Mesanesinde 100 Adet Taş

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cem Dilmen tarafından yapılan bu ameliyatta hastanın mesanesinden irili ufaklı 100’ e yakın taş çıkarıldı.

Mesanesinde 100 Adet Taş
25 Ekim 2019 - 22:20

Çankırı Özel Karatekin Hastanesi ulusal ve uluslararası platformda önemli operasyonlarda adından söz ettirmeye devam ediyor.

 

Daha önce Dünya Tıp literatüründe nadir rastlanan 400 gr prostat ameliyatı, Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi(Kapalı Böbrek Kanseri Ameliyatı) gibi başarılı operasyonlara bir yenisini daha ekledi.

 

Çankırı Özel Karatekin Hastanesi Başhekimi ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cem Dilmen tarafından yapılan bu ameliyatta hastanın mesanesinden irili ufaklı 100’ e yakın taş çıkarıldı. Hasta Ş.Ü. idrar yaparken zorlanma şikayeti ile müracaat ettiği Çankırı Özel Karatekin Hastanesi’nde 80 gram civarında prostatının olduğu ve mesanesinde çok sayıda taş olduğunu öğrendi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cem Dilmen tarafından ameliyat önerilen hastanın ameliyatı 15.10.2019 tarihinde gerçekleştirildi.

 

Ameliyat sonrasında mesanesinden çıkan taşların çokluğunu gören hasta Ş.Ü. oldukça şaşırdığını ifade etti. Konuyla ilgili konuştuğumuz Çankırı Özel Karatekin Hastanesi Başhekimi ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cem Dilmen; “Ameliyat öncesinde yapılan ultrasonda mesanede çok sayıda taş olduğunu görmüştük ancak inanın bu kadar fazla olduğunu ben de tahmin etmemiştim. Bizim için de ilginç bir durum oldu. Hastamız zaten kalple ilgili riskleri olan bir hasta. Ameliyatın hazırlık süreci neredeyse 1 haftayı buldu. Normalde bu kadar taşı olan bir hastada ilk seansta taşları alıp 1 ay sonra prostata ikinci bir müdahale yapıyoruz ancak bu hastanın ikinci kez ameliyat olması ciddi risk taşımaktaydı. O yüzden tek seansta hem prostatını hem de taşlarını almak durumunda kaldık. Allah'ın izniyle ikisini de 2 saat gibi bir sürede bitirmek nasip oldu. Çıkan taşları toplu olarak görünce açıkçası ben de şaşırdım. Hastamızı ertesi gün taburcu ettik. Bundan sonraki hayatında hastamıza şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Çankırı Özel Karatekin Hastanesi bir çok konuda sunduğu özel sağlık hizmetlerini il dışına çıkmadan sunmaya devam etmektedir. Tüm hekimlerin ve tüm hastane çalışanlarının başarılarının devam etmesini temenni ediyoruz.

 

 

 

Çankırı Özel Karatekin Hastanesi Başhekimi ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cem Dilmen

Bu haber 6012 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum