Basın Bilgilendirme Toplantısında Önemli Sorularımızı Sorduk (Özel Haber)

www.haberci18.com İnternet Medya Yönetmeni olarak, "Sayın Valimizi üzmek istemediğimizin, her zaman destekçisi olacağımızın altını çizerek; bu şehir hepimizin, herkesin görevini layıkıyla yapması gerektiğini söyledik.

Basın Bilgilendirme Toplantısında Önemli Sorularımızı Sorduk (Özel Haber)
01 Mart 2022 - 23:05
Her Ay Gerçekleştirilen Basın Bilgilendirme Toplantısında Önemli Sorularımızı Sorduk

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, 01.03.2022 Salı günü saat 10:00’da Valilik Toplantı Salonu'nda Düzenlediği Basın Toplantısında, Biz Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi.

“Sayın Valimiz Abdullah Ayaz, Şehrini, Kamu Yararını Düşünerek Haber Yapan Bizlerin Hassasiyetini İyi Anladığını, Şu Zor Pandemi Sürecinde Sağlıkçılara Fazla Yüklenilmemesi Gerektiğini Söyledi.”

Vali Yardımcısı Şahin Bayhan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya’nın da hazır bulunduğu toplantıda, Sayın Valimize, Sağlıktan Sorumlu Sayın Vali Yardımcısına ve İl Sağlık Müdürüne gazeteci olarak bazı sorularımızın olduğunu, değerlendirmelerin ardından, Sayın Valimizden sorularımızı cevaplayabilmesi için soru-cevap bölümümüze geçebilir miyiz teklifimiz oldu. Teklifimizi kabul eden Sayın Vali’yi sorduğum bazı sorular ile birazcık kızdırmış olsam da üslubumuza dikkat ederek sorularımızı gergin bir ortamda yönetebildik. Tabii soruların bir kısmı cevaplı, bir kısmı ise cevapsız kaldı.   

İşte Soru Ve Cevaplar:

1.Hastanemizde Kaç Tane Poliklinik var, Durum ve Vaziyet Nedir?

Cevap: Acil Servis Polikliniği, İç Hastalıkları (Dahiliye), Kardiyoloji, Fizik Tedavi Polikliniği, Çocuk Sağlığı Hastalıkları, Cildiye, Enfeksiyon Hastalıkları (İntaniye), Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Psikiyatri, Anestezi ve Reanimasyon, Mikrobiyoloji, Patoloji, Biyokimya, Radyoloji, Çocuk Ergen ve Ruh Sağlığı Hastalıkları, Kalp Damar Cerrahisi, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ortopedi ve Travmatoloji, Üroloji, Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Çocuk Cerrahisi

2. Hastanemizde Mevcut Doktor Sayısı Kaçtır?

Cevap: Devlet hastanesinde 76 uzman hekimimiz var, 18 pratisyen hekimimiz var, 242 hemşire, 50 ebe, 198 diğer personel toplamda 905 arkadaşla hizmet veriyoruz.

3. Hastanemizden Kaç Doktor Tayin İstedi?

Cevap: Yok

4. Kaç Doktorumuz İstifa Etti?

Cevap: Yok

5. Yeni Atanan Doktorlarımızla Birlikte Toplam Doktor Mevcudumuz Ne Oldu?

Cevap: 905

6. Çocuk Cerrahi Var mı?

Cevap: Var

7. Çankırı Devlet Hastanesine 7 Yıldır Nefroloji Uzmanı Neden Atanmıyor?

Cevap: Yok

8. Taşmescit Aile Sağlık Merkezi Ne Zaman Yeni Yerine Taşınacak?

Cevap: Taş Mescit Sağlık Ocağında çalışmalar sona geldi, zamanı geldiğinde taşınırız. Tarih belli değil.

9. Yeni Hastane Yeri Konusunda Hükümet Çankırı’ya Bütçe Ayırdımı, 400 Yataklı Yeni Hastane Gerçekten Yapılacak mı?

Cevap: Yeni Devlet Hastanesi yatırım planında. Karayolları şantiyesi de yatırım planında. Jandarma, Karayolları Çankırı 158.Şube Şefliğinin olduğu alana kayacak. İnşallah 2022 yılı içinde hastane inşaatına da ilk temel atılmış olacak. Proje çalışmaları devam ediyor. Bizim hedefimiz bu yıl içinde hem Karayolları şantiyesi, hem Jandarma binası, hem hastaneyi hep beraber başlatmak.

10. Çankırı Devlet Hastanesi Acil Servisinde Aşınan ve Yırtılan Zemin Kaplamalarının Perişan Hali Fotoğraf Görüntülerine Yansıdı. Zemin Kaplamaları Dökülmüş Vaziyette. Ne Yapmaya Çalışıyorsunuz. Bunları Görmüyor musunuz?

Cevap: Hastane içindeki bazı zemin bozuklukları da yakın zamanda yapılacak. (Sadece bu açıklama ve kısa cevap İl Sağlık Müdürüne ait)

11. Çankırı Devlet Hastanesine Şifa Aramaya Gelen Vatandaşların İyi, Kötü İşleri Görülüyor. Fakat Bilgi İşlem Sekreterlerinden Tahlil Sonuçları Çıktısı İstendiğinde Veremeyiz. Neden Veremiyorsunuz? Kâğıtımız Yok. Gidin Hastane Büfesinden Kendi Paranızla İki- Üç Tane Kâğıt Alın Gelin, Çıktılarınızı Verelim Deniliyor. Sizce Çankırı Halkı Bu Eziyeti Hak Ediyor mu?

Cevap: Yok

12. Eğer 400 Yataklı Yeni Hastahane Yeri Her Hangi Bir Yer Olarak Belirlenmemiş İse Aksu Mahallesindeki Eski Yer Yıkılıp Kuruçay’a Kadar Kamulaştırılıp Hastanenin Buraya Yapılması Daha Uygun Değil mi?

Cevap: Yok

13. Mevcut Hastanemizde Temizlik Konusunda Çok Gerilerdeyiz. Temizlik Konusunda Şirket Ve Çalışanlara İkazda Bulundunuz mu?

Cevap: Yok

14. Eğer Yanlışlarını Gördüğünüz An; Mevcut Hastane Yönetimini, İl Sağlık Müdürünü Görevden Almayı Düşünüyor musunuz?

Cevap: Yok (Soruyu sorma şansı verilmedi)

15. Hastaların İlaç Raporları Eczanelere Neden Geç Düşüyor?

Cevap: Yok

16. Sendikacı ve Sendikasal Faailyetler Sizleri Rahatsız Etmiyor mu? Hastaneleri Kimler Yönetiyor?

Cevap: Yok (Soruyu sorma şansı verilmedi)

17. Çankırı'ya Gelen Doktorlar Neden Şehrimizden Kaçmak İsitiyorlar?

Cevap: Yok (Soruyu Sorma Şansı Verilmedi)

18. Ve Dahası; Sormak İsteyip te Sorulamayan Soruların Cevapsız Kalmasına Karşılık Toplantının Sona Erdirilmesi.


Sayın Valimize konularda bizleri bilgilendirdiği, almış oldukları notlar ile birlikte İl Sağlık Müdürünü ikaz ederek daha dikkatli olalım dediği için teşekkür ederiz. Sayın Valimizi üzmek istemediğimizin, her zaman destekçisi olacağımızın altını çizerek; bu şehir hepimizin, herkesin görevini layıkıyla yapması gerektiğini vurguladık. 

Kamuoyuna duyurulur.


Bu haber 1200 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Sağlıkçı
    3 ay önce
    Tebrik ediyorum cevabını bizim de merak ettiğimiz çok güzel sorular sormuşsunuz ama cevap yok, ilginç. Hastanede bilgi işlem personelleri ve temizlik personelleri 4/d olmadan önce zar zor iş yapıyorlardı şimdi ise arada bulasın, bulupta işini göresin. SONUÇ VERME İŞİNE GELİNCE; Sağlıkçıyım, sağlık bakanlığı kurumu Türkiye geneli hastanelere yazı gönderdi, sonuç kağıdı vermeyin diye.
  • vesayetçi kim
    3 ay önce
    Sendikacı ve Sendikasal Faailyetler Sizleri Rahatsız Etmiyor mu? Hastaneleri Kimler Yönetiyor diye sormuşsunuz ya hala anlamadınız mı ? Buraları Tuna D.'in yönettiğini adam çankırı sağlığını yönetiyor en büyük vesayetçi o dur.Hala kimi araıyorsunuz anlamadık