Çankırı Valisi Abdullah Ayaz Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Son dönemde hem tedbirlerde gevşeme hem de aşılamada eksiklik görüldüğüne işaret eden Ayaz, bu nedenle hem tedbirlere riayet edilmesi hem de aşı konusunda hassasiyet istediklerini dile getirdi.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi
01 Mart 2022 - 14:33
Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Vali Abdullah Ayaz Çankırı’daki Kovid-19 Vakalarını Değerlendirdi

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, kentte günde 200 Kovid-19 vakasının çıktığını belirterek, tedbirlere riayet ve aşı çağrısında bulundu.

Ayaz, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, son günlerde Kovid-19 vakalarında düşüş yaşandığını ancak bunun istenilen düzeyde olmadığını söyledi.

Son dönemde hem tedbirlerde gevşeme hem de aşılamada eksiklik görüldüğüne işaret eden Ayaz, bu nedenle hem tedbirlere riayet edilmesi hem de aşı konusunda hassasiyet istediklerini dile getirdi.

Bugüne kadar kentte koronavirüs nedeniyle 622 kişinin öldüğüne dikkati çeken Ayaz, şöyle devam etti:

Vaka sayılarımız düşüyor. Düşüş seviyesi istediğimiz düzeyde değil ama sayın Sağlık Bakanımızın açıklamalarından da sizde takip ediyorsunuz bir düşüş var ama tekrar söylüyoruz. Son dönemde hem tedbirlerde çok büyük bir gevşeme hepimizin malumu hem de aşılamada eksik aşıların olduğu hepimizin gözlemi onun için vatandaşlarımızdan tekrar hem tedbirlere riyaet hem de aşı konusunda hassasiyet istiyoruz. Maalesef bir önceki basın toplantısında 584 vefat rakamını vermiştim sizlere, bugün için 622. Yani o günden bugüne 38 vatandaşımız daha hayatını kaybetti. Tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Daha fazla can kaybının olmaması için şu anda en büyük isteğimiz aşıların tamamlanması.

Şu anda hastanemizde 37 hastamız var. Maalesef bu 37 hastanın 13’ü yoğun bakımda, 13 yoğun bakımdaki hastalarımızdan 3’ü entübe. Entübe hastalarımızın yaşları 63, 78 ve 82. Yani yoğun bakımdaki hastalarımızdan da Allah bilir ama yine kayıplarımız olma ihtimali olacaktır. Son 1 haftada da 14 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sadece 1 haftada 14 kayıp yaşadık.

Her Pazartesi salgın koordinasyon toplantısında gerçekten aşı olmamış ya da eksik aşılı olan vatandaşlarımızın vefatlarını görünce karşımdaki tabloda çok üzülüyorum ama her hafta aynı tabloyu görüyoruz istisnasız bir şekilde. Dünde yine arkadaşlarla baktığımızda bu vefat eden vatandaşlarımız ya aşı yok artık o sayı giderek azaldı çok şükür ama yine de 92 vatandaşımız sıfır aşılı tek bir doz aşı olmamış.

Diğer vatandaşlarımızın da ortak özelliği aşıların eksik olması. Biz ilk dozu yapışımızın üzerinden 1 yılı aşkın süre geçti. Onun için bu aşı konusundaki durumu bir kere daha hatırlatıyor vatandaşlarımızdan bu konuda bizlere destek olmalarını istiyoruz.

Hastanede en genç hasta 59 yaşında, 65 yaş altında da 2 hastamız var.

Şu anda 35 sınıfımız karantinada. Okullarımızda da pandemide zirveyi gördüğümüz dönemde de okullarımızda da bir tırmanış oldu ama şu anda orada da sınıf sayımız giderek azalıyor. Geçen hafta 47-48’i bulmuştu rakam. Şu an 35 inşallah bu giderek azalacaktır.  Eğitim öğretime bu şekilde devam edeceğiz bu konuda kesin bir kararlılık var hiçbir şekilde bundan bir taviz olmayacak.

Çok şükür hastanemiz artık hastanenin rahatlaması birazcık geç oluyor yani vaka düşüşleri hastaneye biraz geç yansıyor ama yine de yoğun bakımda bir sıkıntı yaşamadık bu süreçte. Önümüzdeki süreçte yoğun bakıma yatan hasta sayısında da azalma bekliyoruz. İnşallah bu dalgayı da bu şekilde atlatmış olacağız. Mart 15 itibariyle de vaka sayılarında bir azalma bekliyoruz. Ama şu anda günlük 200 vaka çıkıyor. Tedbirlere biraz daha devam ama istediğimiz aşı. Aşılı olanlar özellikle bu süreci çok rahat bir şekilde evlerinde atlattılar.

Hafta sonu diplomatik kayak yarışı vardı bu yıl ikincisi gerçekleştirildi yaklaşık 150 yarışçı ile beraber. Güzel bir etkinlik oldu. Son uluslararası alandaki gelişmeler Ukrayna Rusya savaşı sebebiyle büyükelçilerden bazıları rezervasyonlarını iptal ettiler ama 3 büyükelçi katıldı. Ama orada bizim için önemli olan özellikle diplomatik misyonların katılımı. Ben şahsen alt düzeydeki görevlilerin katılımını daha çok önemsiyorum. Çünkü bu büyükelçilikler arasında da bir irtibat var. Düzenli olarak bir araya geliyorlar onun için biz bu süreci Ilgaz’ın tanıtımına katkı olarak bekliyoruz. İsviçre büyükelçisi vardı oda söyledi biz buraya daha sık geleceğiz mesafe yakın, geçen sene yoktu İsviçre büyükelçisi. İnşallah önümüzdeki yılda devam edeceğiz. Turizmdeki en önemli tanıtım ögesi gelen insanların geldikleri yeri başkalarına anlatması. Bu diplomatik kayak yarışında da biz aslında onu hedefliyoruz. Bu yıl ikincisi oldu, bu yıl geçen yıldan iyiydi önümüzdeki yıllarda da inşallah bu katılım artarak devam eder. Ankara’daki büyükelçilikler arasında Ilgaz’ın tanıtımını hep beraber yapmış oluruz. İnşallah bugün yarın biraz daha kar yağarsa bu hafta sonu da kayak yapma imkanı olur. Ilgaz’daki hedefimiz turizmi 4 mevsime yaymak.

İnşallah bu hedefimizde de yeni olacak tesislerle ve çalışmalarla macera parkının ilavesiyle başarılı oluruz.


Kurşunlu’da üzücü bir kaza yaşadık 2’si olay yerinde 1 daha sonra kaldırıldığı hastanede olmak üzere 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ben hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Olayın oluşuna göre ucuz atlattık diyebiliriz. Çok şükür. Öyle bir kazada gerçekten olayın oluşuna göre can kaybı daha fazla olabilirdi Allah korudu. Trafik konusunda bir kere daha tüm vatandaşlarımızı uyarıyoruz.

Emniyet kemeri Allah rızası için şu tokalardan vazgeçsek, hatta arka koltukta da emniyet kemeri taksak. Kazalarda görüyoruz ki arabalar sinyal verdiği için öndekiler emniyet kemeri taktıkları için korunsalar da arkadakiler ya araçtan fırlıyorlar ya araç içinde araçla beraber hareket ettikleri için farklı kırıklar, tramvalara sebep oluyor.


Tarım sezonu da başlıyor traktörlere yönelik denetimlerimiz devam ediyor. Flaşör meselesi hala karşımıza çıkıyor zaman zaman. Basit bir aparat 50 liralık maliyetten kaçıp, çok daha büyük maliyetlere veya kayıplara sebep olabiliyoruz.

Onun için denetimler devam ediyor ama vatandaşımız da bize bu konuda yardımcı olursa çünkü önümüzdeki süreçte traktör kazalarında artış, traktör kazalarına bağlı can kayıplarını hep beraber maalesef göreceğiz." ifadeleriyle sözlerini bitirdi.















 
Bu haber 1807 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum