sunulması en hafifinden Kurumumuzu yıpratmaya yönelik bir hareket niteliğindedir.

12.11.2020 tarihli “MKE Çankırı Silah Fabrikamız Başka ile Taşınmasın” başlıklı haber içeriğinde MKE Çankırı Silah Fabrikası Müdürlüğü emekli Fabrika Müdürü Aziz UĞUR bir röportaj yayımlamıştır. Haber metninde “Sayın yönetmen bu yazıda katıldığım ve hiçbir Çankırılının da istemeyeceği tek şey fabrikamızın başka ile taşınmasıdır. Buna hep birlikte karşı çıkarız ve gereken çabayı da gösteririz.” ifadelerini kullanarak fabrika çalışanı kişi ve kişilerce bir önceki haberle çıkan asılsız iddiaları desteklemiştir.

Emekli Fabrika Müdürü Aziz Uğur’un Kurumumuzla bir ilişiğinin olmamasına rağmen Kurumumuz Çankırı Silah Fabrikasının ticari sırlarını izinsiz olarak ifşa etmesi, üretim hattına yönelik haber içeriğinde bilgi ve belgelere yer vermesi de savunma sanayi güvenliği açısından gizlilik ve güvenlik kurallarının ihlali niteliğinde olup suç teşkil etmektedir.

Kurumumuz ve yetkilileri aleyhine gerçeğe aykırı, yanıltıcı ve kişilik haklarına saldırı niteliğindeki yayınlar nedeniyle yasal yollara başvuru hakkımızı saklı tutuyoruz.

Değerli kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
Bu haber 2955 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum