Sosyal Güvenlik Kurumuna Ait Olan Arsanın Tapusu Alındı

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, "08.02.2022 Salı günü saat 15:30'da Belediye Başkanlığı makamında basın toplantısı gerçekleştirdi."

Sosyal Güvenlik Kurumuna Ait Olan Arsanın Tapusu Alındı
08 Şubat 2022 - 20:17 - Güncelleme: 08 Şubat 2022 - 22:51
Memleketimize Hayırlı Olsun

Sosyal Güvenlik Kurumuna Ait Olan Arsanın Tapusu Alındı


Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kent meydanı ve otopark projesi için SGK’ya ait arsanın tapusunu aldıklarını ve belediyeye kazandırdıklarını duyurdu. Başkan Esen, meydan için SGK’ya 2 arsa ve 10 milyon lira para vereceklerini söyledi. Eseni çalışmaların bu yıl içinde başlayacağını ifade etti.

08.02.2022 Salı günü saat 15:30'da Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen basın toplantısında Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, MHP İl, İlçe Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, basın mensupları huzurunda Sosyal Güvenlik Kurumuna ait olan arsanın tapusunu aldıklarının müjdesini verdi.

Çankırı Belediye Başkanlığı Sosyal Güvenlik Kurumuna ait olan 4627,81 m2 büyüklüğündeki arsayı Kent Meydanı ve Otopark yapmak üzere satın aldı. Sosyal Güvenlik Kurumuna ait olan bina, Koç Market, Şahin Simit Sarayı, Kuruyemiş büfesi, Taksi durağı, Bankamatik makinalarını içerisinde barındıran alan yıkılacak…

Esen, “Bir Taşla Üç Kuş Vuracağız”

Kent Meydanı Projesinin Müjdesini Verdi

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, basın toplantısı düzenleyerek projelere ve güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkanlık makamında basın mensupları ile bir araya gelen Esen, “Çok şükür bugün itibari ile SGK’nın olduğu alanın tapusunu aldık. Hayırlı olsun.” diyerek Çankırı gündemini meşgul eden Kent Meydanı Projesi’nin müjdesini verdi.


Meydanların bir şehrin kimliği olduğunu vurgulayan Esen, “Şehrin diğer problemlerinden bir tanesi de Meydan Projesi. Çankırı’nın yıllardır dilinde pelesenk olan ve benim de yaklaşık 1,5 yıldır mücadele verdiğim Meydan Projesi’ni önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz. 1980’li yıllarda Belediyemiz mülkiyetinde olan ve sonrasında SGK’ya pirim borçlarına istinaden devredilen alandaki arsamızı meydan yapacağız. Bir taşla üç kuş vuracağız: Meydan, otopark ve AFAD toplanma alanına sahip olacağız. Bugüne sizlerin de şahitlik etmenizi istedim.” dedi ve basın mensupları ile aldıkları tapuyu paylaştı.

Esen, basın toplantısında görevi devraldığı günden itibaren gerçekleştirdiği, yapımı devam devam eden ve planlanan projeler hakkında da bilgi verdi. Esen, toplantıya şu ifadeler ile devam etti:

Kanalizasyon Altyapısı Yenilenecek, Atık Su Arıtma Tesisi Yapılacak

“Avrupa Birliği'nin desteği ile yaklaşık 10 yıldır devam eden bir IPA projemiz vardı; kanalizasyon altyapı ile arıtma tesisi ile ilgili. Yaklaşık 2 ay öncesinden gerçekleşti ihalesi. Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının oluşturduğu delegasyon bunlarla ilgili müşavirlik firmasının yer teslimini yaptı. Yapım aşamasında imalatlarda kolektör hatlarında onunla ilgili de ilgili firmaya yer teslimi yapıldı. Halkımız bu konuda biraz rahatsız olacak ama şimdiden özür diliyoruz. Bunun yapılması gerekiyordu. Defalarca söylüyoruz, 40 yıllık bir altyapıya sahibiz diye. İnşallah bizim zamanımızda, bu dönemde bunu gerçekleştirmiş olacağız. Bu proje niye bu kadar uzadı derseniz şunu söyleyeyim. Bir Belediye Başkanının cesaret edip de gireceği bir iş değil bu.” diyerek Atık Su Arıtma Tesisinin de ihale sürecinin gerçekleşmiş olduğunu ve yaklaşık bir ay içerisinde sözleşmesinin yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Esen, çalışmalar kapsamında içme suyu için de iyileştirme çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Sosyal Tesis ve Millet Kıraathanesi

Esen, “Söz verdiğimiz projelerimizden Sosyal Tesis ve Millet Kıraathanesi ile akabinde yanında Engelliler Koordinasyon Merkezi yaptık. Vatandaşlarımızın faydalanabilecekleri, boş vakitlerini geçirebilecekleri bir alan kazandırdık.” diyerek şehrin önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını ve önemli misafirleri ağırlayabilecekleri bir tesisi Çankırı’ya kazandırmaktan mutlu olduklarını belirti. Ayrıca, Engelliler Koordinasyon Merkezini bu alana taşıyarak fiziki şartları daha uygun bir alan kazandırdıklarının da vurgusunu yaptı.


Aqua Park Kır Düğün Salonu

Olimpik yüzme havuzlu, 24 odalı bir misafirhane projemiz vardı. Bunun yaklaşık 13,5 milyon maliyet bir projeydi. Bununla ilgili de İller Bankası'ndan kredi aldık, yer teslimi yapıldı, fakat maliyetlerin yükselmesinden dolayı muhtemelen firma sözleşmesini fes edecek. Tekrar ihaleye çıkacağız diye düşünüyorum.

Hayvan Pazarı

Mevcut eksikliklerden bir tanesi de Hayvan Pazarı. Projesi çizildi, önümüzdeki süreçte ihaleye çıkarız. Temennimiz şu ki; önümüzdeki Kurban Bayramı’nda hayvan pazarını orada kurmak.

GES Projesi


Yaklaşık 18 milyon TL'lik bir proje. %99 z diyeyim İnşallah bu yıl içerisinde ikinci GES’imizi de bitireceğiz.

Tatlıçay Islah Çalışması

Ben bu çalışmamıza proje dememiştim. Yapılması gerektiği için dememiştim. 1.2. ve 3. etabın ıslah çalışmalarını bitirdik. Peyzaj çalışmaları devam edecek. Korkulukları ve aydınlatmaları da değişecek.

Kendi İmalatımızı Yapacağız

İşletme ve iştirakler Müdürlüğümüzü kurduk. Burada kendi imalatımızı ve kendi işimizi yapıp dışarıya da hizmet satabileceğiz. Ucuz konut projesi de gerçekleştireceğiz.

7 Yöresel Ürünümüzü Tescillettik

20 tane coğrafi işarete müracaat etmiştik. Bunlardan 7 ürünümüzü tescillettik. Çankırı’ya büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.

Depolama Alanı

Çankırı'da belediyemiz bünyesinde depolama alanları çok dağınıktı. Tek merkezde topladık, kontrolünü de sağladık. Bununla ilgili 1500 metrekare kapalı alanımızı tamamlamıştık. 700 metrekare de ilave alanlar yapmaya devam ediyoruz. Toplam 5200 metrekare depo alanı yapmış olacağız.

Çankırı Araştırmaları Merkezi

Araştırma Merkezimizde manevi değerlerimiz saklı, kültürümüz saklı. Mevcut binada deformasyonlar oluşmaya başladı. Bu değerlerimizi daha iyi şartlarda güvenliğini sağlayabilmemiz ve gelecek nesillere aktarabilmemiz için Araştırma Merkezimizi İstiklal Yolu Park’ımızın içerisindeki taş binayı restore ettirdik. İki aya kadar oradaki binaya taşıyacağız.

Tuz Mağarası

Turizmin lokomotif Tuz Mağaramızda, Yer Altı Tuz Şehri diyoruz, Türkiye’ye 400 yıl yetecek kadar rezervimiz var. Bunu Türkiye'ye ve dünyaya tanıtabilmemiz lazım. Giriş kısmını yaptık. İç kısmının imalatına geçilecek. KUZKA’dan 5 milyon hibe desteği aldık. Burası, bizim olmazlarımızdan bir tanesi.


Modern Hayvan Barınağı

Hayvan barınağı mızı daha modern bir hale getirdik Ameliyathane ve poliklinik oluşturduk hayvanlarımız için. Burada evcil hayvanlarımızın bakımını, ameliyatını, muayenesini yapıyoruz. Yeterli mi değil. Ben de çok iyi bir hayvan sever olarak yeni bir hayvan barınağı ve hayvanat bahçesi projemiz var. Bunu da önümüzdeki yıl hayata geçireceğiz.

Galericiler Sitesi

Galericiler Sitesi biliyorsunuz 2 yıldır üzerinde durduğumuz konu.  İnşallah Galericiler sitemizi de bu yıl faaliyete geçirerek şehir trafiğimizi bir nebze olsun rahatlatacağız.

Revizyon

Revizyon ile alakalı çok soru vardı. Geçen ay Meclisimizden geçti, İmar Komisyonu'na havalesi yapıldı. Muhtemelen bu ay askıya çıkar. Adaletli ve hakkaniyetli dağılım olsun istedik. İnce eledik, sık dokuduk.

Öz Bütçe ile 15 Yeni Araç

15 tane iş makinesi ve araç aldık. Yaklaşık maliyeti 9 milyon. Bunları kredi kullanmadan kendi bütçemizle aldık. Bir aracımız da yolda.

Alparslan Türkeş Parkı

Yıllardır süregelen Alparslan Türkeş Parkı ve Yaşam Kompleksi, ilk etapta yaklaşık 77 dönüm, ilave revize alanlar ile daha da büyüyecek. Hafriyat çalışmalarına başladık. Projesi çizildi. Şu anda yaklaşık maliyetleri çıkarılıyor. İnşallah baharda yapımına başlayacağız.

Belediye Giriş Katı Yeniden Düzenleniyor

Şu anda yapımı devam eden Belediyenin Giriş katını düzenleme projemiz vardı. Vatandaşın daha hızlı hizmet alabilmesi ve belediyemizin imkânlarından daha konforlu faydalanabilmesi için giriş katında bir yenileme yapıyoruz. Tahsilatı aşağı indireceğiz. Kurumumuza yakışır bir karşılama alanı olacak. Muhtemelen bu ay sonu biter diye düşünüyoruz.

Go Kart

Planladığımız projeler arasında go kart projesi var demiştik. Aqua Park Kır Düğün Salonu yapacağımız yerin yan tarafında 10 dönüm bir alan var. Orayı komple bir eğlence merkezi gibi yapmak istiyoruz.

Mecbur Efendi

Röleve ölçüleri alındı. Müracaatımızı yaptık. Kültür Bakanlığı desteği ile orayı da yapmak istiyoruz. Bu yıl manevi değerlerimize ve kültür varlıklarımıza daha çok zaman ve bütçe ayıracağız.

Esen, basın toplantısı sonunda yerel ve ulusal basın temsilcilerinin sorularını yanıtladı.


Vesile olanlardan Allah razı olsun... Çankırı’mıza çok önemli değer kazandırılmış oldu.

Basın Toplantısı Açıklamasındaki Videoyu İzlemek İçin Linke Tıklayınız:

https://www.youtube.com/watch?v=cbf-gFhdE1o

Bu haber 4013 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • .
    2 yıl önce
    İşçiden kes araba al öz bütçe bence işçide kesilen bütçe de Başkan yanlış demişsin.
  • Halk
    2 yıl önce
    Karatekin parkının tuvaleti akşam kilitli memlekete tuvalet yap başkanım koca memlekette tuvalet yok karatekin hastanesinin kapısına yazmışlar hastane tuvaletini dışarıdan gelen kullanmasın diye belediye iş merkezinin tuvaletleri kilitli esnaflarda anahtarları var yunusta hes kodu alıyor başkanım gerçekten bu işe Bi el alt yoksa senin bu yaptıkların hikaye olur memlekette tuvalet yok
  • Çankırılı vatandaş
    2 yıl önce
    Çankırımiza hayırlı uğurlu olsun inşallah. Projenin de en güzel şekilde tez zaman da tamamlandığını görürüz ve Çankırımizin en büyük eksiklerinden olan meydanimiza kavuşuruz. Emeği geçen herkese teşekkürler